Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Asi jiná liga

  Původně jsem to chtěla hodit za hlavu. Nedá mi to, a musím reagovat a trošku se v tom vrtat. Jsem už taková od přírody.

 

Jako zástupce BPI našeho kraje se angažuji v humanitární pomoci pro Kurdy, kterou organizuje Roja Sor CZ1. Jelikož jsem chtěla oslovit co nejvíce lidí v našem městě, zašla jsem do neziskové organizace Family Point, která využívá prostory města. Chtěla jsem se nimi domluvit, aby u nich mohlo být zřízeno sběrné místo. Pracovnicím této neziskové organizace se nápad velmi líbil. Ovšem jen do doby, než jsem jim řekla kdo jsem, koho zastupuji, a podala jim vizitku. Najednou pootočily a řekly, že mi dají vědět. Strčily mi do ruky svůj leták. Tušila jsem, že to nepůjde tak hladce, nicméně jsem věřila, že v zájmu humanitární pomoci najdeme společnou cestu. Leták jsem dala do tašky a šla. Family Point znám, tak mě nenapadlo nějak leták prohlížet.

Druhý den mě čekal velmi milý email. Samozřejmě zamítnuto. Údajně z nedostatku prostor. Haha, znám to tam, vím, jaké mají možnosti. Byla jsem tam totiž na slavnostním otevírání, kdy bylo možné prohlédnout si celou zrekonstruovanou budovu. Navíc věděli, že pokud by se toho sešlo hodně,tak mám zajištěný okamžitý odvoz do skladovacích prostor.

Co mě ale opravdu dostalo, byl dovětek emailu. Cituji :“ Překvapil mne také negativismus, kterým se prezentuje Vaše sdružení (v celostátním měřítku). Jsme spíše zastánci šíření pozitivních věcí a dobrých mezilidských vztahů a snažíme se věci měnit k lepšímu ne zákazy, ale spíše správnými vzory a medializací toho, co je dobré.“

Tak by mě zajímalo, co je negativního na pomoci Kurdům, jež strádají válkou? No, nicméně, sáhla jsem do kabelky pro diář, abych mohla zajistit jiné sběrné místo. Vypadl mi z kabelky leták, který mi dali ve Family Pointu. Vezmu ho do ruky, a nevěřím vlastním očím. Na jejich propagačním letáku je fotka má, a mých nezletilých dětí. Bez mého vědomí, bez mého souhlasu. Aha, tak to je to, co myslela těmi správnými vzory. Použít fotku bez svolení. Musela jsem se začít smát. Emailem si k odmítavé odpovědi neodpustili morální pokáráníčko, a sami se dopustili velkého pochybení. Inu, asi jiná liga.

Další, a větší chuťovkou je podraz sluníček, vládou placených trollů na pořadatelku včerejší akce BRAŇME SVOU ZEM, NAŠI BUDOUCNOST A BUDOUCNOST NAŠICH DĚTÍ, Lucii Haškovou. Podraz na maminku, které není lhostejné co se stane s naší zemí a má oprávněné obavy. Maminku, která využila svého práva vyjádřit svůj názor. Pod falešnou identitou, úmyslně podvedli člověka jen pro to, že nesdílí stejný názor jako oni. Naslibovali jí dodat ozvučení, což samozřejmě už od začátku, kdy se jí nabídli, nehodlali dodržet. Což Lucie nemohla tušit.

Stejnou křivárnu udělala nechvalně známá Bittalová. Sluníčkům nevadí, že opakovaný vtip není vtipem. Oni si libují v chlubení se svou trapností na internetu. No, originalita jim asi nic neříká. Nevadí, Lucie si poradila a i přes tento podvod akce proběhla.

I média nemalou měrou protěžují právě ty pokřivené hodnoty. Stačila včerejší reportáž z demonstrací, která dávala prostor k vyjádření paní Červenkové, jež usiluje o islamizaci Česka. Na druhou stranu, pro vyvážení reportáže, jaksi prostor pro vyjádření odpůrcům imigrace a islamizace dán nebyl. Inu, ČT už asi senilní a zapomněli na to. Přeci jen, co taky po ČT chtít, když její reportéři neumí ani počítat, a tak záměrně odhadují účastníky protiimigrantských akcí podhodnoceně.

Tato státem placená kolektivní pravda se ovšem míjí účinkem, a slušné, inteligentní lidi odrazuje mít s ní cokoli společného.

Tito aktivisté se totiž nezmůžou na nic jiného, než na podrazy, křivárny, urážky a zesměšňování. A to právě v rámci kolektivní pravdy. Nemají svůj názor na věc. Mají jen ty své naučené fráze, a když ty dojdou, nastupuje vulgarita a oplzlosti. Vlastní názor, snaha o kultivovanou diskusi, respekt a slušné chování jim jaksi chybí.

Hážou všechny do jednoho pytle. Všichni, co nejdou s nimi, si vysloužili nálepku nácek, rasista, xenofob. Vůbec jim nevadí, že tyto slova mají úplně jiný význam, to buď nevědí, nebo okázale ignorují. Je to prostě jejich kolektivní pravda a hotovo.

Jde jim o diskreditaci Naštvaných Matek a Bloku proti islámu. Dělají to všemi dostupnými prostředky. Zesměšňování, ponižování a urážení, či nechutné fotomontáže jsou jen slabý odvar jejich slabošského jednání.

Buď vůbec netuší, o čem NM a BPI jsou, a jelikož nekýváme jak oni chtějí, tak nahodí nálepku pravicových radikálů.

Ale víc se nabízí možnost, že moc dobře vědí, že nejsme ti, za které nás nálepkují. Že naše cesta je je nejschůdnější pro lidi. Že neodmítáme šmahem všechny uprchlíky, že chceme bezpečí pro občany ČR, ať už mají jakoukoli barvu pleti, pokud dodržují zákony a ústavu.

A toho se právě sluníčka bojí. Vědí, že lidi nejsou neznalí, že si všímají jejich nefér jednání. Tak se snaží si vychovávat mládež k obrazu svému. Na mnoha VŠ je zakázáno jakkoli projevovat sympatie k IvČRN či BPI.

A tak se pak nemůžeme divit, že děvčata sotva po dvacítce, nazývají maminky s dětmi blbkami, protože si pořídily fakany, že paní v letech nazvou pí..., a vůbec je netrápí, že uráží člověka. Člověka, kterého přeci mají milovat, když milují všechny lidi bez rozdílu víry a barvy kůže. Tak jak je možné, že jsou zlí na člověka s jiným názorem? Proč místo diskuse plivou urážky a vulgarismy?

Alibismus? Zcela určitě. Zářným příkladem je údajný filozof Milan Kohout, který včera třímal transparent o příjímání milionu uprchlíků, ale sám žádného doma nechce. Na jednu stranu hlásají lásku, svou jedinou a svatou pravdu, na druhou stranu pochybení s fotkou, podvod na Lucii a zesměšňování lidí jiných názorů.

Ta jejich sluníčková kolektivní pravda, to je to zlo. Ta jim dává pocit neomylnosti, ta jim dává víru, že oni jediní jsou správní, bezchybní nadlidé. Nebylo to tady za nacistického Německa? Nemá podobnou doktrínu i ideologie islámu?

Těší mě, že jsme jim nepohodlní. A to až tak, že se nás bojí a dají si tu námahu vymyslet nějaký chorobný způsob naší diskreditace, což se jim úspěšně nedaří.Protože my víme, o co usilujeme, my svůj názor máme. Ne kolektivní, ale každý sám za sebe, máme svou hlavu, svůj rozum a svou vlastní inteligenci. A svůj názor si dokážeme obhájit, dokážeme o něm diskutovat, dokážeme si za ním stát.

A čím víc nás sluníčka osočují, uráží a podvádí, tím víc nás to utvrzuje v tom, že to, co děláme, děláme po čertech dobře.

 

Autor: Bohumila Patáková | neděle 19.7.2015 18:08 | karma článku: 35,80 | přečteno: 1491x
  • Další články autora

Bohumila Patáková

Diskriminace – umělý výmysl pro útisk slušných lidí

Diskriminace neexistuje. Je to jen výmysl, aby se mohly čerpat dotace a fondy. Je to jen berlička pro lidi, jež nehodlají dodržovat zákon, je to zástěrka, černá díra financí

5.1.2016 v 10:24 | Karma: 40,91 | Přečteno: 1782x | Diskuse| Občanské aktivity

Bohumila Patáková

Šabatová pro mě není ombudsmanka

Spousta z Vás mě prosí, abych zveřejnila odpověď ombudsmanky na můj dopis. To bohužel udělat nemohu. Žádná odpověď totiž není.

19.11.2015 v 9:37 | Karma: 44,03 | Přečteno: 3009x | Diskuse| Občanské aktivity

Bohumila Patáková

Inkluze, aneb sociální inženýrství v praxi

Ve čtvrtek jsem se jako divák zúčastnila pořadu Máte Slovo. Bohužel v samotném pořadu, ani po tom, nebylo dost prostoru na vyjádření všeho, co inkluze znamená.

7.11.2015 v 12:15 | Karma: 47,46 | Přečteno: 11454x | Diskuse| Občanské aktivity

Bohumila Patáková

Sáhnout si na dno

Arogance, nadřazenost a výsměch potřebným, upřednostňování migrantů před našimi spoluobčany mě od sluníček mrzí nejvíc.

4.9.2015 v 9:50 | Karma: 39,10 | Přečteno: 1616x | Diskuse| Občanské aktivity

Bohumila Patáková

Kritika za psaní čísel na ruku?

Tak si nás zas podala média, zejména Italská a Německá, a přirovnávají nás k nacistům. Za psaní čísel na ruku migrantům.

3.9.2015 v 9:06 | Karma: 42,94 | Přečteno: 3678x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Především jsem matka, která má díky politickému dění obavy o budoucnost svých dětí. Jsem členkou Naštvaných Matek

členka BPI

Seznam rubrik