Sáhnout si na dno

  Arogance, nadřazenost a výsměch potřebným, upřednostňování migrantů před našimi spoluobčany mě od sluníček mrzí nejvíc.

 

Jelikož vystupuji permanentně proti migrantům a nechci je tu, jsem neustále napadána sluníčky. Mě osobně to nevadí. Já něco vydržím. Navíc od lidí, kteří vůbec netuší, o čem život je, mě opravdu nemůže nic urazit. Chápu, že každý má právo na názor. Nicméně osočování, napadání, urážení mezi regulérní názory nepatří. Tedy alespoň ve slušné společnosti ne. Takže tyto výkřiky do tmy samozvaných elitářů, kteří v životě nepoznali co to znamená makat rukama, co v životě nemuseli volit mezi jídlem a nájmem, neberu v potaz.

Mrzí mě ale, že se takto navážejí do všech. Dokonce i do těch, co nejsou vysloveně proti migrantům. Ano, myslím tím sociálně slabé, dlouhodobě nemocné, důchodce a bezdomovce. Těmto lidem, aniž by znali jejich příběh, aniž by věděli, co stojí za jejich životy, těm všem se vysmívají z teplíčka svých kanceláří za státní peníze.

Arogance a drzost nezná mezí. Vysmívat se, či přímo obvinit tyto lidi z alkoholismu (1)

Kdo jsou, že si můžou takto nechutně kopnout do lidí?

Jednu dobu jsem byla samoživitelka. Dvě malé děti, jedno postižené. Takže vím, co to obnáší. Vím, jakými těžkostmi taková maminka samoživitelka prochází. Jak je těžké sehnat podnájem, jak je těžké sehnat práci. Kdo nezažil, nepochopí. A pak přijde samozvaný nadčlověk a kopne si do vás.

Stejně tak vím, jaké to je být živnostníkem. Neustálé vymáhání proplacení faktur za práci, uhánění o zaplacení, přitom sociální a zdravotní se neptá, jestli jste za práci dostali zaplaceno, odvést peníze státu musíte. Neustálé urgence,skoro žádné volné víkendy..... myslím, že to zná nejeden živnostník.

Co nemocní? Kdo ví, s jakými těžkostmi se nemocný člověk potýká? Jak mu nemoc znepříjemňuje život, jaké překážky musí denně překonávat? Já to díky postižené dceři vím. A to si ani neumím představit, kdyby byla smrtelně nemocná. To musí být pro rodiče velmi těžké. Mnohdy jeden z rodičů musí nechat práce, aby bylo o dítě řádně postaráno. Tím klesne příjem rodiny. A pak je někdo nařkne že peníze propili?? No pardon, teda.

O důchodcích napíšu jediné: tito lidé makali celý život, aby jste i vy, sluníčka mohli vystudovat, aby jste měli požitky, jaké momentálně berete jako samozřejmost. Taky si do nich kopnete, za to, co pro vás udělali.

V naší republice je nepočítaně neziskovek pro integraci. Ale jen pro migranty. Pro lidi, kteří neznají náš jazyk, naši kulturu, a hlavně nemají vděk!Víte, jak by byli vděční mnozí bezdomovci, kdyby jim někdo pomohl odrazit se ode dna? Jak by s vděkem přijali nasměrování směrem ke slušnému životu? Neříkám, že všichni. Někteří si už na život na ulici tak zvykli, že měnit nebudou. Ale je to mnohdy dáno i tím, že ta léta, která byli nuceni takto žít, už rezignovali a nedovedou se už změnit. A čí je to vina, že takto dopadli? Proč hned od začátku není podchycen pád na dno?

Spíš naopak, naším exekutorským zákonem se vyrábí další a další bezdomovci. A maří se lidské životy. Ano, i já znám případ z blízkého okolí, kdy muž své exekuce řešil sebevraždou. Byl to slušný, pracovitý člověk. Ztrátou zaměstnání se dostal do potíží.

A tohle všechno naše milá elitářská sluníčka přehlížejí. Proč? Čech je méně jak imigrant? No, spíš si myslím, že jde o alibistický postoj. Pomoci spoluobčanovi tolik nevynáší, jako pomoc cizákovi dotovaným tučnými dotacemi. O pomoci cizákům se bude psát v médiích, budou oslavováni jako hrdinové. Pomoc bližnímu se přejde mlčením. Nic z ní nekápne, tak co se snažit.

Mě tedy velmi irituje tato přetvářka a hraní si na humanisty. Empatie těmto sluncím nic neříká. Je to pro ně sprosté slovo. Ale empatie dělá člověka člověkem. Tito lidé jednají jako roboti. Pouze na příkaz EU, podle toku dotací. To jak se povyšují nad obyčejné lidi, kteří dnes a denně musí řešit především své starosti života, je vskutku přímo nelidské.

Už se těším, až se do mě slunčata zase pustí, že nelidská jsem já, protože nepřijímám migranty. Vždyť jsem jistě viděla fotku chudáčka klučíka utonulého. Ano, je mi ho líto, jako každého zmařeného života. Jsem matka a takové věci mě nenechávají v klidu, takové věci by se neměli dít. Nicméně, tu jeho smrt nepřímo rozhodli jeho rodiče, když se vydali na riskantní cestu. Kdežto 4 děti, jež skonaly během něsíce na onkologii v Motole možnost výběru neměly. A kde je aspoň nějaká pietní zmínka? Nikde. Tiše, v ústraní trpěly obklopeni svou rodinou, a tiše v ústraní svůj boj prohrály.

Nechci tady marnit čas opakováním klišé, že musíme pomoci především vlastním lidem, ale přeci jen, bližší košile, než kabát. A tak vždy raději pomůžu našim občanům, než cizím. My nemůžeme za jejich neštěstí, přesto jsme ochotni jim pomoc a poskytnout azyl. Avšak této dobročinnosti začali využívat ekonomičtí migranti a džihádisté, kteří nás vydírají, nárokují si mnohdy víc, než máme sami. A proto mě velmi mrzí, že tito vyčůránci mají přednost a privilegia, která mnohdy nemají naši lidé. Mrzí mě, že tito ilegálové jsou upřednostňováni a naši lidé jsou ponižováni a zesměšňováni.

Copak se svět zbláznil? Už naši předkové, chránili vlastní kmen před kmeny jinými, i ta zvířata chrání svou smečku před smečkou jinou. Tak proč to měnit? Proč úmyslně jít do záhuby?

Elitářská sluníčka se nad nás povyšují, ale dokud si sami nesáhnou na dno, dokud nepoznají i odvrácenou tvář, nepochopí..... a možná bych jim i přála, aby nepochopili nikdy. Protože nikomu nepřeji nic zlého, a taky k tomu, aby pochopili, by musel naši zem ovládnout islám. A to vážně nechci.

 

Zdroj:

1) http://www.krajskelisty.cz/praha/10641-vy-nemate-penize-na-obedy-pro-deti-tak-to-jste-je-prochlastali-prazska-kavarna-zakejhala-priznacne-v-prvni-skolni-den-neudili-hrabeci-rady-rovnou-arogantne-smahne.htm

 

Autor: Bohumila Patáková | pátek 4.9.2015 9:50 | karma článku: 39,10 | přečteno: 1616x