Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Hlavně jste vystihla důležitou věc, která se bolestivě připomíná. Neziskovkám totiž obvykle nejde o vyřešení problému, ale o jeho pouhou existenci a z toho plynoucí státní penězovody. Viz třeba romská otázka, kterou už dvacet let řeší desítky neziskovek za desítky (mozna stovky) státních milionů a efekt není vidět prakticky žádný.

0 0
možnosti
MH

Mít silný názor bez znalostí a přidat pár narážek na neoblíbené progresivisty, dobrý recept na čtenost. Jinak 4-

0 0
možnosti
ZB

Vážená autorko, nejdřív píšete, že lidé se rodí s různým nadáním  a pak si nepřejete, aby se děti s různým nadáním spolu ve škole setkali. Inkluze je důležitá. A to proto, že škola není pouze ústav, kde se učíte číst , psát a najít Prahu na mapě světa. Je to také místo, kde se lidské mládě potkává se širší společností vně své rodiny a učí se v ní pohybovat. Je nutno , aby se naučilo, že jsou lidé pomalejší a rychlejší a toto tolerovat, pomáhat, když je potřeba, učit se empatii . Kdybychom my dnešní čtyři a padesátníci (o starších nemluvě) podstoupili inklusivní vzdělávání, tak by česká společnost vypadala trochu líp.

2 3
možnosti
BK

Skvělé! Nesouhlasím s jednou jedinou věcí, a to, že genderová studia jsou neškodná. Osobně mám za to, že naopak, jsou vysoce toxická!! Ale jinak fakt vynikacící! R^

1 0
možnosti

Velmi hezky napsané.

Mě ale připadá, že se zase s vaničkou vylije i dítě.  Ministerstvo podléhá buzeraci z EU, že máme ve speciálních školách většinu romských dětí. Tak je prostě zrušíme! Tak, a je to - máme splněno! Že to odnesou i naše hendikepované děti? No a co?  My úředníci si dáme děti do soukromých škol a vy tam dole se třeba po.....

2 0
možnosti
RJ

V neziskovkách jsou platy běžně kolem 10k. Obvykle je to tak, že činnost v neziskovce dotuje druhý manžel. Naprostá většina z těch, kdo tuhle práci dělají, má na vyšší plat, a ve chvíli, kdy  ze sektoru odejdou, bez problémů vyšší plat získají.

Takže to s těmi penězovody mi přijde jako obrovské chucpe. Motivace může být různá, výsledky taky, ale myslet si, že to ti lidé dělají kvůli mamonu, je donebevolají pitomost.

2 2
možnosti
Foto

J86a30n40a 93M26a94j66o11v57á

9. 11. 2015 22:45

Já vám nevím. V řadě neziskovek to fakt tak je - sociální věci, sport, práce s dětmi, právě i práce s všelijak "vyloučenými". Tam lidi pracují pár let a pak si jdou za větším krajícem za stejnou práci. Musí živit rodiny.

A pak jsou neziskovky, které řeší všelijaká ta veřejná mínění a chyby v kde-čem...a tam je to, věřím, jinak.

0 0
možnosti
VM

Škoda ža mohu dát jen jednu karmu. Současná doba se nás snaží zaškatulkovat, zrovna tak, jako ta minulá. Ale ono to nejde. Každý člověk je osobnost. A kdo to nectí, je to jen jeho názor z jeho názorového systému vybudovaného na úrovni jeho duchovního a znalostního vědomí. Neznamená to však, že je to pravda.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Především jsem matka, která má díky politickému dění obavy o budoucnost svých dětí. Jsem členkou Naštvaných Matek

členka BPI

Seznam rubrik