Premiéra muzikálu Atlantida

První diváci měli tu čest vidět 10. září v divadle Kalich společně s Mirem Žbirkou a jeho dvorním textařem Kamilem Peterajem slavnostní premiéru muzikálu Atlantida.

Sedm hlavních hrdinů nás s sebou vezmou na výpravu, během které se snaží odhalit tajemství bájné Atlantidy. Premiérovou roli Jerryho se s grácií zhostil Jan Kříž, dále v hlavních rolích vystoupila jako lékařka Sofie Michaela Doubravová, jejího přítele Andreje Přemysl Pálek, vedoucího výpravy Milana ztvárnil Zbyněk Fric, ztřeštěnou asistentku Jerryho Majku Marie Blahynková, fotbalistku Markéta Procházková a archeologa Martina Roman Tomeš.

Na první pohled je scéna (Martin Černý) jednoduchá, avšak pro příběh výpravy zcela dostačující. Pozornost nepochybně upoutají kostýmy (Zuzana Straková), které jsou kombinací neoprenů se sportovními kousky – leckdy pouze legíny se sportovní podprsenku, což v případě Marie Blahynkové je pěkná podívaná nejen pro pány, ale ani zbylé dvě členky výpravy nezůstávají pozadu – ani vzhledem, ani hlasovým projevem a rozsahem. Nutno podotknout, že choreograf a režisér (Ján Ďurovčík) své „svěřence“ rozhodně nešetřil, všichni ale náročnou choreografii notně protkanou neustálými výskoky a seskoky zvládli na jedničku.

První část příběhu nenechá jedno oko suché – zaručuji Vám, že budete brečet smíchy během velice vtipně vymyšleného příběhu, během kterého výprava v první polovině prozkoumává podmořskou jeskyni, kde by se měla nacházet bájná Atlantida. Druhá polovina Vás nepochybně chytne za srdce a opět nenechá jediné oko suché, tentokrát dojetím.

Vyzdvihnutí si nepochybně zaslouží Jan Kříž, Zbyněk Fric a Michaela Doubravová. Poslední jmenovaná se povětšinu příběhu drží spíše zpátky, ale její závěrečný part vyrazí dech asi všem. Jan Kříž i Zbyněk Fric do příběhu dali opravdu maximum a publiku to i předvedli.

Velice vydařené premiéře lze vytknout snad jedině užívání vulgarismů, které ale v dnešní době patří do téměř každé vtipné scény, a občas až přílišné vodítko k následující písni (např. ,,když jsem ti dal tu kytici bílých květů").

Obrovská pochvala patří celému týmu, který má muzikál na starosti, samozřejmě samotným hercům, ale také tanečníkům, kteří předvedli naprosto fantastickou práci. Není proto divu, že celé hlediště při děkovačce stálo a bylo slyšet neutichající potlesk. Sám Miro Žbirka byl z představení nadšený. Jaká je větší pochvala, než právě od samotného Mira? :-)

Není nutno prozrazovat více. Rozhodně muzikál Atlantida doporučuji, dočkáte se úžasného podání hitů Mira Žbirky, nenásilného příběhu nesoucího i poselství, kterého by se měl držet každý z nás.

Subjektivní hodnocení 90 %.

Přeji příjemný kulturní zážitek.

Veronika Laura Boháčková

(http://facebook.com/VaseVeronika)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Laura Boháčková | pátek 11.9.2015 16:23 | karma článku: 9,57 | přečteno: 727x