Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pan Kocáb píše: „Exekuce – dnes Romové, zítra skláři?“

Pan Kocáb se do toho obul tvrději než kdy jindy. Viz jeho poslední blog o exekucích. Pan ministr v demisi srovnává dnešní vymáhání dluhů exekucemi s komunismem a nacismem. Dle textu se obávám, že mu zatvrzelá obhajoba lidských práv tak trochu zatemnila mysl, neboť zašel až do urážek slušných lidí. Dovolím si ho citovat a komentovat.

Ministr v demisi Kocáb o exekucích: „Dnes jde o Romy. Zítra může s tímto přístupem jít o rodiny propuštěných sklářů.“ Pan Kocáb srovnává dvě nesrovnatelné skupiny. Chronické neplatiče, kteří přes několik výzev nezačali platit své dluhy, které nechali léta akumulovat a jen se systému, který je živil, vysmívali. A na druhé straně skláře – pracovité lidi, kteří přišli o práci ne svou vinou a rádi by znovu pracovali, na rozdíl od chronických neplatičů, kteří pracovat nechtějí. Pan Kocáb, místo aby hledal pro skláře uplatnění, je hází do jednoho pytle s chronickými povaleči a dlužníky.

Ministr v demisi Kocáb o odchodu rodin do zahraničí kvůli exekucím: „Pouze totalitní režimy byly doposud toho názoru, že hlad může mít výchovný efekt. Pouze totalitní režimy vyháněly svoje občany do ciziny.“ Nikdo nikoho nevyhání. Odcházejí dobrovolně, neboť nechtějí pracovat a platit dluhy. A žádná škoda.

Ministr v demisi Kocáb dále o odchodu rodin do zahraničí: „Pokud samosprávy budou krátkozrace pokračovat v této politice, důsledkem bude znovuzavedení víz a obrovská mezinárodní ostuda.“ Ano, mezinárodní ostuda to je, když od nás utíkají lidé, po kterých chceme, aby dostáli svých závazků a chovali se zodpovědně. Ale ne naše ostuda! Zodpovědnost nepadá na lidi, kteří exekuce zavedli teď, ale na neplatiče, kteří systematicky dojili shovívavý sociální systém tohoto státu. Ale chodili tak dlouhou pro dávky, až se ucho utrhlo. A máme teď to ucho ze země sebrat a lepit zpátky na džbán jen proto, že nám Kanada pohrozí znovuzavedením víz?

Ministr v demisi Kocáb pokračuje o exekucích: „Zaveďte vůči lidem tvrdé restrikce a zlomíte je, podrobíte si je. To dokázal znamenitě jak nacistický, tak bolševický a u nás gottwaldovský režim.“ Pan ministr se nám snaží říci, že vymáhání dluhů u lidí, kde všechny domluvy už selhaly, je srovnatelné s plynováním Židů, konfiskováním majetku pro režim nepohodlných občanů, mučením nevinných lidí a posíláním politických vězňů do uranových dolů? Opět uráží – tentokrát všechny oběti nacismu a komunismu. Za jakou cenu – za cenu obrany pár tisíc lidí, kteří se rozhodli ždímat náš sociální systém? Trochu silné kafe.

A závěrem citace z jiného blogu pana ministra v demisi Kocába: „Nelze, samozřejmě, stát na straně neplatičů. Ale i „slušní“ lidé se vlivem ekonomické krize mohou přes noc ocitnout na okraji společnosti a pokud se v naší společnosti uhnízdí princip tzv. nulové tolerance, municipality i proti nim mohou zasáhnout s nebývalou tvrdostí.“ Nulová tolerance? To jako že zákon se nevztahuje na jednoho a na druhou stranu s nebývalou precizností se vztahuje na mě? Protože já ctím pravidla naší společnosti a platím daně, přičemž ten první je akorát vysmátý týpek závislý na herních automatech a s odporem k práci? Nesponzorujme nemakačenka, která se akorát vysmívají pseudohumanismu naší společnosti, na které parazitují. Ano, postarejme se o slušné lidi, kteří přes noc spadnou k okraji společnosti – ale kteří chtějí pracovat! Dejme jim šanci, příležitost a podporu se zase od toho okraje odlepit – ale to vyžaduje aktivitu a snahu především z jejich strany. Jednostranně to nebude fungovat nikdy. Ani kdyby byla odborná pomoc sebeindividuálnější.


blogger #1195 © jan boettinger

Autor: Jan Boettinger | sobota 4.4.2009 10:20 | karma článku: 34,32 | přečteno: 1772x
  • Další články autora

Jan Boettinger

Big fat Greek divorce

Už je to přes deset let, co se slavila velká tlustá řecká svatba. Chlupatý jižan s charismatickým nosem se tehdy chytře vženil do bohaté rodiny platící eurem. Rodinka včele s francouzským tchánem a německou tchýní byla ale pěkně naivní, když se nechala obalamutit zfalšovaným výpisem z banky a báchorkami, jaký že je ten Řek dříč a jak moc že vydělává.

29.2.2012 v 9:00 | Karma: 18,01 | Přečteno: 864x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Potřebujeme novou válku pro Pandury!

Je zajímavé zjistit, že jsme za Pandury zaplatili trojnásobek, co Portugalci. Ale ještě zajímavější je zjistit, že jsme Pandury nakoupili do války v Afghánistánu, abychom se teď z médií dozvěděli, že pro tamní podmínky nejsou vůbec použitelné. Z Kosova se naopak pomalu stahujeme a další vhodnou válku zatím nemáme. Necháme tedy obrněnce za 14,4 miliard korun zrezivět na skládce?

2.3.2010 v 8:44 | Karma: 27,75 | Přečteno: 2522x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Odboráři loutkáři

Zdá se, že se v tomto státě někdo úplně zbláznil. Nejenže nám stále hrozí stávka ve čtvrtek, ale jestli poslanci nebudou hlasovat podle představ odborářů, přijdou další a další stávky!

2.3.2010 v 7:11 | Karma: 29,75 | Přečteno: 1891x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Řekněte mi jediný důvod, proč by nezaměstnaní nemohli uklízet psí e

Tak se nám rozhořel dialog mezi rozhořčeným lidem a radnicemi Prahy o tom, kdy se odklidí exkrementy psů vystupující na světlo Boží v tajícím sněhu. Velebnosti, to je hnus, stěžuje si řadový občan a slalomuje přitom mezi polorozloženými výkaly. Volá, píše, apeluje za změnu na svých domovských radnicích. Odtamtud ale přichází rezolutní ne.

27.2.2010 v 16:53 | Karma: 43,63 | Přečteno: 7838x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Příliš drahá ajznboňácká réžíjka

Naše metropole a řada dalších velkým měst Česka jen o vlásek unikla totálnímu kolapsu běžného života v pondělí ráno. Ten hrozil ne kvůli tsunami, zemětřesení, prasečí či ptačí chřipce, ale kvůli škůdci jménem odborář. Hrozba kolapsu není ale odvrácena natrvalo, odboráři vyhrožují i nadále.

27.2.2010 v 9:15 | Karma: 32,81 | Přečteno: 2279x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.