Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Obrubníková demokracie a nášivkový zákon

Pokouším se představit si svět kolem nás, až ČSSD vyhraje volby a premiérem se stane pan Paroubek a ministrem zdravotnictví pan Rath. Obrubníková demokracie, nášivkový zákon, třicet korun košilné. Ač to tak může na první pohled vypadat, nebude to parodie.

V první vlně potrestá nový premiér všechny drůbežárny, že se svými produkty podílely na zostuzení jeho majestátu. Uvalí na vejce padesáti procentní DPH a sociálně slabým bude distribuovat zdarma slepičí polévku v pytlíku. Potom nechá vyvěsit na Kramářovu vilu standartu s nápisem MOJE PRAVDA VÍTĚZÍ. Následně založí Ministerstvo veřejného mínění, které se bude zabývat kontrolou průzkumů a jejich správnými výklady. Dále založí Ministerstvo informací, které bude dohlížet na směřování inzerce státních a polostátních podniků pouze do těch médií, která budou psát o všech jeho blondýnách pouze v superlativech.

V dalším kole si nechá vyfiltrovat celý internet a zakáže všechny webové stránky, kde se objeví heslo „Paroubegg“. Zakázán bude Facebook a iDnes. Polanecký a Ziegler dostanou doživotí. Na webu zůstane pouze jeden blog, a to Paroubkův, kde všichni čtenáři budou muset povinně kliknout na karmu, jinak se jim zablokuje internetové připojení.

Při veřejných vystoupeních pana premiéra bude na pořádek dohlížet dobrovolná oranžová milice, která každého prošacuje, nemá-li vejce. Pokud u někoho vejce nalezena budou, rozbijí mu držku o obrubník. Držku o obrubník mu rozbijí i tehdy, přinese-li na mítink protiparoubkovsky laděný transparent nebo začne-li při projevu vůdce pískat.

Nový ministr zdravotnictví taky nebude sedět s rukama složenýma v klíně. Nad každou nemocnicí se rozvine obrovský transparent: V TÉTO NEMOCNICI BYLY ZRUŠENY POPLATKY VE ZDRAVOTNICTVÍ, A TO DÍKY PANU MINISTRU A HEJTMANOVI, MUDr. DAVIDU RATHOVI. Každý ředitel nemocnice, který transparent odmítne vyvěsit, bude s okamžitou platností odvolán, bude nucen spálit diplom, zakážou mu doktorskou praxi a půjde koulet sudy do pivovaru.  

Každá zdravotní sestra dostane nabídku vyměnit svou starou vybledlou MODROU košili za fungl novou – krásně svěží ORANŽOVOU. Za starou košili dostane 30 korun košilné na koupi nové. Sestry, které si košile vymění, budou odměněny speciálními bonusy z platů sester nepřizpůsobivých.

Aby se pan ministr a hejtman neodcizil lidem, vyhlásí soutěž o 200 tisíc korun českých pro sociálně slabé. Příspěvek získá ale pouze ten, kdo splní tisíc šest set třicet devět požadavků, které budou pro pana Ratha všechny zásadní. 

Schválí se nášivkový zákon. Každá příspěvková organizace, bude-li žádat o výjimečný příspěvek od vlády či kraje, bude muset utratit 90% přidělených peněz na výrobu propagačních materiálů, jako jsou například nášivky oranžové barvy s heslem: POŘÁDÁNO S PŘISPĚNÍM ČSSD.

Ač to vypadá strašidelně, nebude to zase tak špatné. Budeme muset pracovat méně, neboť čím méně pracovat budeme, tím více přídavků a sociálních podpor dostaneme. Nakonec nebude pracovat nikdo a všichni budou mít úplně všechno. Naše životy budou pořádány s přispěním ČSSD, a pokud se nezapomeneme a nepůjdeme náhodou ze supermarketu s vejci v igelitce okolo Paroubkova mítinku, bude se nám žít strašně dobře v oranžovém světě bezbřehých jistot.

blogger #1195 © jan boettinger

Autor: Jan Boettinger | úterý 26.5.2009 18:08 | karma článku: 36,42 | přečteno: 1768x
  • Další články autora

Jan Boettinger

Big fat Greek divorce

Už je to přes deset let, co se slavila velká tlustá řecká svatba. Chlupatý jižan s charismatickým nosem se tehdy chytře vženil do bohaté rodiny platící eurem. Rodinka včele s francouzským tchánem a německou tchýní byla ale pěkně naivní, když se nechala obalamutit zfalšovaným výpisem z banky a báchorkami, jaký že je ten Řek dříč a jak moc že vydělává.

29.2.2012 v 9:00 | Karma: 18,01 | Přečteno: 864x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Potřebujeme novou válku pro Pandury!

Je zajímavé zjistit, že jsme za Pandury zaplatili trojnásobek, co Portugalci. Ale ještě zajímavější je zjistit, že jsme Pandury nakoupili do války v Afghánistánu, abychom se teď z médií dozvěděli, že pro tamní podmínky nejsou vůbec použitelné. Z Kosova se naopak pomalu stahujeme a další vhodnou válku zatím nemáme. Necháme tedy obrněnce za 14,4 miliard korun zrezivět na skládce?

2.3.2010 v 8:44 | Karma: 27,75 | Přečteno: 2522x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Odboráři loutkáři

Zdá se, že se v tomto státě někdo úplně zbláznil. Nejenže nám stále hrozí stávka ve čtvrtek, ale jestli poslanci nebudou hlasovat podle představ odborářů, přijdou další a další stávky!

2.3.2010 v 7:11 | Karma: 29,75 | Přečteno: 1891x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Řekněte mi jediný důvod, proč by nezaměstnaní nemohli uklízet psí e

Tak se nám rozhořel dialog mezi rozhořčeným lidem a radnicemi Prahy o tom, kdy se odklidí exkrementy psů vystupující na světlo Boží v tajícím sněhu. Velebnosti, to je hnus, stěžuje si řadový občan a slalomuje přitom mezi polorozloženými výkaly. Volá, píše, apeluje za změnu na svých domovských radnicích. Odtamtud ale přichází rezolutní ne.

27.2.2010 v 16:53 | Karma: 43,63 | Přečteno: 7838x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Příliš drahá ajznboňácká réžíjka

Naše metropole a řada dalších velkým měst Česka jen o vlásek unikla totálnímu kolapsu běžného života v pondělí ráno. Ten hrozil ne kvůli tsunami, zemětřesení, prasečí či ptačí chřipce, ale kvůli škůdci jménem odborář. Hrozba kolapsu není ale odvrácena natrvalo, odboráři vyhrožují i nadále.

27.2.2010 v 9:15 | Karma: 32,81 | Přečteno: 2279x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Třetí stupeň poplachu, 13 jednotek hasičů. Na Zlínsku hořel kovošrot

4. května 2024  13:06,  aktualizováno  14:56

V Tlumačově na Zlínsku hořel kovový šrot na autovrakovišti v průmyslovém areálu. Zasahovalo tam 13...

Oslavný song na Kima je hitem TikToku. Pecka, je to jak ABBA, líbí se mladým

4. května 2024  14:54

Oslavná propagandistická píseň na severokorejského diktátora Kim Čong-una se stala hitem sociální...

Prokremelské motorkáře vítali v Brně jako delegáty ruské teroristické federace

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  14:40

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Na trati z Břeclavi do Přerova srazil vlak člověka, muž na místě zemřel

4. května 2024  14:23

Srážka vlaku s člověkem uzavřela v sobotu od 13:00 trať mezi Nedakonicemi a Moravským Pískem. Muž...

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.