Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je správné, když policie ignoruje rasizmus?

Vstávám, protahuji se, usedám k notebooku, abych dopsal článek o Vodrážkovi, a přes okno slyším řev. Vykouknu a vidím potetovaného chlápka s holou hlavou, jak ještě se svým komplicem, oba ožralí, honí po ulici třetího chlapa – při troše fantazie, trošku snědší pleti.

Pak ho chytnou. Pohlavkují. Přirazí k autu. Pak ke zdi, kde ho přiškrtí a dají mu pár ran, až upadne k zemi. U toho řvou jak na lesy. Jejich křik se odráží ozvěnou mezi domy. Pár hlav se objeví za záclonami. Oběť leží na chodníku. Je devět ráno. Žižkov se probouzí. Útočníci odcházejí. Na rohu ulice se do toho připlete ženská. Chce volat policii. Asi zná oběť. „Ty chceš volat polici? Já ji klidně zavolám sám!“ řve potetovanec. Teatrálně vytáčí mobilem 158. „Já jsem Čech, ty černá arménská svině.“  Ženská zmizí. Chlap dál volá policii. Pak zavěsí. Nervózně prochází uprostřed silnice. „Kde ty benga sou!?!“ Prohlíží si domy naproti. „Kde je, kde je?" hledá z dlouhé chvíle dál svou oběť, která mezitím zmizela v jednom z vchodů. Trafikant z vedlejšího domu mu vyjde na ulici ochotně poradit, ve kterých vratech Arménci zmizeli. Potetovanec vykopne dveře a řve do šera chodby. Pak policie skutečně po pár minutách přijíždí. Vystupuje policistka s blonďatým melírem a policajt s vyholenou hlavou. Postavou i vzezřením připomíná potetovance. Jako by si zavolal na pomoc svého bráchu. Jen uniforma je odlišuje. Jako správný občan této republiky potetovanec oznamuje příslušníkům případ: „Ta černá svině je schovaná někde v tom baráku!“ Policisté poslušně vběhnou do baráku, co budou hledat, je mi záhadou.  Jen co policisté zmizí ve vchodu, potetovanec dál řve vzhůru do oken: „Ty černá mrdko, jestli jsi tam někde za těma oknama, tak poslouchej, já si tě najdu!“ Občas pěstí bouchne do kapoty některého ze zaparkovaných aut, nebo kopne do kola.  Policisté vycházejí z vchodu s prázdnýma rukama. Potetovanec se loučí: „Tak jo, mějte se, naschle,“ a odkráčí do své oblíbené hospůdky na rohu. Vše je zalité sluncem přátelství. Pravda a láska vítězí, nezatýká se. Pořádek je obnoven. Nic se nenašlo, uklidnilo se to samo. Policisté ještě volají do vysílačky. Proti očekávání nepřijíždí posila, aby jim pomohli nalité potetované hovado zatknout pro rušení veřejného pořádku a projevy rasové nesnášenlivosti. Startují auto a spokojeně odjíždějí, že z toho snad ani nebude muset být služební zápis. Oddechují si i lidé za záclonami. A je to takto správně?

 

P.S:Zajímavé. Nikdo,ani já ani policie, natož diskutující dole pod článkem znají začátek incidentu. Přesto straní "bílému" násilníkovi. Policie měla ještě méně informací než já a jediné, co mohla vidět, byly jasné projevy rasizmu a násilí. Přesto proti tomu nezasáhla. Naopak, šla po domnělém viníku "nějakého trestného činu" na základě udání podaném opilým agresivním občanem.

 

blogger #1195 © jan boettinger
"pro změnu, pro změnu volte mě"

Autor: Jan Boettinger | sobota 3.10.2009 10:19 | karma článku: 19,41 | přečteno: 2638x
  • Další články autora

Jan Boettinger

Big fat Greek divorce

Už je to přes deset let, co se slavila velká tlustá řecká svatba. Chlupatý jižan s charismatickým nosem se tehdy chytře vženil do bohaté rodiny platící eurem. Rodinka včele s francouzským tchánem a německou tchýní byla ale pěkně naivní, když se nechala obalamutit zfalšovaným výpisem z banky a báchorkami, jaký že je ten Řek dříč a jak moc že vydělává.

29.2.2012 v 9:00 | Karma: 18,01 | Přečteno: 864x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Potřebujeme novou válku pro Pandury!

Je zajímavé zjistit, že jsme za Pandury zaplatili trojnásobek, co Portugalci. Ale ještě zajímavější je zjistit, že jsme Pandury nakoupili do války v Afghánistánu, abychom se teď z médií dozvěděli, že pro tamní podmínky nejsou vůbec použitelné. Z Kosova se naopak pomalu stahujeme a další vhodnou válku zatím nemáme. Necháme tedy obrněnce za 14,4 miliard korun zrezivět na skládce?

2.3.2010 v 8:44 | Karma: 27,75 | Přečteno: 2522x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Odboráři loutkáři

Zdá se, že se v tomto státě někdo úplně zbláznil. Nejenže nám stále hrozí stávka ve čtvrtek, ale jestli poslanci nebudou hlasovat podle představ odborářů, přijdou další a další stávky!

2.3.2010 v 7:11 | Karma: 29,75 | Přečteno: 1891x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Řekněte mi jediný důvod, proč by nezaměstnaní nemohli uklízet psí e

Tak se nám rozhořel dialog mezi rozhořčeným lidem a radnicemi Prahy o tom, kdy se odklidí exkrementy psů vystupující na světlo Boží v tajícím sněhu. Velebnosti, to je hnus, stěžuje si řadový občan a slalomuje přitom mezi polorozloženými výkaly. Volá, píše, apeluje za změnu na svých domovských radnicích. Odtamtud ale přichází rezolutní ne.

27.2.2010 v 16:53 | Karma: 43,63 | Přečteno: 7838x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Příliš drahá ajznboňácká réžíjka

Naše metropole a řada dalších velkým měst Česka jen o vlásek unikla totálnímu kolapsu běžného života v pondělí ráno. Ten hrozil ne kvůli tsunami, zemětřesení, prasečí či ptačí chřipce, ale kvůli škůdci jménem odborář. Hrozba kolapsu není ale odvrácena natrvalo, odboráři vyhrožují i nadále.

27.2.2010 v 9:15 | Karma: 32,81 | Přečteno: 2279x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.