Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak jsem potkal Bohyni

Začalo to tak nevinně. Pod jedním ze svých článků jsem od ní našel komentář, na který se nedalo nezareagovat. A ona byla ještě pořád on-line a odepsala. Tak jsem jí poslal rovnou email.  A znovu přišla odpověď. Taky bloggerka, pouze ne na idnesu, ale na konkurenčním serveru. Poslala mi odkaz a já se začetl do jejích článků.

Měla svěží styl psaní - veselý, pozitivní a zábavný. Avšak nikoho nešetřila, zejména muže ne. Ale četlo se to samo a docela jsem se i zasmál. Probíral jsem jeden článek za druhým, hltal její řádky a pomalu ve mně začínala narůstat touha poznat tuhle ženskou trochu blíže. Požádal jsem ji o fotku a ona mi ji poslala - aby prý nebyla naše diskuze tak anonymní.  S napětím jsem čekal, až se fotka stáhne z emailu. Pak jsem ji rozkliknul a rázem jsem koukal do nádherných hnědých očí. Ani sto přídavných jmen by mi nestačilo, abych vykreslil jejich krásu. Nejsilněji na mě však zapůsobilo, že ty její oči byly hodné. Vyřazovala z nich jakási pozitivní dobrota, která se vůbec neslučovala s břitkostí jejích textů, kdy občas balancovala na hraně feminismu, že ji někteří diskutující křižovali jako namyšlenou paní dokonalou.

Ale ty její oči, ty odkrývaly něco mnohem hlubšího, než jen dámičku s nosem nahoru a se syndromem neuspokojitelnosti a neukojitelnosti. V jejím jasném pohledu, dokresleném jemným úsměvem, bylo cosi klidného a přívětivého, co lákalo, abych se na ten obličej díval znovu a znovu. Jako bych doufal, že objevím její skryté druhé já - možná citlivou duši romantičky, obalenou neprůstřelnou slupkou jejího sebevědomí, kterou si jen pomáhala udržovat odstup. Rázná a cílevědomá,  přesto však hledající a plná očekávání, tajných tužeb a nároku, že i ona má právo na upřímné objetí a lásku.

A tak jsem sehnal lístky na operu a pozval ji. Šance jedna ku stu, že půjde? Nebo ještě menší? Kdo by šel na rande skoro naslepo s chlápkem v oranžových brýlích? Ale ona pozvání přijala! A já začal počítat dny do našeho setkání.

Ani v jejich esemeskách, kdy jsme si domlouvali zvláštní znamení, abychom se vůbec poznali, jsme nenašel stopu po aroganci nebo nějaké namyšlenosti.  Prostě normální ženská, která ví, co chce, a na kterou je proto spoleh, že přijde včas a nebude skuhrat, že jí tlačí lodičky, nebo že se zrovna ten večer ochladilo a ona si vzala jen lehkou šálu přes šaty na ramínkách.

A rázem jsem se vrátil nejmíň o dekádu nazpět, když jsem stál před zrcadlem a studoval se a proklínal každou drobnou nedokonalost své osoby, umocněnou touhou udělat co nejlepší dojem. Sám jsem se nad tím pousmál - nad tou svou skoro chlapeckou nervozitou z nějakého rande nerande, kdy beru skoro úplně cizí ženskou do divadla. Tak jsem si nalil panáka slivovice – na kuráž, ať tam pak nestojím jak tvrdé Y, neschopen kloudné věty. Klidně to přiznám – byl jsem nervózní, ale užíval jsem si to. A pak jsem kráčel ke stolku pod slunečníkem, kde seděla se sklenkou vína, a poprvé kouknul do těch jejích očí na živo… a byl jsem rád za toho panáka, co se mi rozléval tělem.

Ale už po první vzájemné výměně úsměvů jsem věděl, že s touhle ženskou to půjde. Že naše energie nehrají proti sobě. Právě naopak, že se spojují už od samého prvopočátku a snaží se nás - ty dvě dospělé figury, tak trochu inhibované počátečními rozpaky, vtáhnout do smělé konverzace. Jako bych ji znal už léta. Kamarádku z dětství, spolužačku ze střední, sousedku z vedlejšího vchodu. Nebo persónu z některého z minulých životů?  Je to jedno; potkali jsme se a bylo to velmi příjemné.

Zpěváci mohli mít zlato v hrdle a muzikanti mohli vyšperkovávat Mozarta do poslední noty, ale stejně jim to bylo pramálo platné. Mé myšlenky patřily jen jí. Občas jsem se obrátil a v šeru lóže uviděl její krásný obličej – tak trochu strnulý zaujetím, přesto pořád klidný a přívětivý. V jejích kouzelných očích se leskly divadelní reflektory a v tom bledém světle vypadala jako socha antické bohyně.

Pak jsme brouzdali noční Prahou a ona jen tak, mezi řečí, prohodila, že si mě v mobilu uložila jako Honza 2. A kdo byl ten první? No přece její přítel! Ale abych jí nekřivdil, zmínila se o něm už ve svých emailech. Že se potkali teprve nedávno a jen tak se oťukávají. Takže se mnou to vlastně nebylo ani rande. Věděl jsem to už od začátku a rozhodně nedoufal, že ji vyrvu ze spárů Honzy 1 (který bude rozhodnopádně mnohem větší trouba, než jsem já, a takovou antickou bohyni si tudíž nezaslouží!!!:-)).

Jen jsem prostě cítil, že jsme se měli potkat - dva absolutní cizinci v obrovském světě, kteří nemají společného nic, ale stejně tak by mohli mít společné úplně všechno.

A tento blog věnuji právě jí – Bohyni jednoho dubnového večera, kdy jsem cítil, že na světě vůbec nejsem sám.


blogger #1195 © jan boettinger

Autor: Jan Boettinger | sobota 18.4.2009 10:08 | karma článku: 22,46 | přečteno: 1747x
  • Další články autora

Jan Boettinger

Big fat Greek divorce

Už je to přes deset let, co se slavila velká tlustá řecká svatba. Chlupatý jižan s charismatickým nosem se tehdy chytře vženil do bohaté rodiny platící eurem. Rodinka včele s francouzským tchánem a německou tchýní byla ale pěkně naivní, když se nechala obalamutit zfalšovaným výpisem z banky a báchorkami, jaký že je ten Řek dříč a jak moc že vydělává.

29.2.2012 v 9:00 | Karma: 18,01 | Přečteno: 864x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Potřebujeme novou válku pro Pandury!

Je zajímavé zjistit, že jsme za Pandury zaplatili trojnásobek, co Portugalci. Ale ještě zajímavější je zjistit, že jsme Pandury nakoupili do války v Afghánistánu, abychom se teď z médií dozvěděli, že pro tamní podmínky nejsou vůbec použitelné. Z Kosova se naopak pomalu stahujeme a další vhodnou válku zatím nemáme. Necháme tedy obrněnce za 14,4 miliard korun zrezivět na skládce?

2.3.2010 v 8:44 | Karma: 27,75 | Přečteno: 2522x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Odboráři loutkáři

Zdá se, že se v tomto státě někdo úplně zbláznil. Nejenže nám stále hrozí stávka ve čtvrtek, ale jestli poslanci nebudou hlasovat podle představ odborářů, přijdou další a další stávky!

2.3.2010 v 7:11 | Karma: 29,75 | Přečteno: 1891x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Řekněte mi jediný důvod, proč by nezaměstnaní nemohli uklízet psí e

Tak se nám rozhořel dialog mezi rozhořčeným lidem a radnicemi Prahy o tom, kdy se odklidí exkrementy psů vystupující na světlo Boží v tajícím sněhu. Velebnosti, to je hnus, stěžuje si řadový občan a slalomuje přitom mezi polorozloženými výkaly. Volá, píše, apeluje za změnu na svých domovských radnicích. Odtamtud ale přichází rezolutní ne.

27.2.2010 v 16:53 | Karma: 43,63 | Přečteno: 7838x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Příliš drahá ajznboňácká réžíjka

Naše metropole a řada dalších velkým měst Česka jen o vlásek unikla totálnímu kolapsu běžného života v pondělí ráno. Ten hrozil ne kvůli tsunami, zemětřesení, prasečí či ptačí chřipce, ale kvůli škůdci jménem odborář. Hrozba kolapsu není ale odvrácena natrvalo, odboráři vyhrožují i nadále.

27.2.2010 v 9:15 | Karma: 32,81 | Přečteno: 2279x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Třetí stupeň poplachu, 13 jednotek hasičů. Na Zlínsku hoří kovošrot

4. května 2024  13:06

V Tlumačově na Zlínsku hoří kovový šrot, na místě zasahuje 13 jednotek hasičů. Vyhlášen byl třetí...

Čeho se bojíš? Pokud spadneš, vrátíme peníze, říká instruktor bungee jumpingu

4. května 2024

Živí se shazováním lidí z kaňonu, a tak ví o lidském strachu z výšek všechno. Nejslavnější...

KOMENTÁŘ: Malý český Pearl Harbor ve Vrběticích. Stát opakovaně selhal

4. května 2024

Premium Bezmála po deseti letech skončil případ výbuchu muničních skladů poblíž Vrbětic na Zlínsku. Česko...

Stát do dražby posílá přes 4 bitcoiny, vyvolávací cena přesahuje 6 milionů Kč

4. května 2024  12:59

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových chystá aukci 4,7 bitcoinu. Dražba odstartuje v 15....

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.