Salát se zeleným hráškem, vejci a koprem

Znáte to, přijdete večer domů, otevřete lednici, ta zeje prázdnotou. Co teď? Rychle přemýšlíte, co udělat k večeři z toho, co zbylo v lednici. Salát, který uvádím v dnešním blogu, je řešením pro takovou krizi. Salát je lehké jídlo, já ho ráda doplním vejci, sýrem, ořechy nebo masem, aby byl výživnější a chutnější. Nezapomínám ani na zálivku s olivovým olejem, který dokonale propojí všechny chutě v salátu.

Salát se zeleným hráškem, vejci a koprem

Na dnešní recept jsem použila salátovou odrůdu Lollo Blonda, která se na tento salát hodí perfektně, ale chybu neuděláte, i když použijete jakoukoli jinou odrůdu salátu.

Pro 4 osoby jako salát nebo pro 2 jako lehká večeře:

1/2 hlávky salátu odrůdy Lollo Blonda

200 g zeleného hrášku mrazeného nebo sterilovaného

2 vejce

1 hrst sekaného čerstvého kopru

3 lžíce olivového oleje

1 a 1/2 lžíce octa nejlépe z bílého vína

3 lžíce zakysané smetany

sůl a pepř na dochucení

Salát dobře omyjeme a natrháme na kousky.

Mrazený hrášek necháme rozmrazit a povaříme 2 minuty. Scedíme vodu a necháme vychladnout. Ze sterilovaného hrášku slijeme nálev a můžeme použít.

Vejce uvaříme na tvrdo a necháme vychladnout. Nakrájíme na čtvrtky.

V míse smícháme salát s hráškem a koprem.

V malé misce rozkvedláme olej s octem. Přidáme smetanu a dobře rozmícháme na homogenní zálivku.

Zálivku vmícháme do salátu. Salát dochutíme solí a pepřem a ozdobíme vejci.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kateřina Bílková | pátek 8.7.2011 8:00 | karma článku: 7,45 | přečteno: 910x