- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Salát se zeleným hráškem, vejci a koprem
Na dnešní recept jsem použila salátovou odrůdu Lollo Blonda, která se na tento salát hodí perfektně, ale chybu neuděláte, i když použijete jakoukoli jinou odrůdu salátu.
Pro 4 osoby jako salát nebo pro 2 jako lehká večeře:
1/2 hlávky salátu odrůdy Lollo Blonda
200 g zeleného hrášku mrazeného nebo sterilovaného
2 vejce
1 hrst sekaného čerstvého kopru
3 lžíce olivového oleje
1 a 1/2 lžíce octa nejlépe z bílého vína
3 lžíce zakysané smetany
sůl a pepř na dochucení
Salát dobře omyjeme a natrháme na kousky.
Mrazený hrášek necháme rozmrazit a povaříme 2 minuty. Scedíme vodu a necháme vychladnout. Ze sterilovaného hrášku slijeme nálev a můžeme použít.
Vejce uvaříme na tvrdo a necháme vychladnout. Nakrájíme na čtvrtky.
V míse smícháme salát s hráškem a koprem.
V malé misce rozkvedláme olej s octem. Přidáme smetanu a dobře rozmícháme na homogenní zálivku.
Zálivku vmícháme do salátu. Salát dochutíme solí a pepřem a ozdobíme vejci.
Další články autora |