Letní salát s melounem a bryndzou

Moje představa léta je ukrojit si velký kus melounu v parném letním dni a pořádně z něj ukusovat. Všude z něj teče šťáva, já jsem od ní úplně ulepená a šťastná si vychutnávám meloun. Jediné, co mě trápí, jsou vosy, které by také chtěly kousek. V dnešním receptu jsem zvolila trochu civilizovanější pojídání melounu, nakrájeného na kostičky v salátu. Někomu může připadat kombinace melounu a bryndzy značně avantgardní a uznávám, že neobvyklá je. Když ale ochutnáte, zjistíte, že je to moc dobré, že se sladkost melounu s výraznou chutí bryndzy zajímavě doplňuje. Ostatně je léto, to je čas relaxovat a občas udělat něco bláznivého.

Letní salát s melounem a bryndzou

Pro 4 osoby jako salát:

1/4 melounu (asi 500 g i se slupkou)

150 g bryndzy

půl hlávky salátu

2 lžíce olivového oleje

špetka pepře

Odkrojíme slupku z melounu a nakrájíme ho na kostičky.

Salát omyjeme a natrháme na kousky.

V míse smícháme salát s melounem. Bryndzu rozdrobíme na kousky do salátu.

Olej smícháme s pepřem. Zálivku nalijeme do salátu a dobře promícháme.

Podáváme vychlazené.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kateřina Bílková | pátek 19.8.2011 11:15 | karma článku: 8,94 | přečteno: 861x