- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dýně zapečená s rajčaty, ořechy a zakysanou smetanou
Pro 4 osoby
polovina střední dýně asi 800 g
2 větší rajčata
2 hrsti vlašských ořechů
1 lžíčka čerstvého nasekaného rozmarýnu
250 g zakysané smetany
100 g smetany 12%
100 g balkánského sýru
pepř
Předehřejeme troubu na 175 oC.
Dýni oloupeme a odstraníme z ní semínka. Nakrájíme jí na plátky.
Rajčata omyjeme přepůlíme a nakrájíme na plátky.
Ořechy nahrubo nastrouháme nebo nadrtíme.
Smetanu a zakysanou smetanu smícháme dohromady a přidáme rozmarýn a sýr a vše dobře rozmícháme.
Na velkou zapékací misku dáváme plátky dýně, které prokládáme rajčaty. Posypeme ořechy. Zalijeme smetanou. Můžeme opepřit podle chuti. Balkánský sýr je dost slaný, proto jsem jídlo nesolila.
Dáme péct do trouby asi 30-40 min, až špejle vyjde z jídla suchá a povrch jídla je upečený do zlatova.
Podáváme teplé. Doporučuji s teplou nebo rozpečenou bagetou, ale pochutnáte si na tom i s chlebem.
Další články autora |