Jak vyřešit problém s imigranty

OSN radí otevřít trh práce. Zemanovi zase vadí  špatná koordinace zemí EU v ochraně hranic a chtěl by unijní pohraniční stráž. Jiní by kolem Evropy nejraději viděli obdobu naší železné opony. Všechno špatně.

Šéfům OSN jaksi uniká, že EU má kolem 25 milionů nezaměstnaných. Pokud firmy shání zaměstnance,  hledají kvalifikované, vzdělané a řemeslně zručné jedince se smyslem pro kázeň a odpovědnost. Mezi evropskými nezaměstnanými nejsou a nelze je čekat ani mezi imigranty. Scestná je i představa, že by to spravil několika měsíční kurz. U našich předků vývojová přeměna trvala pár století a hlavně pomáhal strach před smrtí hladem, což dnes nehrozí.

Dnešní Evropa totiž k žití ze mzdy nabízí i pohodlnou alternativu života na podporách. Nemusíme daleko chodit, abychom viděli, jak je těžké v tomto lidumilném sociálním prostředí předělat lidi nezvyklé pracovat, natož je naučit vykonávat velmi složité a na zručnost a inteligenci náročné úkony. Jednodušší práce z Evropy rychle mizí do zemí s levnější pracovní silou. Stačí si na visačkách spotřebního zboží všimnout čím končí věty začínající made in.... .  Pokud bychom chtěli kvůli imigrantům vrátit tyto výroby do Evropy uvalením závratných cel na dovozy, čekal by nás daleko početnější příval z dálného východu.

Pan prezident Zeman spolu s maďarským kolegou zase zapomněli na zkušenosti z hranic, obehnaných drátěným plotem, hláskami s kulomety a hlídkujícími patrolami se psy. Kdyby se po utíkajících nestřílelo ostrými a v drátech nebývala elektřina schopná narušitele ve vteřinách uškvařit, valily by se kolem bezmocných pohraničníků davy lidí za lepším životem, podobně jako se teď děje v Makedonii. 

Jako včera létaly do naší kuchyně vosy za vůní ostružinové marmelády, tak tihle táhnou do lákavých Eldorád za vidinou blahobytu. Mají o něm skvělé reference od těch, kteří si ho léta v podobě štědrých sociálních dávek užívají.

Vlády evropských zemí se naučily sociálními dávkami uklidňovat menšiny, podobně jako krotitelé žrádlem tlumí divokost šelem. Čím vyšší jsou v zemi mzdy, tím vyšší dávky se musejí vyplácet. V bohaté Británii, Německu či Švédsku žijící cizinci potom posílají svým příbuzným skvělá doporučení o novém domovu a lákají je k následování. Probuzeného zájmu o imigraci se v zemích Afriky a Asie chytili "šmejdi", kteří na "zájezdech" vydělávají. Ve snaze získat co nejvíc klientů, vybásní z Evropy a hlavně Německa ráj na Zemi a z vlád lidumily, rozhazující imigrantům miliony.

Včera musela manželka kvůli vosám zavřít okno. Česko, natož kontinent se hermeticky uzavřít nedají. Nechce-li Evropa čelit přívalu imigrantů, musí přestat "vonět" lehko dostupnými penězi. 

 

?  

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Bicera | středa 26.8.2015 8:34 | karma článku: 35,21 | přečteno: 1697x