Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zlatokopky

Kdo vůbec jsou ty, které nesou titul zlatokopek? Jsou něčím odlišné, než ostatní ženy? Ale kdepak! Nejsou, zlatokopka je totiž ve své podstatě každá žena.

Zlatokopky byly, jsou a budou. Nemluvím o ženách kutajících zlato někde na Klondajku, i když s těmi současnými mají něco společného. Touhu po bohatství, tvrdou práci a džíny. Zatímco ty první v potu a krvi mnohdy marně drásaly své jemné ruce, donekonečna probírající bezcennou horninu v naději, že objeví zlatý valoun, dnešní zlatokopky mají na rukou perfektní manikúru a v nich ještě dokonalejší kabelky. Většina lidí o takových ženách hovoří s jistým opovržením, ale v podstatě není proč, protože ony chtějí jen to, co chce každá jiná žena, jenom to méně maskují nebo to chtějí v trochu větším množství, než ty ostatní.

Výjimku tvoří snad jenom ženy na významných a dobře placených pozicích, které se o tuto záležitost dokážou postarat samy. Tam se pak role někdy obrací a čas od času se může stát, že si tohoto zlatého dolu v podobě ženy všimne mladý zlatokop nebo sňatkový podvodník. Ale teď se bavíme o zlatokopkách.

A co že to tedy ženy chtějí? Hezký život. Pohodlný, klidný a hlavně finančně zajištěný. Většinou to však neděláme pro sebe! Tedy ne primárně, spíš tak nějak podvědomě. Náš software prostě naskenuje nám dvořícího se muže, zpracuje statistiky a vyplivne vyhodnocení o jeho užitné hodnotě pro budoucí společný život.

Mohou za to naše geny a živočišné pudy. Máme v sobě zabudovanou informaci o rozmnožování. Chceme plodit děti, ale o tyto děti musí být postaráno a to i v době, kdy matka nebude schopná se o ně starat sama. Potřebujeme tedy někoho dalšího, kdo nám s tím pomůže. Dříve k tomu stačil pořádný silák, který dokázal postavit příbytek pro rodinu a přivláčet k rodinnému krbu pořádný flák masa.

A tak to funguje i dnes, jen s tím rozdílem, že místo mamuta nosí muži nadité prkenice. A proč? Nikoliv pro to, aby se ženuška mohla jen fintit a po zbytek života nepracovat, (i když to je jistě příjemným vedlejším efektem), ale hlavně proto, aby zajistila své potomky. Žádná žena netouží po tom, aby viděla své děti živořit v bídě nebo dokonce umírat hlady. A zajištěný partner je skvělou zárukou toho, že našim dětem se nic podobného nestane.

Stejně tak to ale funguje u mužů. Také hledají vhodnou ženu, která by jim pomohla vyvést mladé z hnízda. Ale muži potřebují u partnerky něco jiného, než peníze. Tak, jako je pro ženy důležitým aspektem to, aby jejich dítě nemělo hlad a mohly jim dát to nejlepší, tak je pro muže důležité, aby na svého potomka mohli být pyšní. Nejen proto, že to budou děti šikovné a pilné, ale také proto, že budou krásné. Muž je zkrátka tvor vizuálně vzrušivý a svoje partnerky si vybírá hlavně podle toho, zda ho dotyčná fyzicky přitahuje, zda je pro něj dostatečně půvabná a splňuje určité fyzické parametry. Tedy to, jestli má žena kvalitní genetické předpoklady k tomu, aby zplodila zdravé a krásné dítě. Samozřejmě, že pokud žena projde tímto prvním sítem, nastavuje muž další hodnotící parametry, které se týkají i „důležitějších“ hodnot, než je vzhled. 

Nemůžeme tedy vyčítat ženám, že chtějí muže, co se o ně postarají, ani mužům, že je zaujme sexy krasavice, místo ukoptěné hospodyňky. Tak to bylo od dávných dob a jen tak to v sobě nezlomíme. A proto se ženy zdobí, vylepšují a zkrášlují, aby byly pro muže co nejatraktivnější, a muži se předhánějí s předváděním drahých vozů a prezentováním toho, v čem všem jsou úspěšní, aby byli atraktivní pro ženy.

Dalo by se očekávat, že v moderní době už bude od ženského zlatokopectví upuštěno, ženy přece mohou zastávat stejně důležité a skvěle placené pracovní pozice jako muži a mohou se dosti finančně předzásobit. Ale jak tak vidím ve svém okolí, zlatokopky jsou asi všechny moje kamarádky, včetně mne. Snad ani jedna z nás nevydělává více, než naši partneři a to přitom oni nemají proti nám žádnou závratnou kariéru. Jenom prostě my ženy nenosíme domů, to co pánové. Kde asi tak dělají soudruzi zaměstnavatelé chybu? Nebo je chyba v nás? Že nám holkám jde jednoduše lépe kutání zlata, než hledání dobře placené práce? No, možná to neumíme na poli kariéry válet tak dobře jako muži, ale o to jsme hezčí. ;)

Milé ženy, buďme moudré a krásné. A vy muži, buďte neméně moudří a hlavně snaživí, protože bez vás to asi prostě nejde. :)

Pointa příbehu: I ta, co není vyloženě Miss světa netouží po muži, co je vyloženě neschopný chudák.

www.viktoriebeso.cz

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Viktorie Beso | středa 15.5.2013 10:47 | karma článku: 29,00 | přečteno: 7085x
  • Další články autora

Viktorie Beso

Je boj za kvalitní školy předem prohraný?

Svinstvo, které se předvádí v českém školství ve spolupráci s našimi politiky je jako zanícený vřed, který se nedaří vyříznout. Malá nepatrná šance tu však možná je...

24.1.2024 v 9:59 | Karma: 30,28 | Přečteno: 3128x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Jak zničit fungující a dětmi oblíbenou školu

Byla nebyla, jedna malá škola, do které děti chodily tak rády, že se jim ani nechtělo domů. Ne, to není pohádka, taková škola opravdu existuje! Zatím...

15.1.2024 v 13:12 | Karma: 38,27 | Přečteno: 3747x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Oškubaná jako kuře

Brazilské depilaci jsem se vyhýbala jako čert kříži, ještě aby ne, vždyť co může být horšího, než návštěva gynekologie? Přece návštěva gynekologie a skalpování k tomu!

5.1.2024 v 10:41 | Karma: 37,99 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Proč Péčko Prudí Paničky

Takzvané filmy pro dospělé, tedy takové, kde toho hlavní hrdinové na sobě příliš nemají, se těší více u mužského publika. Že by ženy byly toliko prudérní? Ale kdeže.

19.1.2022 v 9:40 | Karma: 33,22 | Přečteno: 2008x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Movité ženy a chudí muži

Člověk by neřekl, jak jsou dneska ty ženské při majetku. Naštěstí však mají zdatné muže, kteří jim udatně pomáhají, nastavujíc tak svůj vlastní život všanc.

1.12.2021 v 11:08 | Karma: 34,10 | Přečteno: 1701x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Policejní zásah na Benešovsku. Muž zabarikádovaný v domě hrozil, že si ublíží

21. května 2024  10:31,  aktualizováno  10:56

Policisté v úterý ráno zasahovali v obci Nespeky na Benešovsku, kde se v domě zabarikádoval muž....

Na jihozápad Čech udeří odpoledne silné bouřky. Hrozí i přívalové deště

21. května 2024  10:49

Meteorologové varují, že v souvislosti s tlakovou níží postupující z Alp k severu se mohou během...

Policie navrhla obžalovat 14 lidí za převedení 2000 migrantů, hrozí jim 16 let

21. května 2024  10:39

Kriminalisté navrhli obžalovat 14 lidí, které viní z organizování nelegální migrace z Turecka do...

Muže vinili, že si po hádce s družkou vzal syna jako rukojmí. Soud ho osvobodil

21. května 2024  10:38

Krajský soud v Plzni osvobodil jednatřicetiletého muže obžalovaného z braní rukojmí. Podle státního...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5315x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com