Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jaká reklama je nejhorší?

Jeden marketingový časopis položil nedávno svým čtenářům otázku: "Jaká reklama vám v poslední době znechutila komunikovaný produkt?" Zdá se mi, že nejlíp (tedy vlastně nejhůř) si vedly ty, které cílí na ženy.

Hluboce jsem se zamyslela, které reklamy kdy otrávily nebo znechutily mě. Pominu-li Horsta Fuchse a ostatní teleshoppingové mágy, zdá se, že i mne nejvíc znechucují reklamy pro ženy. Co je proti nim Aleš, který si v devadesátých letech myl skvělým šamponem jen polovinu hlavy, rozjuchaná ó Lanza bílá, nebo fenomenální Wash&Go, díky kterému můžete po umytí vlasů obratem opustit koupelnu.
Snažila jsem se vybavit nějakou reklamu, na kterou jsem se vyloženě těšila. Krom "Bóbiky"  nebo amerických spotů na Bud Light (mimořádně nechutné pivo, ale skvělé reklamy), si na nic nevzpomínám. Snad krom jediného pořadu…
Se slzou v oku vzpomínám na Českou sodu, která z původně nevýrazných reklam dokázala udělat legendární pecky. „Magda, jak se vám líbí? Mirka, nejjemnější pokušení, Muži mají své dny, Byl jsi sladkej pí.o, nebo třeba Árijec.“  Znalci vědí, ostatní nechť shlédnou celovečerní film s výběrem toho nejlepšího. Dnešní reklamy by si ale Českou sodu zasloužily o to víc.

Mrož – tuto zmrzku mám moc ráda, ale nejsem si jistá kreativním záměrem autorů. Pokud jsou ti rochnící se krasavci v čokoládě parodií na všechny ty rádoby sexy reklamy pro muže, tak potom tleskám. Ale pokud to autoři mysleli vážně, asi si přestanu Mrože kupovat.

Hjundéééé – proti autu nic nemám, reklama je standardní, ale kdo proboha vymyslel tu výslovnost ve voiceoveru? Hjundéééé?! Když jsem popisovala v Koreji, že tahle jejich značka je u nás jako doma, nikdo nechápal, o jakém autě to mluvím. Oni to vyslovovali zhruba jako „hendej“, tak kde se to u nás vzalo?

Prací prášky&spol. – cílíme na ženy! Opravdu se něžné pohlaví dokáže tak bezmezně radovat z právě vypraného prádla, nablýskané vany nebo pekáče od nedělní husy, se kterým si ani myčka neporadila? Takovou záplavu nadšení by mně vyvolal maximálně fakt, že někdo uklidil za mě.

Intimní hygiena – tak tohle je úplně nejlepší kapitola! Zatímco v devadesátkách nám atraktivní ženy, usazené na pohodlném gaučíku svěřovaly, že nyní mohou nosit luxusní spodní prádlo i během menstruace, páč si ho nezakrvácí (komu luxusní prádlo během menstruace asi tak ukazovaly?), dnes v televizi intenzivně poléváme ty nejtenčí a nejhebčí vložky šlechticky modrou krví a mazlíme se s nimi po tváři.

Z čeho se mi doslova otevírá kudla v kapse a vrací obsah žaludku, jsou takzvané intimky. Hlavní hrdinka se v těchto spotech obvykle rozplývá nad tím, že za normálních okolností poněkud smrdí, ale teď to není cítit, tudíž sbalí na jedno mrknutí oka každého, co potká, protože její klín nyní magicky přitahuje muže i s nábytkem. Už jen to spojení "intimní zápach"!!! To je něco, co by se mělo zakázat na veřejnosti vyslovovat.

A na to můžeme plynule navázat s vložkami na inkontinenci, kde se atraktivní padesátnice vyznávají z toho, že mají sice stále načůráno pod sukní, ale aspoň to už nepáchne a nebrání jim to v tančení salsy.

Ostatně paninka, co jí „večer chutná a ráno pomáhá“ takovým způsobem, že nestíhá po schodech dobíhat na toaletu, to je také pecka. Je vůbec nutné, dělat na tyto produkty takto masovou komunikaci?

Kdyby nějaký mimozemšťan studoval lidskou civilizaci na základě reklam, nejspíš by přišel na to, že naši samečci nejsou patrně bez jistých medikamentů schopni reprodukce a navíc čůrají přerušovaně. No a ženy? V případě samiček by dospěl k názoru, že jsme bezduché osoby na prahu demence, které uspokojí jedině dokonale nablýskaná toaletní mísa, stvoření trpící obezitou, inkontinencí a zácpou, krvácející modře a vyznačující se značným zápachem. Slušná bilance.

A jaká je ta vaše „nejoblíbenější“ reklama?

PS: Co přesně autor zamýšlel s Dádou?

www.viktoriebeso.cz

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Viktorie Beso | středa 17.7.2013 10:47 | karma článku: 34,99 | přečteno: 4523x
  • Další články autora

Viktorie Beso

Je boj za kvalitní školy předem prohraný?

Svinstvo, které se předvádí v českém školství ve spolupráci s našimi politiky je jako zanícený vřed, který se nedaří vyříznout. Malá nepatrná šance tu však možná je...

24.1.2024 v 9:59 | Karma: 30,28 | Přečteno: 3128x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Jak zničit fungující a dětmi oblíbenou školu

Byla nebyla, jedna malá škola, do které děti chodily tak rády, že se jim ani nechtělo domů. Ne, to není pohádka, taková škola opravdu existuje! Zatím...

15.1.2024 v 13:12 | Karma: 38,27 | Přečteno: 3747x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Oškubaná jako kuře

Brazilské depilaci jsem se vyhýbala jako čert kříži, ještě aby ne, vždyť co může být horšího, než návštěva gynekologie? Přece návštěva gynekologie a skalpování k tomu!

5.1.2024 v 10:41 | Karma: 37,99 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Proč Péčko Prudí Paničky

Takzvané filmy pro dospělé, tedy takové, kde toho hlavní hrdinové na sobě příliš nemají, se těší více u mužského publika. Že by ženy byly toliko prudérní? Ale kdeže.

19.1.2022 v 9:40 | Karma: 33,22 | Přečteno: 2008x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Movité ženy a chudí muži

Člověk by neřekl, jak jsou dneska ty ženské při majetku. Naštěstí však mají zdatné muže, kteří jim udatně pomáhají, nastavujíc tak svůj vlastní život všanc.

1.12.2021 v 11:08 | Karma: 34,10 | Přečteno: 1701x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Soudu v Haagu se zatykači pomohla Clooneyová. Životy mají stejnou cenu, míní

21. května 2024  13:22

Při vyšetřování Mezinárodního trestního soudu (ICC), který v pondělí požádal o vydání zatykačů na...

Příjezd, kytice první dámě a hned do úřadu. Pavlova návštěva má přísnější opatření

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  13:17

V továrně výrobce výbušnin a střeliva Explosii začala dnes dvoudenní návštěva Petra Pavla a jeho...

Zraněný řidič po nehodě zůstal v autě a popíjel alkohol, pak upadl do bezvědomí

21. května 2024  13:03

Nezvyklou nehodu vyšetřují policisté z Jesenicka, kde řidič havaroval nedaleko obce Seč. Nezvládl...

KOMENTÁŘ: Kvantita přebíjí kvalitu. Nad ukrajinským bojištěm se stahují mračna

21. května 2024

Premium Je třeba vnímat realitu: Ukrajině se aktuálně ve válce s Ruskem nedaří a osud její armády je...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5315x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com