Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chlap za volantem!

Nespletla jsem se, opravdu v titulku nemá být žena, i když pánové nad naším řidičským uměním často láteří. Nevím jak vy, ale když už mám problém s nějakým řidičem na silnici, většinou je to chlap.

Ženy za volantem nejsou dokonalé a neomylné, ale rozhodně si nezaslouží tolik kritiky. Ano, naše biologická GPS má velké mezery, snaha identifikovat levou a pravou stranu je marný boj, někdy jsme trochu pomalejší, podélné parkování je pro některé z nás zápas o život a neřadíme tu správnou rychlost přesně v okamžiku, který vyžaduje otáčkoměr námi ovládaného vozu. Nepodaří se nám trefit vždy včas na místo určení a někdy máme problém najít cestu domů, ale málokdy se za volantem chováme jako agresivní krávy.

Kvízová otázka na úvod: Kolik znáte žen, které neuroticky vyblikávají auto před sebou, které předjíždí kamion rychlostí 170 Km/h a snaží se levý pruh příliš dlouho neobtěžovat svou přítomností?

Nejhorší kombinací je žena v malém autě a testosteronem nabušený samec v Audině. Mám malé, velmi holčičí autíčko. Je krásné a dobře se s ním parkuje, vecpu se na místa, o kterých se jiní ani neopovažují přemýšlet.  Vypadá sice trochu jako ocumlaný bonbon, ale je to prostě slaďouš. Moc „nežere“, jezdí slušně, jsem s ním spokojená, ovšem jen do doby, než se potkám v ulicích s „nadsamcem“. Malá auta, to je jejich!

Ukázkový den ženy v malém autě:
Jen si to přestavte, jedu si v klídku po kruháči, zpívám si, sluníčko svítí, po ránu výjimečně dobrá nálada a najedou hop. Pár centimetrů před čumákem mého auta se objeví „on“. Několik metrů za mnou nikdo nejede, mohl by počkat, až projedu, ale ne, musí mi dokázat, že nějaká slepice v malém autě si nebude jezdit po kruhovém objezdu, jak se jí zlíbí. Ok, přibrzdím, pomyslím si něco o jeho IQ, aktuálně přesměrovaném z oblasti těsně pod střechou auta někam na sedačku a jedu si v klidu dál.

Vedlejší silnice. Smýk a mám to tam zase. Jsem na hlavní sama, minimálně kilometr volného prostoru od mého výfuku, jezdím poměrně rychle, není nutné spěchat a skákat mi pod kola, přesto má dotyčný potřebu to udělat. Jen tak, aby mi ukázal. Náně v malém autě. Skřípu zubama a procvičuju si synonyma pánského pohlavního orgánu, statečně pokračuji v jízdě.

Přijíždím na dálnici, slušně se řadím do pravého jízdního pruhu, ve kterém mne však auto přede mnou poněkud zdržuje. Odvážím se ho předjet, hlemýždí tempo není mým oblíbeným. Jenomže to jsem si dovolila moc! Řidič v mnou předjížděném voze zjišťuje, že ho předjíždí ženská a navíc v „prdítku“. Taková potupa! Okamžitě mě předjíždí a po chvíli se zařazuje zpět. Časem povolí nohu na plynu a jsem nucena manévr opakovat. Opět stejná situace. Musím ho předjet po třetí. To jsem neměla dělat. Brunátní ve tváři a šlape na pedál. Nedovolí mi předjet, jede rychleji a rychleji, už to trvá příliš dlouho a já nutně potřebuji do pravého pruhu, chci sjíždět z dálnice, volím variantu zpomalit a zařadit se zpět za něj, vítězoslavně na mě pohlíží a kochá se svým vítězstvím. Sjíždím z dálnice a je mi úplně jedno, že jel o sekundu rychleji, než já.

Na silnici narážím na zúžení. Je nutné se tzv. zazipovat. Minimálně polovina chlapů při probírání „zipu“ očividně v autoškole chyběla. Správný chlapák přece nemůže dopustit, aby před něj vjela ženská, navíc v „nákupní tašce“. Raději by si nechal urvat nárazník i s blatníkem, než aby mě pustil před sebe. Ok, stojím jako tvrdé y, (já o stržený nárazník nestojím) a čekám, na chlapa, který pojem zip už někdy slyšel, gentlemana, který si rád u ženské udělá plusový bod, anebo na ženu.

Sláva, můžu pokračovat. Více pruhů, to je přímo nekonečná výzva pro silniční kovboje. Jedu si pokojně a přiměřeně rychle, přesto utržím od vedle projíždějícího muže ukázkovou myšku. Samozřejmě bez blinkru, (dříve jsem netušila, že muži si kupují auta bez něj, zřejmě tím hodně ušetří). To už toho mám dost a významně, hlavně velmi viditelně dotyčnému tleskám, tak aby si všimnul mého uznání ve svém zpětném zrcátku. Na oplátku mi ukazuje fakáče.

Jsem v cíli. Čeká mě podélné parkování do miniaturní mezery. Najedu si. Zedník na lešení, s dokonalým výhledem na mnou určené parkovací místo zbystří. Pobaveně mne sleduje, s rukama založenýma na prsou a výrazem říkajícím: „tak jsem na tebe zvědavej, jak se tam vejdeš, krávo“. Vejdu. A s přehledem. Z každé strany mám deset centimetrů od aut přede mnou a za mnou, na podélné parkování jsem machr. Když za sebou zavírám dveře, sleduju pro změnu pobaveně já jeho. Mám chuť mu říct: „čumíš, co?“ Ale s úsměvem si to nechávám pro sebe. Na frajeřinky jsou tady přece oni. :)

www.viktoriebeso.cz

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Viktorie Beso | středa 30.10.2013 12:27 | karma článku: 24,56 | přečteno: 1566x
  • Další články autora

Viktorie Beso

Je boj za kvalitní školy předem prohraný?

Svinstvo, které se předvádí v českém školství ve spolupráci s našimi politiky je jako zanícený vřed, který se nedaří vyříznout. Malá nepatrná šance tu však možná je...

24.1.2024 v 9:59 | Karma: 30,28 | Přečteno: 3127x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Jak zničit fungující a dětmi oblíbenou školu

Byla nebyla, jedna malá škola, do které děti chodily tak rády, že se jim ani nechtělo domů. Ne, to není pohádka, taková škola opravdu existuje! Zatím...

15.1.2024 v 13:12 | Karma: 38,27 | Přečteno: 3746x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Oškubaná jako kuře

Brazilské depilaci jsem se vyhýbala jako čert kříži, ještě aby ne, vždyť co může být horšího, než návštěva gynekologie? Přece návštěva gynekologie a skalpování k tomu!

5.1.2024 v 10:41 | Karma: 37,99 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Proč Péčko Prudí Paničky

Takzvané filmy pro dospělé, tedy takové, kde toho hlavní hrdinové na sobě příliš nemají, se těší více u mužského publika. Že by ženy byly toliko prudérní? Ale kdeže.

19.1.2022 v 9:40 | Karma: 33,22 | Přečteno: 2008x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Movité ženy a chudí muži

Člověk by neřekl, jak jsou dneska ty ženské při majetku. Naštěstí však mají zdatné muže, kteří jim udatně pomáhají, nastavujíc tak svůj vlastní život všanc.

1.12.2021 v 11:08 | Karma: 34,04 | Přečteno: 1700x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Průzkum: Největší potenciál oslovit voliče v eurovolbách mají shodně ANO a STAN

12. května 2024  21:10

Největší potenciál oslovit voliče při červnových volbách do Evropského parlamentu mají hnutí ANO a...

Za lov velryb se nestydí. Japonsko povolí odlov dalšího druhu plejtváka

12. května 2024  21:06

Japonsko zařadí plejtváky myšoky na seznam komerčně lovených velryb. Informoval o tom ve čtvrtek...

Putin chce vyměnit ministra obrany. Místo Šojgua navrhl Andreje Bělousova

12. května 2024  20:34,  aktualizováno  20:46

Ruský prezident Vladimir Putin navrhl jmenovat dosavadního prvního místopředsedu vlády Andreje...

Budoucnost Česka není nejrůžovější. Islamizaci se nevyhneme, říká sociolog

12. května 2024

Premium Podle sociologa Martina Potůčka nefunguje český stát tak, jak by měl. Počet zemřelých pravidelně...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5477x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com