Otevřený dopis pro paní Petru Paroubkovou

  Dnes si může u nás každý říkat a psát co chce, ať chce nebo nechce. Máme svobodu projevu a tisku. Publicisté píší a karikaturisté karikují. Objektem se stávají nejčastějí prominentní osobnosti -ale též jejich rodinný příslušníci. Tak je tomu všude ve sféře vlivu euroamerické civilizace, jíž jsme nedělitelnou součástí. Karikaturista Štěpán Mareš (Reflex) si "dovolil" naprosto neškodnou, ale o to zábavnější karikaturu manželů Paroubkových. To silně znepříjemnilo život paní Petře Paroubkové. Cítí se dotčena. Zažalovala týdeník "Reflex" a soudní proces prohrála. Nyní míří k mezinárodnímu soudu do Štrasburku. To, co se stalo kolegovi Marešovi, může postihnout každého z nás i v ostatních masmédiích. Jsme všichni pouze autoři a tím jenom lidé, dodávající společnosti aktuální informace. Nebraňte nám v tom! 

Jan Nepomuk Albert BERWID-BUQUOY z Ellgutu, tak jak jej znázornila Necyklopedie (viz internet, Google)

Vážená a půvabná paní Petro,

   zdá se, že jste znovu objevila Ameriku. Madam, dovolte mi prosím, abych rekapituloval Vaše "revoluční" odhalení: současné političky získaly svá společenská postavení pohlavním stykem. Buďme upřímní. Paní Petro, opravdu si myslíte, že je to něco absolutně nového? Dané praktiky fungují přece nejpozději již od dob staré Mezopotámie (mladší doba kamenná - první osídlení). Ale, abych nelovil v kalných vodách minulosti. Mohla byste nám prozradit jak Vy, coby nesmírně pohledná a atraktivní žena, jste vyvolala pohlavní touhy u tak vysoce postaveného politika jako je osobnost pana Jiřího Paroubka? Předčítala jste mu snad "Babičku" Boženy Němcové (ve skutečnosti Barbara Betty vévodkyně de Talleyrand-Périgord, viz blog Reflex.cz, 30.07. 2010), aby se víc vzrušil? Myslím, že vícero vynikajících politiků by o Vás projevilo permanentní zájem a nikoli pouze jen Váš vážený a ctihodný pan manžel. Ačkoli nejsem žádným špičkovým politikem, madam - i já bych se s neskrývaným nadšením zařadil do oné virtuální fronty a trpělivě čekal až na mne příjde řada. Podívejte se nahá do zrcadla! Určitě tam nenajdete nic za co byste se musela stydět!

   Přesto bych si madam dovolil, Vám oponovat. Koncentrujme se nyní např. na paní JUDr. Vlastu Parkanovou. Ta tolik šancí jako Vy, určitě nemá. Kdysi napsal britský bulvární deník "Daily Mirror", že nedoporučuje ženám, aby se po setmění zdržovaly v londýnských městských parcích. Případy sexuálního obtěžování a dokonce znásilnění se začaly totiž hromadit. Myslím si, že ono nebezpečí v londýnských parcích by pro paní poslankyni Parkanovou vůbec nepřicházelo v úvahu. Ta kdyby se toulala v městských parcích od večera do rána, patrně by se asi žádný násilník nenašel. Z největší pravděpodobností by se všichni recidivisti onomu místu, kde by se právě zdržovala, obloukem vyhýbali.

   Paní Petro, chcete snad ještě pořád vážně tvrdit, že si tato úspěšná a všemi mastmi mazaná "politická turistka" (byla členkou snad skoro ve všech existujících politických stranách), svojí vynikající politickou kariéru vysouložila? Madam, to byste mi nejdřív musela sdělit ským!? Který hrdina by měl tu odvahu? Ona politička musí mít tedy určitě naprosto jiný talent a přednosti, které jí vynesli až na politický vrchol úspěchu. Jinak by jí nemohlo dát tolik voličů tak velké množství hlasů. JUDr. Vlasta Parkanová je místopředsedkyní parlamentu a to je briliantní společenský výkon. Klobouk dolů!

   Velice vážená madam, žádám Vás o důvěru. Nechci Vás v žádném případě podceňovat, ale dokonce ani vy, se svým příkladným půvabem a maximální přitažlivostí vůči mužským politickým špičkám, nemůžete mít na tak vysoké společenské postavení jako poslankyně Parkanová, ani pomyšlení. Doufám, že jsem se Vás nepříjemně nedotkl. V opačném případě Vás prosím, abyste přijala mojí omluvu.

   Madam, nazvala jste kolegu Štěpána Mareše "duševním onanistou". Samozřejmě, radost z toho nemá. I když, upřímě řečeno, nikdo z nás intelektuálů dost dobře neví, kdo a co to takový "duševní onanista" je. Milostivá paní Petro, jakým způsobem se tento druh onanie provádí? Jestli s tím máte nějaké praktické zkušenosti, mohla byste nás náležitě poučit jak se již zmíněný corpus delicti uvádí do praxe, abychom zbytečně netápali v temnotách? 

   Karikaturu "Zelený Raoul - Paroubkovy erotické fantazie" kolegy Mareše čtu již po desáté, ale ať dělám, co dělám, žádné urážky jsem tam neobjevil. Není to ani pornografie, ani erotika. Dokonce tam není k nalezení ani umělecký akt - tedy např. Vy v rouše "Evině". Já osobně bych Vás velice rád takto spatřil. Ovšem naprosto neškodná karikatura mého kolegy Štěpána Mareše mě to jaksi neumožňuje. Čtu poněkud nudný dialog mezi Vámi a Vaším ctihodným manželem, odehrávající se vleže. Dialog je uměleckou nadsázkou. Je tedy smyšlený, ale hlavně úplně naivní. Madam, koho co na tom proboha chcete žalovat? 

   I kdyby Vám býval dal český soud za pravdu (česká justice je totiž všeho schopná - viz mé články v blog iDNES.cz a ostatních masmédiích), nestyděla byste se za tak pochybné vítězství? Vy se naopak madam, ještě více ztrapňujete tím, že celou věc delegujete Evropskému soudu pro lidská práva ve Štrasburku. Vážená paní Petro to, co Vy vyžadujete je znovuzavedení cenzury. Proto Vás zdvořile žádám, nevyvolávejte duchy pomsty! Nechte nás psát a malovat! Ukažte, že jste skutečnou dámou se vším všudy. Stáhněte svojí žalobu velkoryse zpět. Dělejte jako by se nic nestalo. Asi tak, jako to činí britská královna...

                                      S ubezpečením mé dokonalé úcty Vám a panu manželovi zůstávám

                                           Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy z Ellgutu, barokní zámek Měšice

                                             Svaz důstojníků a praporčíků Armády ČR, kapitán v.z.

                                              Politolog, historik a publicista, zvaný "Učitel národů"

 

Autor: Jan Berwid-Buquoy | středa 8.9.2010 11:29 | karma článku: 34,37 | přečteno: 4370x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,66

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 11,12

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,28

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28