Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nikoli koblihy a perník, nýbrž Babiš je vítězem!

   Levné pomluvy a očerňování již netáhnou. Pomluva není politický program k řešení ožehavých problémů dnešního světa. Politické blábolení na papíře a volebních plakátech nezaručuje žádnou kompetenci kandidáta. Český volič prohlédl a dal šanci prokazatelnému, resp. viditelnému úspěchu: (Andrej Babiš, ANO a Tomio Okamura, „Úsvit“), tak jako lidské slušnosti (Pavel Bělobrádek, KDU-ČSL).

Poněkud předčasná výzva, ale do budoucna: Proč ne?

Jakýsi internetový magazín „Hlas Ruska“ a někteří členové KSČM se nechali slyšet: „Andrej Babiš utáhl voliče na koblihu“. Oběma subjektům nějak uniklo, že mimo koblih rozdávala ANO také perník a zmrzlinu. Správná lež by tedy musela znít: „Andrej Babiš utáhl voliče na koblihu, perník a zmrzlinu“.  Buďto se jedná o absolutní nepochopení anebo – a to se mi zdá pravděpodobnější – jde o to vytvářet atmosféru pomluv a znejisťování i v době po volbách.

   Andrej Babiš skutečně koblihy, perník a zmrzlinu rozdával (vše ve velmi dobré kvalitě), nejednalo se však o žádný tradiční „volební guláš“. Tímto gestem chtěl demonstrovat: Ačkoli jsem multimiliardář, jsem „kapitalistou s lidskou tváří“, jde mi o osud všedního občana ČR a chci s ním být v neustálém kontaktu. Kdyby se jednalo Babišovi v případě koblih, perníku a zmrzliny pouze o politickou reklamu (viz fabulace „Hlas Ruska“ a KSČM), nerozdával by ony potraviny sám, nýbrž by tak za něho učinil pouze jeho volební tým ANO.

   Dále se „Hlas Ruska“ rozepsal: „Očekávané vítězství levice nad pravicí se naplnilo…Volební výsledek pravice byl podle očekávání žalostný.“

    Ruští kozáci se svým atamanem v čele, patrně neovládají malou násobilku. Sečteme-li hlasy všech „pravicových“ stran – a to i těch, co se nedostaly do parlamentu, dojdeme k počtu 59,50% odevzdaných hlasů. Na rozdíl od tvrzení „Hlasu Ruska“, Češi hlasovali do „prava“. Pakliže onen internetový magazín hovoří o „žalostném výsledku“ tak tím pojmem lze označit pouze a výhradně „levici“:

  S výkonem 20,45%  jde např. u levicové ČSSD o nejhorší výsledek od doby „sametového“ převratu. Bez přehánění se dá tvrdit: „Sociální demokracie utrpěla vítězství“. Navíc Andrej Babiš o ČSSD prohlásil, že je v současné době nejméně stabilizační politickou silou v České republice. Není tam s kým se dohodnout na možné koalici, neboť tento volební „vítěz“ momentálně zápasí pouze o vnitrostranická koryta. Bohuslav Sobotka nemá podporu předsednictva. Přičemž Hašek, Tejc a Zaorálek nejsou žádnými předsedy ČSSD. Obavy Andreje Babiše jsou tím na místě. Kdyby ANO vytvořila koalici s takovýmto nespolehlivým partnerem (ostatně ČSSD, podobně jako ODS není bez korupčních skandálů), hrozí jí nebezpečí ztráty důvěry u svých voličů. Babiš a ANO rozhodně nepodniknou nic, co by znamenalo blamáž a katapultovalo je na scestí podobné osudu Věcí veřejných. Na rozdíl od Babiše a ANO je současná ČSSD pouze karikaturou konstruktivní politiky, jenž není možno národu v žádném případě s úspěchem předložit. Andrej Babiš se nebude a ani nemůže kompromitovat se stranickými aparátčíky, tak jako politickými intrikány, kteří jsou ještě navíc více či méně spoluzodpovědni za současný morální rozklad této země. Kdyby tak učinil, poměrně rychle a nenávratně by skončil v marastu zanikající VV i ostatních politických stran již nikdy se nevrátivších do vysoké politiky…

   KSČM dosáhla počtu 14,91% a ve srovnání s rokem 2010 si cca. o 100.000 hlasů polepšila. V praktické politice ČR to však nemá žádný relevantní význam. Jednou větou lze říci: Komunisty volí zase jenom komunisti a nikdo jiný. Je pouze politováníhodné, že každý, skoro sedmý volič přistupující k urně je komunistou. Je to také dané nízkou účastí obyvatel, neboť více než 40% voličů k volbám prostě vůbec nejde… S komunisty žádná z politických stran do koalice nechce, ale o jejich podporu v parlamentě se ucházejí takřka všichni - a to i v případě volby prezidenta ČR, kdy někteří kandidáti o komunistické hlasy doslova „žebrali“. Takovéto morálně-charakterové poklesky působí na národ zdrcujícím dojmem!

   Strana práv občanů Zemanovci (SPOZ) je se svými 1,51% mezi občany ČR asi tak masivně populární jako sám pan prezident Miloš Zeman. Tito lidé opravdu nejsou žádným přínosem pro řešení současných problémů, pakliže jsou vůbec schopny dané překážky vidět a chápat. Současný prezident sice získal původně většinu hlasů proti svému prezidentskému protikandidátovi, knížeti „Hajajovi“, ale jeho obliba – jak všichni vidí – netrvala příliš dlouho. S aktuální lidovou podporou 1,15%  nelze žádný národ řídit, protože takováto „osobnost“ má prakticky doslova „nulovou“ důvěru. V daném případě nejenže dotyčný subjekt by měl s okamžitou platností podat demisi, nýbrž by měl být dokonce soustavně hlídán a pozorován, neboť zde hrozí nebezpečí sebevraždy.

   Být na místě Andreje Babiše, přinesl bych Zemanovi na Pražský hrad alespoň perník a koblihu, abych zabránil tomu nejhoršímu… Tedy za předpokladu, že ho zastihne mimo „virózu“, jinak řečeno - ještě střízlivého.

    ANO zásadně odmítá koalici s ODS a TOP 09, což je pochopitelné. Mezi námi: Kdo by se hned na samém počátku zbytečně zdiskreditoval!? Přesto, co bude dělat Babiš s tím dalším neupotřebitelným politickým materiálem, který jsem zde právě nastínil, to je mi opravdu nevysvětlitelnou záhadou… Přesto upřímně přeji: Everything very best and a lot of courage! Bonne chance et beaucoup de courage! Желаю много мужества и удачи!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Berwid-Buquoy | pondělí 28.10.2013 23:49 | karma článku: 20,11 | přečteno: 953x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ?to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,66 | Přečteno: 446x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 11,12 | Přečteno: 374x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma: 21,67 | Přečteno: 472x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,28 | Přečteno: 527x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

Rusko je, bylo a patrně zůstane chudobincem Evropy. S obrovským úspěchem se vyhýbá evropské civilizaci a ve své vnitřní perverzitě to povařuje za vítězství. Vzdálíte-li se od ruských metropolí a zabloudíte na venkov

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28 | Přečteno: 759x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Senát schválil novelu, která usnadní podmínky uplatnění zubařů ze zemí mimo EU

29. května 2024  12:34

Senát podle očekávání potvrdil souhlas se svou novelou, která má usnadnit zapojení zubních lékařů...

Těsně před volbami se Sněmovna na žádost ANO vrátí k migračnímu paktu

29. května 2024  12:32

Vrcholem kampaně opozice před volbami do Evropského parlamentu bude mimořádná schůze Sněmovny,...

Kvůli ministrům NATO budou v akci stovky policistů, na dva dny zkomplikují dopravu

29. května 2024  12:30

Ve čtvrtek do Prahy dorazí ministři zahraničí členských států NATO na neformální setkání. Účast...

Lídři budou v superdebatě iDNES.cz mluvit o migraci, Green Dealu či euru

29. května 2024  12:24

Zpravodajský portál iDNES.cz odvysílá v pondělí 3. června živě od 11 hodin velkou předvolební...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2408x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.