Pračku vlastnit můžeme, partnera nikoliv !

Takovou pračku si vyberete po prozkoumání všech jejích užitečných vlastností, za příslušný obnos získáte pokladní doklad i se záručním listem  a doma si s ní můžete dělat co chcete. Je VAŠE! Celá, celičká i s návodem na použití. V případě vad ji můžete reklamovat, kopat do ní, nadávat špatným funkcím. Patří vám !!! Pokud vám ji někdo sebere, můžete krádež nahlásit na policii a dopadený zloděj  ji musí vrátit. Pokud vám někdo ukradne partnera, na policii s trestním oznámením nepochodíte. Partner není předmět. Na rozdíl od vlastnictví pračky a jiných movitých i nemovitých věcí není vlastnictví člověka, tedy jiné lidské bytosti, úředně povoleno.

Pás cudnosti vztah nezachrání

Přestože bylo otrokářství a nevolnictví  před staletími zrušeno, někteří lidé stále svým chováním dokazují, že i na počátku jednadvacátého století nejsou jeho pozůstatky vymýceny a přetrvávají v našich myslích doposud.
Jsou mezi námi tací, kteří ať už se snubním prstýnkem nebo bez něj chtějí svého partnera vlastnit se vším všudy. Vlastnit jeho mysl i tělo. 

Ve středověku zamykali neosvícení rytíři  před křížovou výpravou své manželky do pásů cudnosti, což jim ovšem nebylo nic platné, protože se vždy našel šikovný zámečník. Abych nekřivdila jen krutým manželům, existovaly v menší míře i pásy cudnosti pro muže. Tolik se naši předkové obávali o to, aby intimní partie milovaného nebyly k dispozici někomu jinému, někomu, kdo na ně neměl glejt. 

Lze vůbec vlastnit druhého?
Jistě mi budete oponovat, že samozřejmě ne!
Ale podívejte se kolem sebe.
Kolikrát slyšíte: „To by mi manžel nedovolil,“........  „Já ho tam nepustím,“ ...  „Tohle si nesmíš dovolit, budeš dělat, co chci já...“ ... „Živím tě, tak drž hubu a krok!“ ... 

Majetnictví, touha vlastnit druhého a mít jeho konání co nejvíc pod dohledem, trestat ho za to, že se protiví našim představám je pískem v soukolí mnoha partnerských vztahů.
Poslušnosti  partnera lze dosáhnout mnoha způsoby a někteří tvrdí, že čím větší nátlak,  drezůra, vydíráníčko, tím lépe.
Opravdu lépe?
Je vítězstvím, udržet si druhého takovými metodami? Že s námi zůstává, protože musí, ne proto že chce? 

Partnera nelze vlastnit, lze si ho jen získat.
Pokud chceme mít společnou radost ze života.

Autor: Štěpánka Bergerová | úterý 21.8.2007 22:25 | karma článku: 19,54 | přečteno: 1841x