O odlišnosti kultur a o jistém půvabu černého šátku

Evropou cloumá boj o možnost nošení šátků při různých příležitostech (ve školách na úřadech,...). Politici mají dilema, zakázat, nezakázat? Do jaké míry ovlivňuje tato „móda“ společenské uspořádání a radikální vlivy? Když si odmyslím náboženský a politický podtext a budu se na šátek dívat lehkomyslně, jen jako na  projev odlišné kultury ženského odívání, napadá mne hned několik možností jak tento „módní doplněk“ využít v našich zeměpisných šířkách v kontrastu našeho způsobu života. Například  k potěšení partnera v dlouhodobém vztahu. Nevěříte?

Herman Bertiau

Odborníci nás stále zásobují vědecky podloženými výzkumy, ve kterých uvádějí, že zamilovanost trvá v páru maximálně rok a sexuální přitažlivost se vyčerpá do čtyř až sedmi let.
Naše vztahy zdaleka nezávisí jen na chemii, proto toužíme žít ve svazcích delší dobu, než je čistě biologicky vyzkoumáno. Přiznejme si ale, že intimní vztah tvoří velmi podstatnou a příjemnou součást soužití .
A jak si ony čtyři roky neustále prodlužovat?
Čas od času se vzájemně překvapovat!
Například ? 

Touží váš partner po zakázaném ovoci?
Dopřejte mu alespoň na chvíli ten pocit. 

Jak s tím souvisí šátek?
Nespěchejte! 

Zkuste si představit, že si se svým partnerem domluvíte schůzku v parku. Vyberete parčík tak akorát frekventovaný, kde je dostatek laviček, na které není  problém usednout, ale kde není úplně prázdno.
Váš milý vás v daný čas netrpělivě očekává, protože máte zpoždění, zatímco vy ho dávno pozorujete. Dokonce se vám podařilo sednout si na stejnou lavičku jako on.
???
Nepoznal vás!
Nepoznal, pouze si vás po očku a s despektem prohlíží a přemýšlí, co zde vůbec děláte. Jestli nejste členka Al-Kajdy, jestli nemáte nálož na břiše, kde máte ostatní členky skupiny...!!!

Nepoznal vás, protože vám kamarádka přivezla z Dubaje abáju a hidžáb. (Pro upřesnění jde o černý hábit a šátek na hlavu – tradiční oblečení muslimských žen.) Tvář jste si zakryla rouškou a pro umocnění efektu koupila arabsky psanou publikaci. Dbala jste na detaily. 
Jak asi zareaguje váš miláček, když se ho po chvíli zeptáte: „ Jste velmi zajímavý muž. Už jste někdy svedl Arabku?
Když větu pronesete anglicky, prodloužíte tím jeho překvapení ještě o několik vteřin...Pak přehodíte nohu přes nohu a poodhalíte punčošku s podvazkem... 

Co se mu v té chvíli vašeho odhalení asi promítne v hlavě? Že může mít ženu, na kterou mužské oko nesmí pohlédnout? Jaké má asi křivky? Jak chutná její polibek? Že jste to vy a nejste to vy? Jak  zkažené! 
Následné vysedávání, ... na tomto místě nedoporučuji. Vášeň dvou tak rozdílných kultur na veřejné lavičce by mohla skončit ukamenováním. 

Pro ty, kterým se tento nápad zdá příliš odvážný a dekadentní, doporučuji převlek za včelku Máju. Ovšem gejzírem extáze si v tomto případě nejsem jista. 

Prosím, nekamenujte mě  .-)
Tuto inspiraci jsem získala před několika lety na výstavě fotografií „Poslední tabu“ belgického fotografa Hermana Bertiau v kostele Sv. Rocha. Vystavoval zde akty muslimských žen, které často halil právě jen hidžáb. 

Přeji všem odvážným mnoho fantazie při překonávání stereotypů.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Štěpánka Bergerová | středa 1.8.2007 20:58 | karma článku: 22,24 | přečteno: 3268x