Houm-art, aneb co šuple dá …

Tráví-li člověk čas v „domácím vězení“ a houmofisu, napadají ho činnosti, na které by za normálních okolností nepřišel. Navíc ho múzy mohou líbat bez roušky a jak se jim zlíbí bez rizika nakažení.

Každý rok pořádám, nyní více komorní, tvůrčí výtvarné dílny, při kterých se inspiruji z dění kolem. Letos, aniž bych tušila, co se odehraje, jsem vymyslela tvorbu z knoflíků, které jsem dala název – KNOFLOART. Měla se původně odehrát v rámci letního Plenéru Loket, ale zdá se, že může začít klidně hned, protože se hodí i na domácí fantazii bez potřeby speciálních pomůcek.

Snad každý z vás má doma zásuvku, krabici, košík, …, kam si schovává náhradní knoflíky, které jsou přišité nebo přiložené k cedulkám u oblečení a má tam letité poklady od věcí, kterých se už dávno zbavil.  Mám takový šuplík, kam si tyhle věci dávám a dokonce si na cedulky píšu, od čeho to je a kdy jsem to koupila. To proto, že kdyby mi u oblíbeného kousku ten knoflík upadl, aby se mi lépe hledalo.

Když tyhle zásoby vysypete, vyřídíte, co ještě máte v šatníku, zbude pěkná hromádka navíc. A z těchto nejen knoflíků můžete, klidně bez lepidla a na čistém papíru, vytvořit obrázek, nebo cokoliv vás napadne.
A ten pak vyfotit a poslat mi ho mailem, a já ho zařadím do fotoalba k letošní tvůrčí dílně. Porota pak vybere ty nejlepší a těm zašleme malou věcnou odměnu. Ze zaslaných snímků bude vytvořen fotoblog.
Pro vlastní Plenér Loket jsem plánovala vytvoření trvalé nebo dočasné instalace z knoflíků, kterých bych ráda objednala pytel a mohl by tak vzniknout poutavý street art. V hlavě mám knoflíkové nároží, strom knoflíkovník, nebo mandalu.

Zatím mi e-shopem přišel sáček dekorativních knoflíků a ocitnuvší se ve svém pražském bytě bez jehly a nitě, nalepila jsem je na sebe aspoň cvičně, netradičně pro tohle promo foto. A propo – fantazii se meze nekladou!

Více budeme s přípravným štábem publikovat ZDE i zde na blogu.

Češi jsou mistři improvizace a tak se těším na vaše nápady. Příjemně strávený čas s knoflíky i bez nich, přeju!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Štěpánka Bergerová | čtvrtek 19.3.2020 20:44 | karma článku: 12,72 | přečteno: 301x