Apel na "obyčejné lidi" z ČSSD

Milí oranžoví ptáci! Tento pátek hřadujete a volíte mezi Losnou a Mažňákem. Na eskapády mladistvého ajznboňáka snad nedosáhne ani jeden, ovšem jeden apel bych na Vás měla. Prosím, zbavte při této příležitosti českou politickou scénu Velkého pazdRatha! Místo místopředsednictví nechť odjede s dlouhým nosem do paďous!

Vaše strana se začíná ubírat lepším směrem. Vaše řady nedávno téměř opustil nabob-tnalý Jiří P., který zřejmě bude po zbytek trvání svého mandátu poslancovat za pavilón sudokopytníků ZOO Ústí n.L. Také paní Petruš zhrzeně vzdala svoji seberalizační misi ve Vašem hnízdě a navrátila se k práci tlumočnice z řeči zvířat. Jste jediná strana, jejíž členové si nemyslí, že ženy v politice jsou ty hezké slečny, co Vám po jednání přinesou v krátké sukýnce kafe a koláček. Jste jediná strana, která alespoň vzdáleně předstírá, že problematika ochrany životního prostředí neznamená řešení míry zahulenosti v oblíbené hospodě. A jste jediná strana, která nás v tento moment dokáže zbavit mediální přítomnosti narcistického žvanila, jež svým demagogickým blábolením pravidelně uráží vkus a etické cítění svých spoluobčanů.

Je pravdou, že takové figurky oživují veřejný prostor. Češi obecně rádi vymýšlí fórky na účet bigamismu, stranického turismu nebo třicetikorunových odpustků. Je ale třeba zdůraznit, že na vyšších politických postech je takový člověk neproduktivní až nebezpečný. Napadáním ostatních a zveličováním své osoby ještě nikdo nikdy kus práce neudělal. V poslanecké sněmovně ruší a vytrhuje, ale kromě sebeadorujících šplechtů z něj nikdy nic kloudného nevypadlo. Ve středověku podobné týpky podrobovali defenestracím. Radikálnější poslanec Macek onehdy zjistil, že jedna facka výše zmíněnému figurantovi koštuje sto tisíc českých na stole. V případě veřejné sbírky by národ sobě zaplatil na jisté papuli potlesk jak v Národním. V dnešní době ovšem máme tzv. demokracii. Apeluji proto na členskou základnu ČSSD, aby dr. Ratha místopředsedou strany nezvolila. S jídlem roste chuť a na příštím sjezdu bude takový člověk kandidovat na Vašeho předsedu. Ušetřete nás dalších duševních perel z Hostivice! Ušetřete nás invektiv, sprosťáren a oblbování! Ušetříte své straně další volební debakl způsobený Hurvínkem v čele hejna!

Autor: Barbora Topinková | čtvrtek 17.3.2011 11:49 | karma článku: 32,38 | přečteno: 2686x