Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Z deníku dítětě v šestinedělí

Určitě už jste někdy narazili na takové ty popisky, pomocí kterých mluví mimina v břiše. Ne, opravdu si nedělám srandu, píše se tam něco jako: „Milá maminko, už mám 7 mm a jsem moc rádo, že tě mohu slyšet.“ Pokud jste na to nenarazili, já vám nabízím něco podobného.

Porod

No tak to ti teda pěkně děkuju. Doteď jsem se mohlo beztrestně flákat, nikdo po mně nic nechtěl, a v současné době jsem nuceno vyvíjet nějaké aktivity, a to upřímně, aniž bych o to žádalo. Nejhorší je, že ty si z toho tak vyfluslá, že marně přemýšlím, kdo z nás dvou je na tom hůř? Umíš si vůbec představit, kolik sil to stálo mě?

První dny po porodu (doba v porodnici)

Tak to je skvělý. Nejdřív mě všude dloubáte, táháte, saháte na mě, když řvu, tak se divíte, a nakonec se ještě musím naučit se krmit. A aby toho nebylo málo, chodí se sem na mě koukat nějací lidé, a já vůbec nemám páru o tom, proč to dělají. Počkejte, já vám doma ukážu.

1. týden

Jsme doma. Geniální, fakt. Je to tedy podstatně lepší, než v té porodnici, ale jako ta postýlka? Já mám v postýlce spát, takže toho velkého odporného medvěda, co je větší než celé já, nepotřebuji. Nejen, že o něm zatím ani nemám páru, páč moc nevidím, ale ještě se může stát, že mi na tu mou poměrně malou hlavu spadne.

2. týden

To jsem rádo, že jste mi koupili takovou garderobu. Moc teda nerozumím tomu, proč mám všechno jen v odstínech od jedné barvy odpovídající mému pohlaví, a proč jsou na tom zvláštně vypadající zvířátka, ale budiž. Až začnu mluvit, myslím, že na tohle téma si budem muset promluvit.

3. týden

Návštěvy. Návštěvy.  Návštěvy. Akorát všechny valej oči a šišlaj a to v domnění, že tomu snad budu věnovat pozornost. Copa jsem defo? (varianta č. 2: Takže vy mě nikam nevezmete? Necháte mě zavřené doma, ani v kočárku jsem ještě nebylo, a myslíte si, že jako lidský tvor, který potřebuje společnost, tady přežiju?)

4. týden

Ok, chápu, když se pohnu takhle a začnu kvíkat, někdo přijde. Ruce? Ruce si ještě nevidím, zatím ani netuším, že jsou mé, stejně tak nevím, že vy jste moji. Poznám tak akorát hlas mámy. To ale vůbec nevadí, čím víc na mě mluvit budete, tím rychleji vám to oplatím. Stejně tak už přemýšlím, kterou z těch knížek, které máte tak proklatě nízko, roztrhám, a jak přesně bude vypadat můj útok na odpadkový koš.

5. týden

Jsem rádo, že už vám došlo, že se mě jen tak nezbavíte. Však já vidím, jak stojíte nad postýlkou a přemýšlíte, zda to máte na celý život. To si pište, a možná u vás zůstanu bydlet do 30ti, abyste si mě pořádně užili.

6. týden

Konečně jsem se stabilizovalo. Alespoň v rámci mezí. Umím se najíst, umím dát najevo, že se mi něco nelíbí a hlavně, už jsem pochopilo, jak na vás. Nemyslete si, že vám ten život nějak usnadním. Vidíte, rodičové, ty mé ďáblíky v očích. A vy na mě ještě jucháte. Já vám nahodím úsměv (jeden, abych se nepředalo) a vy byste už teď udělali to, co mi na očích vidíte. Dobře jsem si to zařídilo.

Vždycky si vzpomenu na snímek „Kdopak to mluví 1“, když na to mimino koukám. A pokaždé, když nahodí nějaký svůj ksichtík, snažím se přijít na to, co se mu asi tak honí v hlavě. A pak mi většinou dojde, že bych to snad raději ani vědět nechtěla. 

Autor: Barbora Benešová | pondělí 15.10.2012 8:45 | karma článku: 9,81 | přečteno: 1268x
  • Další články autora

Barbora Benešová

Zkáza v podobě černých teček

Asi dle nadpisu vůbec netušíte, které černé tečky mám na mysli. Mohly by to být třeba bakterie a paraziti, nebo například tmavé celé koření v jídle nebo možná černé tečky puberťaček, na které je přehršel reklam. Ale ani jedny z těchto teček to nejsou.

18.2.2013 v 17:14 | Karma: 9,70 | Přečteno: 959x | Diskuse| Ostatní

Barbora Benešová

Kontroverzní kniha o výchově; aby nám nezapadla na pultech!

Nebojte, nepůjde o suchopárnou recenzi na knihy typu „jak vychovávat svého potomka“, ale spíše o nějaké detaily z knihy, která dosti kontroverzním způsobem líčí výchovu. Autor je samozřejmě otcem, zároveň také poměrně slavným trenérem v oblasti financí a určitě toho má na kontě poměrně hodně.

11.2.2013 v 9:40 | Karma: 14,34 | Přečteno: 885x | Diskuse| Ostatní

Barbora Benešová

6+1 = 7 statečných

Tak tohle mě baví. Vymyslet si něco podle své představy a ještě k tomu dostanete zadání. I já se tedy připojuji se svými šesti oblíbenými postavami.

8.2.2013 v 19:04 | Karma: 7,72 | Přečteno: 402x | Diskuse| Ostatní

Barbora Benešová

Kočár je symbol

Ano, myslím kočár s miminkem nebo děckem (zvířátka v tomto případě na mysli nemám). A je symbolem: symbolem určitých privilegií, znalostí a schopností. A i kdyby tomu tak nebylo, všichni si to myslí. Jak to?

14.1.2013 v 9:19 | Karma: 8,90 | Přečteno: 792x | Diskuse| Ostatní

Barbora Benešová

Facebook je mor!

A je třeba si to přiznat. K tomuto radikálnímu názoru jsem došla právě dnes. Ne, že bych si předtím myslela, že je to kdovíjaká super sociální síť, ale tak nějak jsem ctila její teritorium a neřešila, k čemu vlastně je. Teď už to vím.

12.1.2013 v 18:08 | Karma: 25,24 | Přečteno: 1569x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Po potyčce v baru v Pittsburghu zemřeli dva lidé, dalších sedm je zraněných

2. června 2024  17:25

Potyčka v baru na předměstí Pittsburghu v noci ze soboty na neděli skončila střelbou. Dva lidé...

Déšť pustoší západ Čech. Muže vytáhl z živlů vrtulník, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  17:25

Na většině Česka se během neděle objevují bouřky. Vydatné deště zastavily odpoledne provoz na...

Blesk zranil děti a dospělé v libereckém zámeckém parku, některé oživovali

2. června 2024  16:37,  aktualizováno  17:12

V Liberci ve čtvrti Vratislavice nad Nisou se v neděli odpoledne zranilo po úderu blesku několik...

„Už nechci tu bolest.“ „Miluju milovat.“ Jak vypadá život na dětské psychiatrii

2. června 2024

Premium Žádné mříže ani hrozivé zvuky zevnitř. Oddělení číslo 28 v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice,...

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1245x
Jsem hájící práva jakákoli, kdykoli a kohokoli (a hlavně ta svoje). Ráda bych se začala řídit heslem, že "nejlepší lék proti hněvu je odklad", ale zatím můžu vše svést na svůj věk, takže odkládat začnu později. Snažím se běžně vytvářet nějaké neměnné hodnoty a občas se taky dost nudím. Což vám dojde ve chvíli, kdy zjistíte, o čem vlastně píšu.