Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak mě zneužil brněnský motorkář

Znáte tu situaci, kdy si přejete být současně na dvou místech najednou a ono to nejde? Mě se to povedlo. Ležel jsem doma s Covidem a přesto jsem páchal přestupky v Brně. Jak je to možné? Čtěte dál, může se to stát i vám!

Do datové schránky mi přišla zpráva z Magistrátu města Brna. Mám se dostavit k podání vysvětlení přestupku, který jsem měl 21. března tohoto roku spáchat vozidlem Alfa Romeo kdesi na parkovišti na třídě Generála Píky v Brně. Popsán byl přestupek bravurně. To ne že ne. Člověk si hned uměl představit, jak takový přestupek vypadá a pomalu by hledal informaci o tom, kolik za takový přestupek dělá pokuta. Jenže já vůbec nemám tušení, kde je třída Generála Píky. Nemám a nikdy jsem neměl Alfu Romeo a už vůbec jsem nemohl být 21.03 v 09:41 hod.  v Brně, neb jsem právě doma ležel s Covidem.

 

Zpráva v mojí datové schránce

 

Celá ta situace mi přišla na jednu stranu vtipná, ale ono to předvolání obsahuje i výhružnou pasáž, která doslovně říká:  Tomu, kdo se bez závažných důvodů nedostaví na výzvu ke správnímu orgánu k podání vysvětlení, nebo ten, kdo bezdůvodně odepře podat vysvětlení, může správní orgán uložit pořádkovou pokutu až do výše 5.000 Kč. A to už mi tak vtipné nepřišlo.

 

předvolání MMB

Následovala konzultace s právníkem, potom telefonát do Brna, oddělení dopravněsprávních činností. A tam jsem se dozvěděl, že mě jako řidiče nahlásil majitel vozidla, které jsem nikdy neviděl a jehož majitele skutečně neznám. Přiznávám, že jsem v první moment vůbec nevěděl, co říct. Respektive věděl, ale chtěl jsem zachovat dekorum a nebýt sprostý. Jméno majitele vozu mi samozřejmě na první dobrou odmítli sdělit, věděl jsem tedy jen model vozu a SPZ. Tak že ve skutečnosti nic.

Následoval problém č. 2. Kdo z vás si umí vzpomenout v srpnu, co dělal v sobotu 21. března po deváté hodině ráno? Já si tedy na první dobrou nevzpomněl ani omylem. Následovalo hledání v kalendáři, v mailech a potom konzultace s manželkou. Ta mi naštěstí připomněla, že jsem zrovna ležel doma s Covidem. V dalším kole následovalo hledání v archivu kamerových záznamů, abych se našel na záběru, který byl pořízen minutu před tím, než jsem zrovna páchal přestupek v Brně. Tímto chci paradoxně vzpomenout na zloděje, díky kterým jsem byl nucen si do bytu a na přilehlou zahradu pořídit kamerový systém.

Další konzultace s právníkem, příprava odpovědi na předvolání, podání trestního oznámení na neznámého pachatele a žádost o sdělení údajů majitele auta, se kterou jsem nakonec uspěl. O několik dní později jsem se dozvěděl, že majitelem auta a člověkem co mě označil jako řidiče, je jistý Ing. J.F z Brna, který je jen o tři roky mladší než já a označování lidí za řidiče jeho aut je asi oblíbeným sportem. Krom mě totiž označil dalších 24 lidí napříč obory a celou ČR, Japonskem, USA a Ruskem.

 

J.F nahlašuje identitu řidičů...

 


Že vede soukromou válku s magistráty několika měst, to bych i chápal. Že to je člověk, který odmítá respektovat jakákoliv pravidla, ok. To je taky jeho věc. Ale že do svých tahanic s úřady zatahuje ostatní lidi, to mě fakt namíchlo. A to nejen kvůli tomu, že mě stál čas a peníze. Štve mě ten princip. A přístup úřadů. Sakra, když ten člověk označí 24 různých řidičů, tak je myslím každému úředníkovi jasné, že se jedná o druh obstrukce. Každému tomu úředníkovi je jasné, že ten člověk lže. A stejně musí ty „řidiče“ obesílat a vyhrožovat jim pokutami, pokud se nedostaví.

Přemýšlím nad tím, jaký má potom podobný institut smysl. Když někomu půjčím auto, pamatuju si, kdo to je. Pokud si to nepamatuju, pokuta a zaplatit všechny spáchané přestupky, už jen za tu nezodpovědnost. Pokud se podobným způsobem snažím vyvinit z vlastních přestupků, uplatnit stejný princip a ještě k tomu přidat mastnou pokutu za zneužití osobních údajů. Místo toho musí označený "řidič" shánět informace a dokazovat, že někde nebyl. Jediná varianta jak se něco dozvědět, je podat trestní oznámení. Prostě Kocourkov.

Co kdyby pan Ing. J.F z Brna příště označil jako řidiče Ing. Miloše Zemana a jako bydliště udal Praha – Hrad? Taky by úřady vyhrožovaly pokutou, pokud se „řidič“ nedostaví? Co?

PS:  Někdo asi přemýšlí, jak jsem přišel na toho motorkáře. Nedalo mi to a trošku jsem googloval. A google mi prozradil, že pan Ing. J.F z Brna, co má tak rád lidi které nezná, je vášnivým motorkářem :). Tím spíš nechápu, proč jezdí po Brně auty (krom Alfy Romeo taky BMW, které řídí také několik lidí najednou). 

Autor: Patrik Banga | čtvrtek 19.8.2021 13:16 | karma článku: 42,53 | přečteno: 12291x
  • Další články autora

Patrik Banga

Děti z ghett jsou oběťmi systému

Když jsem byl malý, chtěl jsem být muzikantem, stejně jako můj otec, děd, jeho otec a celá naše famílie. Chtěl jsem hrát na saxofon nebo klarinet, později klavír, kytaru, kontrabas, bicí jako strejda Jonko a nakonec elektrickou kytaru jako Petr Janda. Ten sice z rodiny není, ale hraje taky dobře. Když si táta koupil první škodu 100 MB De Luxe, chtěl jsem být závodníkem. Taky kosmonautem, popelářem, doktorem, hercem jako Radek Dubanský a nakonec ještěrkářem. Dostal jsem také, co se ještěrky týče, tu nejlepší školu.

5.4.2013 v 8:29 | Karma: 31,95 | Přečteno: 3962x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Romské sdružení žádá nižší trest – dočkat by se ho ale nemělo

Romští předáci z Nového Boru žádají nižší tresty pro takzvané mačetové útočníky, kteří při potyčce před čtrnácti měsíci v jednom z novoborských barů zranili několik lidí. Podle jejich názoru se nejedná o pokus o vraždu ale „jen“ o ublížení na zdraví, protože jeden z postižených létá po stavbách, není v invalidním důchodu a nemá trvalé následky. Taková drzost, hanebnost. Podivnou logiku a právní expertízu má na svědomí předseda jednoho z místních sdružení Miroslav Tancoš. Ten k dobru ještě přidává informaci o tom, že zraněný bez následků ještě zneužívá sociální dávky.

25.9.2012 v 8:13 | Karma: 35,10 | Přečteno: 3242x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Mlčeti zlato… zvláště o věcech, o kterých nic nevíte

To je zhruba můj vzkaz romským nacionalistům, kteří se rozhodli podávat trestní oznámení na hlavní aktéry kauzy v Břeclavi, která posledních pár dnů stále hýbe emocemi na všechny strany. Ta skutečně poškozená strana, tedy břeclavští Romové, prokázala charakter a podala virtuální ruku ke smíření. „Aktivisté“, kteří o břeclavské kauze četli maximálně v novinách, podávají trestní oznámení.

29.5.2012 v 9:09 | Karma: 42,51 | Přečteno: 9948x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Sociální vyloučení Romů? Za velkou část problémů si může český stát

Dalo by se říci něco jako „co vlády zasely, to nyní sklízí“. Kolegyně Ivana Karásková píše o chlapci, který nikdy neviděl svoje rodiče pracovat. Chodí na železo a žije z toho, co utrží prodejem. Strašné že? Ale předvídatelné... mnozí sociální katastrofu předvídali, ale mnozí také dělali, že se jich to netýká. Současná napjatá situace nejen na severu Čech je výsledkem.

4.5.2012 v 8:18 | Karma: 46,99 | Přečteno: 29472x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Jak jsem prodal svou romskou duši

Jsem zaprodanec. Prodal jsem své romství a vyměnil ho za svůj společenský statut. Vzal jsem ho jako koně a na televizním virtuálním jarmarku jsem sprostě vyřvával tak dlouho, až jsem dosáhl svého. Vystoupil jsem z romské komunity a vstoupil do té české... tedy alespoň podle některých lidí, například podle uvědomělého "Roma" anarchisty Jakuba Poláka, případně od mých obdivovatelů z romské komunity. Jsem totiž navíc ještě hulvát a recidivista, dovolil jsem si totiž v televizi opakovaně říci něco, co se říkat nemá. Připustil jsem, že problém je často na straně některých z nás.

12.4.2012 v 8:26 | Karma: 47,36 | Přečteno: 18441x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.