Fašismus v diskuzi na serveru idnes

„Veškerá Putina uctívající svoloč si zaslouží postavit ke zdi, zastřelit a vhodit prasatům, protože možnost jejich nápravy je nereálná.“

Tato slova za které by se nemusel stydět Hitler ani jeho sluhové včera zazněla pod jedním z článků publikovaném na idnes v internetové diskuzi a získala zde čtyři plusové hlasy.

Přitom tento příspěvek je nejen vyjádřením nejtvrdší formy fašismu, ale zároveň jeho publikování je s  velkou pravděpodobností naplněním skutkové podstaty trestného činu podle paragrafu 260 zákona  O podpoře a propagaci hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka, ve kterém se píše.

Kdo podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka nebo hlásá národnostní, rasovou, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.

I když podle zákona by tento člověk mohl klidně skončit ve vězení, tak si myslím, že autor by spíše potřeboval lékaře než kriminál. Takováto slova totiž může vyslovit pouze duševně nemocný člověk, kterého je třeba víc litovat než trestat. Podobá se tvoru, který spadl až po uši do bahna a neschopen vylézt se topí ve špíně a smradě. Rozdíl je jen v tom, že dotyčný se netopí ve špíně fyzické, ale duševní která je tvořené temnými myšlenkami zla a nenávisti.

Co asi dovedlo dotyčného do tohoto stavu? Těžké dětství ve kterém nepoznal lásku, neúspěch v životě, nepřejícnost a nepochopení okolí, či něco jiného? Nevím. Jednoho z viníku jeho stavu však přece jen označím. Tím jsou nepochybně média. Zatímco se objevuje řada zpráv o cenzurování některých nepohodlných názorů především ve veřejných médiích,  tak jsou stále více tolerovány názory vyloženě s xenofobiím a fašistickým podtextem šířené dnes mnohdy i renomovanými komentátory a některými tzv. demokratickými politiky.

Zároveň se mlčí o zjevných projevech neonacismu na Ukrajině a v pobaltských státech. Zlem není zvednutí ruky a to ani ruky pravé. Zlem není ani znak svastiky, pradávný duchovní symbol. Zlem je až zneužití těchto symbolů v hnutí hlásající násilné potlačení odlišné názorové skupiny, národa či rasy. Bohužel jsou tyto myšlenky v těchto zemích v současnosti nejen hlásané, ale i mnohými vrcholnými představiteli podporované

Autor: Petr Bajnar | pátek 3.10.2014 11:38 | karma článku: 30,55 | přečteno: 2155x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Atentát na Fica

19.5.2024 v 10:10 | Karma: 0

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,49