Miliónoví kádrováci

„Demokratické„ hnutí  - Milión chvilek pro demokracii vyhlásilo tažení za volbu demokratického prezidenta. Kdo je či není demokrat rozhodnou samozřejmě sami představitelé tohoto hnutí a jak jinak, než demokraticky.

Starost o naši demokracii „chvilkaře“ samozřejmě jistě ctí, ovšem problém je v tom, že ne každý si pojem demokracie vykládá stejně jako představitelé výše zmíněného hnutí. Mnohé především zaráží, že „chvilkařský“ boj za demokracii se v podstatě smrskl na boj proti Babišovi. Ano, není to žádný Mirek Dušín, má mnoho hříchů z minulosti i současnosti, ale nějak jsem si nevšiml, že by za těch osm let co seděl ve vládě, nějak zásadně naši demokracii ohrožoval. Když si to porovnáme s takovou „opoziční smlouvou“ mezi ČSSD a ODS, tak to Babišovo vládní angažmá byla celkem procházka růžovým sadem i když samozřejmě i on měl snahu dostat své lidi na důležité posty a snažil se prosazovat zákony, které by vyhovovaly jeho ekonomickým zájmům.

Blíží se obecní a prezidentské volby a naše pravice poněkud znervózněla, když vidí, že důvěra ve vládu se propadla na 28% a že dokonce i v Praze dochází k růstu preferencí Hnutí ANO. Nervózní nejsou ovšem jen vládní politici, ale i jejich příznivci, což je vidět i z jejich snahy narušovat předvolební shromáždění Hnutí ANO a konečně i z toho, že „chvilkaři“ odstartovali tažení proti nedemokratickému expremiérovi. Kdyby totiž šlo „chvilkařům“ jen o tu demokracii, tak tady mají určitě vícero kauz na které by se mohli zaměřit, vícero politiků, vůči nimž by se mohli vymezovat. Právě to používání dvojího metru, právě to kádrování, kdo je a kdo není demokrat, činí toto hnutí nedůvěryhodným a tendenčním. Hnutí ve svém prohlášení národu sděluje, že by na hradě rádo vidělo prezidenta, který lidi spojuje a ne rozděluje. Jenže právě tato antibabišovská kampaň je především o rozdělování a radikalizaci, což je ovšem pro pravici spíše kontraproduktivní a povede to jen ke stmelování odpůrců současné vlády pod praporem ANO.   

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Aleš Merta | čtvrtek 18.8.2022 17:58 | karma článku: 34,89 | přečteno: 915x