Recenze: Jana Slaninová - Sex, prachy a potíže

Černá holka, narozená bílým rodičům. A k tomu reálie socialistické Prahy. Inu, tady se dají tušit problémy. Nebude jich málo, stejně jako toho ostatního z názvu...

No. Co napsat? Jako i jiní, obálce bych se asi vyhnula.. no jo, ale když to napsala Jana Slaninová, tož to nemůžeme očekávat nic běžného, není-liž pravda? Dobře tedy, obálce odpouštím a jmu se číst to dílko, které mě určitě nebude bavit, páč je tam jen sex a prachy, a to nejsou moje témata.
Prdlajs! Od začátku fičák, hlavně tedy sexuální, pravda. Pro mě až trochu moc, ale za to může moje vštěpená prudérie. Když jsem taková fajnovka, nemám číst knížky s tak všeříkajícím názvem, že jo... Vali prostě sexuje o život a v pozadí se odehrává nám starším dobře známý socialistický zázrak. Všechno jede, pasuje dohromady, až si člověk říká, konečně holka našla to svoje...
A bác ho, všechno je jinak, aneb jak by asi sama Valerie řekla - a kurva! Zvrat jak na horské dráze.... a pak už to jede až k tomu konci, který samo nevykecám. Jo, nic tak nepotěší, jako číst o cizích trampotách.
Sama píšu hovorovou češtinou, takže mě autorčino výrazivo nešokovalo. Vali prostě mluví, jak jí zobák narost´, v pohodě. Jediné, co mě časem začalo trochu rušit, bylo to stálé opravování vulgárních výrazů za ty slušnější. "Je v pr...frustrován" :-D má to ovšem i něco do sebe a Valérie nakonec stejně zase sklouzne k původnímu výrazu.
Možná nejde o dílo století, ale smlsla jsem je ráda a s chutí. Valerie je živá (někdy až příliš) a uvěřitelná. Musím říct, že jsem dočítala skoro s obavou, co zase pos... totiž jaké potíže si zase způsobí. Ale neřeknu!
Kniha na mě působí jako autorka sama - svižná, oddechová a sexy. Můžu doporučit. Pokud nejste prudérní...

Hodnocení: *** 85%

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Bures | pondělí 18.3.2024 13:27 | karma článku: 9,20 | přečteno: 410x