Recenze: Antologie Na neVěčné časy

Osm povídek z pera osmi mladých autorek. Téma: O druhých šancích s kapkou magie. Ideální jednohubka pro ty, kdo rádi čtou povídky s trochou tajemna a někdy i kapkou humoru.

Na tuhle recenzi jsem se opravdu těšila, protože v podstatě všechny autorky znám „skoro osobně“ a nakladatelství Canc, kde sbírka vyšla, mám ve velké oblibě z mnoha důvodů.
Antologie osmi povídek o druhých šancích svedla dohromady osm mladých autorek a nabízí tedy osm různých pohledů na toto téma. Protože se ale jedná o podtitul „s kapkou magie“, o různé neobyčejné jevy tu není nouze. Aniž bych tím chtěla snižovat úroveň textů, mně antologie připadala výrazně víc o těch kapkách magie než o druhých šancích. Ale to nevadilo.
Jednu či dvě povídky bych hodnotila jako mírně slabší, některé jako vynikající a některé si přímo žadoní o delší formát - o pokračování. Celkově se sbírka četla lehce, hezky a moc mě potěšila i přítomnost takového „druhoplánového“ humoru. Každopádně nutno ocenit moře fantazie, které autorky osvědčily v míře vrchovaté. Pro příznivce krátkých formátů a magie je to ideální čtení.
Bohužel jsem měla k dispozici jen e-verzi a byla jsem tak ochuzena o možnost číst z obou stran, což mi připadá jako naprosto geniální nápad.
Jednu hvězdičku strhávám za tu jednu či dvě povídky, které mi nesedly. Ale i tak jsou NeVěčné časy prima jednohubka ke smlsnutí!

Autor: Alena Bures | středa 1.5.2024 12:12 | karma článku: 0 | přečteno: 29x