Adéla Beranová
Studium: Mediální studia a žurnalistika na Masarykově univerzitě v Brně
Zaměstnání: Odpovědná redaktorka a PR specialista v Kulturním centru Turnov
- Počet článků 15
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1050x
Seznam rubrik
Adéla Beranová
Kotletovi Lovci: Masakr podle nejdivočejších snů
Tvrdé fanouškovské jádro čekalo na novou knížku Františka Kotlety v křečích každodenních diskusí o tom, kdy už to sakra vyjde. A pak to konečně vyšlo. Lovci mají koule a nebojí se je použít.
Adéla Beranová
Recenze: Islámská rozpínavost nezná mezí
Kritický pohled na islám a důraz kladený na jeden z aspektů tohoto v současnosti nejdiskutovanějšího náboženství, rozpínavost, to slibuje anotace knihy Islámská rozpínavost s podtitulem Včera, dnes a zítra. Už v úvodu ale Martin Janeček coby autor upozorňuje, že nejde o objektivní pohled na islám, protože vyvážených názorů je údajně dostatek. Ani tahle zmínka však čtenáře nepřipraví na to, co bude následovat. Jednostrannost, neobjektivita, zkratkovitě popsané dějiny ve velmi pochybném kontextu, chybějící pevnější podloženost některých názorů je pak už jen do očí bijícím završení knihy, která nemá s objektivním výkladem islámské rozpínavosti nic společného.
Adéla Beranová
Příliš dlouhá swingers párty trvá tak akorát pět povídek
František Kotleta se v Příliš dlouhé swingers párty pouští do úplně nového formátu. Až doteď si mohli jeho fanoušci vychutnat série románů, čerstvě vydaná novinka je ale souborem pěti povídek. Nutno podotknout, že autorovi kratší prostor svědčí. Ani žánr detektivky, i když trochu netradičně pojatý, není Kotletovým obvyklým stylem zpracování. František Kotleta překvapil, ovšem velmi příjemně.
Adéla Beranová
Recenze: "Nejezte blbě!" je vtipným okénkem do dnešní gastronomie
Soubor glos Pavla Maurera sice ve svém názvu naznačuje mravokárný a vzdělávací charakter, jde ale spíš o veselé a zajímavé čtení o jídle pro jídlo a k jídlu. "Nejezte blbě!" není kniha s obsáhlým návodem a podrobnými radami, jak změnit jídelníček a životní styl. Spíš je to zamyšlení nad vším, co ke gastronomii patří v nejširším slova smyslu.