Kalousek ukradl Ostravákům nemocnici

„Milí sociální demokraté z Ostravy, chcete platit za lidi poplatky ve fifejdské nemocnici, klidně si je plaťte. Já vám za to, jako ministr financí a lidovecký had, nepřevedu majetek nemocnice ze státu na město.“

Tak nějak by mohl začínat dopis lidoveckého ministra financí Miroslava Kalouska, který se mstí za rozhodnutí Zastupitelstva města Ostravy. Zastupitelstvo rozhodlo hradit za pacienty 30 Kč poplatek v Městské nemocnici. 

A proč by mělo ministerstvo financí převést majetek na město? Protože město Ostrava nakládala s nemocnicí jako by byla jeji majetek, investovala do ni nemalé finanční prostředky a dotovala jeji provoz. Až po čase se ukázalo, že 90 % budov a pozemků patří státu a ne městu. Aby došlo ke zcelení majetku, předalo město nemocnici formálně státu s dohodou, že ji zpět stát bezúplatně daruje městu.

Přesto se táhne převod nemocnice už déle než rok. To samo o sobě je podezřelé. Proč by to ministr financí zdržoval? Třeba proto, aby mohl celou nemocnici prodat soukromému vlastníku. Ale to by přece zodpovědný ministr financí neudělal. Zodpovědný ne, ale ministr z vlády, která lže snad na každé tiskové konferenci, klidně ano. A kdo v Moravskoslezském kraji skupuje nemocnice jako babka v Kauflandu zlevněné rohlíky? No přece Chrenkův Agel.

Dopis by mohl pokračovat takto: „Podezření o tom, že chci nemocnici prodat Agelu musím důrazně odmítnout. Toto je lživé obvinění. Ale i kdybych to tak udělal, tak budou občané spokojeni. Firmy pana Chrenka jsou totiž velice úspěšné. Nemocnice vzkvétají, stačí dobře hospodařit, šetřit náklady, snížit platy zaměstnancům a zrušit nevýdělečné obory (např. léčba rakoviny, dlouhodobě nemocných), zbytečně to zatěžuje rozpočty nemocnic. Ale na to, vy v Ostravě, jste ještě nepřišli. Jako správný hospodář proto musím uvažovat i o tom jít touto cestou. Ale znovu zdůrazňuji, že neuvažuji o prodeji nemocnice a je to nehorázná lež od demogogů z ČSSD.“

Pane Kalousku, občané města Ostravy investovali do této nemocnice miliardy korun. A to aby nemocnici postavili na nohy. Tyto peníze mohlo město investovat jinam. Teď chcete vzít nemocnici lidem. Zapomeňte na mstu a nenávist k ČSSD, zapomeňte na to, že jste někomu nemocnici slíbil. Vraťte ji nám občanům! Vraťte nám ji a to hned!

Město má sice nemocnici ve výpůjčce, ale kde máme tu jistotu, že ji neprodáte? Městský rozpočet pro rok 2009 počítá s 88 miliony korun na investiční akce ve fifejdské nemocnici. Město Ostrava chce vyčlenit osm milionů korun na rekonstrukci úpravny léčiv na onkologii, za patnáct milionů zrekonstruovat porodní sál a za čtyřicetpět milionů zrekonstruovat  centrální sterilizaci a hemodialyzační stanici. Kalousku, netrestej občany města Ostravy za to, že nezvolili do krajů a Senátu tvé kamarády. Netrestej nemocné občany za to, že v Ostravě vládne sociální demokracie. Vrať nám nemocnici!

Bohužel odpověď na výzvy občanů z Ostravy by zřejmě od pana Kalouska byla takováto: „Milí občané, jsem jednička a tak vím, co mám dělat a co je správné. Vy neumíte přemýšlet, špatně jste si zvolili a tak za to musíte teď nést zodpovědnost. Zastupitelé z řad ČSSD byli jasně upozorněni panem náměstkem za ODS Ženatým na to, že schválení úhrady poplatků v Městské nemocnici by mohlo mít za následek můj současný postoj. Zastupitelé za ČSSD tuto výhružku nepochopili a hlasovali pro úhradů poplatků za pacienty. Zvolili jste si tam zastupitele, kteří mě neposlouchají. Je to vaše vina. Já pracuji pro občany tohoto státu tak dobře, že se mi za mou práci můžete odvděčit v dalších volbách. Jsem ze strany lidové a křesťanské a vše konzultuji s kamarády z ODS. Budu velmi rád, když si naše moudré činy budete pamatovat a podpoříte nás stejně silně ve volbách jako v roce 2006. Vládneme totiž dobře a děláme dobrá rozhodnutí. Jen vy v Ostravě jste na to ještě nepřišli.

S neúctou k ostravským občanům Miroslav Kalousek, první chytrý ministr financí.

P.S.: Nemocnici vám nevrátím!“

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Rykala | neděle 1.3.2009 18:07 | karma článku: 18,03 | přečteno: 1684x
  • Další články autora

Adam Rykala

Spravedlnost???

17.7.2013 v 13:30 | Karma: 26,63

Adam Rykala

Komedie v přímém přenosu

4.4.2012 v 11:50 | Karma: 23,40