Nebojím se jít k doktorovi! Odpověď kolegovi Vlkovi

Doba je zlá, to jo, ovšem my, co se nebojíme, k doktorovi chodíme, protože prevence je důležitá v každé době a toho si je zodpovědný občan plně vědom.

Na rozdíl od kolegy Vlka jsem zvyklá na gumové rukavice, dokonce by mě zarazilo, kdyby si je můj gynekologický doktor nenavlékl. Ano, chodím na preventivní prohlídky všude možně, onkologií počínajíc, přes zubní a endokrinologickou, ordinací gynekologickou končíc.

Poslední zmíněnou jsem navštívila minulý týden a zde, stejně jako David, přináším podrobný exkurz, který mě zajisté vynese až na titulku. Pokud ne, pak se sice nic nestane, leč mi bude líto, že vyšetření prostaty si titulku zaslouží a gynekologické vyšetření ne.

Nuže. Nejdřív jsem se objednala. Pak jsem si vzala roušku a vypravila se do nebezpečného světa. Když jsem dorazila do čekárny, bylo tam plno, navíc převládali muži, což mě dost překvapilo. Ovšem moje překvapení netrvalo dlouho, když jsem zjistila, že čekárna je nejen pro ordinaci gynekologickou, ale taky pro psychiatrickou a protialkoholní. V rámci reorganizace se ordinace přeskupily a nával byl před těmi ostatními. Covid zdá se způsobuje různé potíže. Na gyndu jsem mířila jen já.

Než jsem stačila ukojit svou zvědavost a vyposlechnout psychiatrické a alkoholické historky čekajících, otevřely se dveře a byla jsem vyzvána ke vstupu do svlíkací kabiny a posléze do ordinace.

Pan doktor si navlékl gumové rukavice. Roušku neměl. Vyšetření mě nijak nepřekvapilo, jsem celkem ostřílenou návštěvnicí gynekologie a toto vyšetření probíhá vždycky stejně. Navíc jako zkušená žena jsem zvyklá na leccos i tak nějak… všeobecně.

Nejlepší na tomhle vyšetřování je závěrečná disciplína. Pan doktor se mrkne do hlubších útrob pomocí nástroje, který má sympatický tvar a je natřený chladivou emulzí. Při troše fantazie si lze představit, že ležíte třeba na pláži, nebo před hořícím krbem, nebo obligátně v posteli a… fantazii se meze nekladou.

Nakonec pan doktor uzme kousíček tkáně pro bližší laboratorní prozkoumání, což už není tak příjemné, ale některým ženám, co si potrpí na razantnější postupy v této oblasti, se to může zamlouvat.

Vyšetření se blíží ku zdárnému konci. Tak zase za půl roku; už se těším, jak si užiju! Určitě víc, než kolega David, viz odkaz  zde:

https://vlkdavid.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757732

 

 

 

 

Autor: Zuzana Zajícová | pátek 25.9.2020 10:57 | karma článku: 31,85 | přečteno: 3205x