Volba Velkého šéfa už se blíží

Vyhraje Chemik, Básník, Modrý pták a nebo Velký kuřák? Tipněte si. Máme před sebou zajímavý politický dostih. Sázky se uzavírají již teď.

    Na prvním místě zmiňme Chemika. Na první dobrou působí velmi seriózně, dokonce možná i mile. Šedé vlasy, upravený zevnějšek, za jménem i před jménem zkratky napovídající, že jde o chytrolína. Tipuji, že osloví zejména bývalé voliče Knížete, čili Kavárnu, akademiky, intouše a možná postarší maminky a tatínky, kteří dají hlavně na dobré vystupování.

    Na druhém místě musíme uvést Básníka. Přestože má jeho rodina k chemii také docela blízko – Básníkův prastrýc dostal jako první Čech Nobelovku - jeho však zajímá více muzika, básničky a sázení. K učení přičichl až jako postarší muž a ověnčil se taktéž tituly. Tipuji si, že jeho voličská základna se rekrutuje z intoušek, zpěvaček, milovníků Hapky a tipařů Sazky Sportky.

   Třetí v pořadí je naprosto čerstvý kandidát z řad Modrých ptáků. Letitý politik, který má kamarádšofty s úlisným Pandurákem, a který napsal knihu s výřečným názvem Hlavně se z toho neposrat. Ten bude zřejmě dobrým kandidátem pro zbytek modrého ptactva, ale možná i pro lidi, kteří lehce zapomínají a vidí před sebou jen usmívající (vysmívající se) tvář prošedivělého sympaťáka.

   No a nakonec si vezměme na paškál kandidáta z nejvážnějších. Těžkou váhu, Velkého kuřáka, Tvůrce bonmotů, Rusofila a jistě by se našlo ještě několik jmen, když bych na ně přišla. Vzhledem k velké popularitě  jakou  současný Guru má, tipuji, že když se projdete po ulici, tak prostě každý druhý koho uvidíte, tohoto opozičního smluvníka podporuje. Pevné voličstvo bude mít určitě mezi svými z SPO, dále u OkaMůrovců, možná se najde i mnoho věrných z Podhradí, dále babičky a dědové, rodina mistra Vovčáčka a nakonec ho možná bude volit i kouzelník….

  Tak uvidíme již brzy, jak to celé dopadne. Podle bookmakerů je favoritem dostihu posledně jmenovaný, na krk mu dýchá Chemik, za něj se vyšvihl čerstvě Modrý pták a za ním je Básník. Bude to ještě zajímavý závod. Tak si schválně tipněte - kdo z koho.

Autor: Zuzana Růžičková | pondělí 6.11.2017 23:28 | karma článku: 8,58 | přečteno: 473x