Víte, že…

za objev telefonu také vděčíme osobám se sluchovým postižením?                                                         Na podzim loňského roku jsme pořádali velmi zajímavou přednášku o historii znakového jazyka. S přednášejícím, RNDr. Josefem Brožíkem, jsme se několikrát sešli, povídali a při té příležitosti jsme se dozvěděli spoustu zajímavých věcí, mimo jiné i o vynálezu telefonu.

Alexander Graham Bell byl vědec, vynálezce, inženýr a také profesor vokální fyziologie na bostonské univerzitě, kde se zabýval školením učitelů, kteří učili neslyšící mluvit. Jeho celoživotní práce byla ovlivněna faktem, že jeho matka i jeho žena měly problémy se sluchem. A.G. Bell pracoval na zkonstruování přístrojů přenášející zvuk… a první telefon byl na světě.

Jak to bylo doopravdy dnes už asi nezjistíme. Dokážete si dnes svůj život bez telefonu představit? Možná bychom byli svobodnější, možná ne. Být ve spojení je v dnešním světě nezbytné pro mnohé z nás. Pan profesor Bell by se nejspíše divil, co dnes telefon dokáže a jak moc pomáhá i lidem se sluchovým postižením.

Děkujeme, pane Belle!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ztlumeno | čtvrtek 28.3.2013 15:10 | karma článku: 8,09 | přečteno: 407x