Směj se paňáco!

     Jsme prý národem se smyslem pro humor. Toto konstatování  musí být bezesporu pravdivé, neb některé situace, které se kolem nás dějí, jinak než s humorem brát nelze. Jen poslední dobou se mi zdá, že můžem vidět více tváří "vysmátých" než těch, které se smějí.

     Při včerejší tiskové konferenci MŠ ke státním maturitám, jsem měla pocit, že pan ministr školství i šéf Cermatu byli vysmátí dostatečně. Plácání po ramenou, jak to pěkně všechno klape, samozřejmě za patřičné peníze nás všech, konstatování, že bezpečnost maturit je na nevyšší možné úrovni, vyšší než obrana naší vlasti - to vše člověka skutečně uklidní. Cítím se hned bezpečněji, když vím, že podkady k maturitám jsou uloženy v modré nedobytné truhle, která má rovněž svoji hodnotu. A že možná 20 % studentů maturitu neudělá, no to je přece paráda!

     Člověk ovšem považuje za samozřejmé, že když se za nějaké služby zaplatí, tak budou tyto služby včas a rádně odvedeny a nepovažuje to za žádný zázrak. Navíc to vypadá, že majitelem autorských práv je firma Cermat, a ne stát, takže se do budoucna můžeme dočkat ještě velkých překvapení. Třeba jestli se student v případě, kdy maturitu neudělá, bude moci alespoň podívat na své výsledky, aby se mohl poučit z chyb a na náhradní termín se patřičně připravit. A nebo čím víc studentů neudělá maturitu ani na druhý pokus, tím budou výsledky státních maturit "úspěšnější"? Co na tom, že o podmínkách, za kterých budou studenti maturovat, neměli při nástupu na střednní školy ani ponětí.

     Další vysmátý obličej, který mě skutečně zaujal, patřil panu Hušákovi. Kdo by měl větší právo se smát, než člověk, kterému se za podpory pár dalších "odborníků" podařilo zlikvidovat fungující a prosperující loterijní společnost. Samozřejmě je to vina všech ostatních, jen ne těch, kteří měli fungování Sazky ve svých rukou a kteří mohli včas rozpoznat, že stavba některých "pomníků" se fakt nevyplácí.

     Občas to prostě připomíná časy minulé, kdy lidé věděli, že svou prací přispívají k rozvoji  "společného vlastnictví" a tím pádem bylo prakticky jedno, kterým směrem se "rozvoj" bude ubírat. Po nás potopa! 

    

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kateřina Zoubková | úterý 31.5.2011 16:28 | karma článku: 10,12 | přečteno: 1133x
  • Další články autora

Kateřina Zoubková

Klaus a jeho dvorní šašci

24.10.2012 v 10:37 | Karma: 28,50

Kateřina Zoubková

Revoluce s tužkou v ruce!

3.9.2012 v 12:40 | Karma: 20,73

Kateřina Zoubková

Padla kosa na kámen

5.6.2012 v 16:49 | Karma: 30,95