Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

carolusI

31. 5. 2011 18:19
Nadpis

by mohl být pro ty  vysmáté varováním. V té opeře to moc dobře nedopadlo ani pro ně.;-D

0 0
možnosti

Stará kára

31. 5. 2011 16:43
Několik poznámek

1. O čem z maturit měli mít studenti "tušení"?  Já bych rozuměl, že mají být zkoušeni z celé látky. Vy ne?

2. 20 % studentů, kteří neudělají maturitu je evidentně úspěch maturitní zkoušky. Mé zkušenosti s maturanty jsou takové, že mě maturitní vysvědčení překvapuje nejméně u poloviny z nich (a jsou mezi nimi i blízcí rodinní příslušníci, takže jsem spíš shovívavý). Takže úspěch: konečně začneme přiznávat, že 80 % populace maturující je nesmysl (buď nemá matura cenu - pak proč ji realizovat, nebo může střední školy absolvovat sotva polovina populace).

3. Skutečnost, že více než 10 % studentů nebyla ke zkouškám vůbec připuštěna (ač vloni to byly jen výjimky) je zcela signifikantní: i profesoři znají úroveň.

0 0
možnosti

petrph

1. 6. 2011 9:50
Re: Několik poznámek

1.Pokud si pod pojmem"z celé látky"představujete,že by si měli pamatovat úplně vše co se jim během 4 let přednášelo,smekněte.Doposud dostávali předem studijní okruhy které určily co se mají na maturitu aktuálně doučit.

2.20%vyhozených od maturit je evidentně neúspěch systému SŠ studia,a mrhání prostředky.Možná,zdůrazňuji možná část populace na tu maturitu nemá.I když je otázka,zda to není převzaté klišé z dob,kdy spousta  lidí uměla sotva číst a kdo si udělal maturitu,byl skutečně king.Dnes jsou možnosti mládeže někde jinde,spoustu znalostí děti přebírají i jinak(TV,časopisy,internet,vzdělaní rodiče,zájmová činnost.),takže by pro většinu z nich matura neměla být problém.Nicméně,když už na to nemají,měla by je škola vyřadit už dřív,při přijímačkách,při propadnutí v každém ročníku.Podporovat je až k maturitě a pak říct pápá je drahý špás pro všechny.

3.To samé,proč vydávat za ctnost že 10%nebylo připuštěno k maturitě,když,pokud na to skutečně neměli,měli opustit školu třeba rok dva před

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1335x
Články budou hovořit za mě.

Seznam rubrik