Čiň čertu dobře, peklem se Ti odmění!

     Po přečtení článku "Mladých komunistů" se domnívám, že toto rčení nabývá nového významu. Čiň komunistům dobře, peklem se Ti odmění. A já doufám, že se v tom pekle sami usmaží!

     Jsem skutečně mírumilovný člověk a právě v dnešních dnech, kdy zemřel Václav Havel, který zastával známé heslo "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí", je mi trochu líto, že musím bohužel konstatovat, že po přečtení prohlášení mladých komunistů, které se mi nechce ani citovat, se mi otevírá nůž v kapse. A domnívám se, že skutečně nikde není psáno, že i když Sametová revoluce proběhla v duchu hesla "Máme holé ruce", nemusí následovat akce v duchu "Máme hole v ruce!"

     Nechápu myšlení lidí, kteří v sobě nemají úctu k člověku jako takovému, i když právě nemusí souhlasit s jeho názory. Právě komunisté by měli být rádi, že před 22 lety vše proběhlo tak, jak proběhlo, v klidu a bez ztráty desítky. A velkou zásluhu na tom měl právě Václav Havel, který chtěl dát šanci všem lidem, a to i těm, kteří si to opravdu nezaslouží. Bohužel během minulých let si člověk stále více uvědomoval, že právě ta sametovost se nám trochu vymstila, a že to, za co nás obdivoval celý svět, že revoluce proběhla bez jakéhokoli násilí, jsme my tady v české kotlině tak trochu odnesli. Stále jsem tomu ráda, že vše proměhlo v klidu, ale rozhodně to nebyla zásluha komunistů a jejich přisluhovačů.

     Je to trochu paradox, ale napadlo mě, že je dobře, že pan Václav Havel reakce některých lidí už nemusí číst. Že je dobře, že se nedožil toho, jak někteří lidé neznají ve své nenávisti mezí a nic je nazastaví, ani smrt. Takže alespoň touto cestou, bych se chtěla pana prezidenta zastat. Tak nějak cítím, že někteří lidé by si zasloužili být "po zásluze potrestáni", ale asi se to teď nehodí. Bude lepší v tyto dny si trochu zavzpomínat a stále si opakovat, že zemřel člověk, který nás všechny posunul kousek dál, a to do slova a do písmene. Takže ať pravda a láska zvítězí nad lží a nenávisti a když ne, tak tomu trochu pomůžeme!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kateřina Zoubková | pondělí 19.12.2011 14:45 | karma článku: 44,14 | přečteno: 7692x
  • Další články autora

Kateřina Zoubková

Klaus a jeho dvorní šašci

24.10.2012 v 10:37 | Karma: 28,50

Kateřina Zoubková

Revoluce s tužkou v ruce!

3.9.2012 v 12:40 | Karma: 20,73

Kateřina Zoubková

Padla kosa na kámen

5.6.2012 v 16:49 | Karma: 30,95