Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

ExPat

23. 12. 2011 14:35
Je to jednoduché

Mladí komunisté prostě řekli nahlas to co si staří myslí, ať se zbaběle "distancují" jak chtějí.

Důkazy jsou jak ve všech diskusích, či v jejich oficiálních prohlášeních, tak nepříliš zdařile skryté na stránkách jejich novin.

Havel přispěl značnou měrou k tomu že přišli o diktatůru. Tohle je jejich příležitost prezentovat tu skrytou nenávist v plné síle.

0 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

23. 12. 2011 14:50
Re: Je to jednoduché

Bylo by dobré si ujasnit, jestli komunisté VH nenávidí za to, že přispěl k odstranění jejich diktatury, nebo jsou mu naopak vděčni, protože díky sametu si mohli rozkrást majetek této republiky. ;-)

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

20. 12. 2011 22:09
daní za

"samet" je právě onen "mafiánský kapitalismus".  A aby nedošlo k mýlce, "vyspělý západ" nám nijak nepomáhal - naopak, nejvíce "obav" projevoval aby nedošlo k uplatnění kolektivní viny. Tak se z mnohého komunistického aparátčíka, ředitele, náměstka, "nejlepšího syna Lidu" který už neznal význam buržoazního slova zisk stal "nepostradatelný odborník". A jako takový si ruče převedl spravovaný majetek do vlastní kapsy, přičemž jiní "nepostradatelní odborníci" v justici jeho neuvěřitelné "obchody" s vlastními soukromými firmami brali jako "diletantismus", protože nebylo možné dokázat úmysl "od samotného začátku". Ani západním morálním velikánům nebylo blbé zneužívat kontaktů těchto "odborníků" a dělali z nich ředitele svých obchodních zastoupení či poboček. Ti, co komunistům nechali majetek za "samet" si teď nemají na co stěžovat.

0 0
možnosti
JV

sfs

20. 12. 2011 22:08
Hurá, cenzúra je zpátky!

Všechny odkazy nabídnuté na dotaz "Svazu mladých komunistů Československa" jsou blokované.

Je to stejné, jako když jsem si chtěl přečíst "Několik vět". Psalo se o nich ve všech novinách, ale trvalo mi 2 měsíce, než se mi dostaly do ruky.

0 0
možnosti
JM

J i ř í

20. 12. 2011 11:56
Úcta k zemřelým

Úcta k zemřelým je to, co odlišuje lidskou civilizaci od zvířat. Ale komunisti stále dokazují, že stejně jako nacisti do lidské společnosti nepatří.

0 0
možnosti
PV

P.spk

20. 12. 2011 11:40
Václav Havel

Václav Havel byl muž, který si zaslouží obdiv a věčný respekt, bude věčnou vzpomínkou na slušnost v politice.

Je třeba však upřesnit autorku, která má dobrý úmysl hájit dobré Havlovo jméno a ukázat prstem na ty, kteří by měli mlčet. Je třeba však upřesnit, že nejen komunisté, ale i lidé nesnášející komunisty či i lidé pravicového smýšlení nemohou Havlovi přijít na jméno a nikde se o nich nepíše, jako by snad ani neexistovali.

0 0
možnosti
PV

P.spk

20. 12. 2011 11:40
Re: Václav Havel

Copak paní autorka nezná nikoho ve svém okolí, který když slyšel slovo komunista se mu otevíral nůž v kapse a ve víře změny k lepšímu režimu došel k těžkému zklamání, že otevření se světu přineslo republice velmi těžké rány, které Západ až tolik nezajímá a za tento stav (samozřejmě chybně) viní Havla. Rozkradačům republiky dnešní stav, kdy se na krátko umlčela střelba poukazující jejich loupežné praktiky také velice vyhovuje a tito škůdci republiky vlastně těžce pošlapali Havlův odkaz a zřejmě mnohem mnohem více než oni hloupí mladí komunisté.[>-]

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

20. 12. 2011 10:40
Nemá smysl se tím zabývat.

Rudá lůza zůstane rudou lůzou a jen dokazuje, že lidská hloupost je nezměrná. A staré prověřené rudé kádry tady řádí i v diskuzi. Jistě, Havel nebyl Bůh a měl své mouchy, mně osobně od druhé poloviny devadesátých let spíš vadil a víc jsem s ním nesouhlasil, než naopak, ale respekt si zaslouží, o pietě ani nemluvě.

Všemi těmi výpady a ataky, jedno ať jde o bombardování, osobní život nebo nějakou konspirační teorii o nastrčené figurce ovšem podobné vymaštěné mozky nedokazují nic jiného, než jako moc jim opravdu Havel vadil a co v boji právě proti takovým znamenal.

0 0
možnosti

TheBaron

20. 12. 2011 10:31
Vážená autorko,

já sice nesouhlasím s názory oněch hloupých zaslepených křiklounů, ale ... vy jste, bohužel, stejná, jako oni. Víte proč? Oni podle Vás (i mne) nemají úctu k člověku a Vy je za to právem kritizujete, jenže - jedním dechem chcete brát do ruky hůl do ruky a mlátit je a mlátit. To snad není chování neuctivé k člověku?

Zkuste se zamyslet nejen nad neslušnými arogantními komunisty, ale i nad sebou. U nich, obávám se, by zamyšlení žádný účinek nemělo, u Vás, doufám, ano :)

2 0
možnosti
JM

J i ř í

20. 12. 2011 11:57
Re: Vážená autorko,

Vůči lidem, jejichž ideologie přinesla tisíce mrtvých u nás a miliony ve světě, není hůl v ruce nic neuctivého.

1 0
možnosti
H

Haui1

20. 12. 2011 8:49
K V. Havlovi nemám vyhraněný vztah,

ale komunisté by mu měli líbat ruce i nohy, že díky němu nevisela spousta z nich na kandelábrech a mostech. Možná bychom se teď měli lépe a nebyl by u nás takový binec.

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

20. 12. 2011 8:55
Re: K V. Havlovi nemám vyhraněný vztah,

R^

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

20. 12. 2011 8:36
souhlasím

a dodám....nejen komunisté.....i NĚKTEŘÍ skalní Klausovci se chovali jako dobytek. Jiní si naštěstí vzali příklad s V. Klause a i když s VH v lecčems nesouhlasili, chovali se dle svého vzoru s pietou. Zde oceňuji poměrně profesionální projev V. Klause, kterým uctil památku V. Havla.

Nebyl jsem příznivcem ani jednoho z nich, ale V. Havlovi skládám poklonu za jeho životní postoje (byť mám jiné) V. Klausovi za příkladný postoj státníka, který se povznesl nad letité neshody (a to taky VK zrovna nemusím);-)R^

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

20. 12. 2011 8:38
Re: souhlasím

jo a komouše ty nekomentuji vůbec....to asi nemá cenu. Těm bych tak dal rákoskou....ale ústava to neumožňuje;-)

0 0
možnosti
E

ehm

20. 12. 2011 8:31
DOX a panoptikum pravdolásky - Adam B. Bartoš

"Mladí komunisté" z toho třeba vyrostou, a nebo nevyrostou, ale ve své "početnosti" už nikomu neublíží. To je jako když se ještě v roce 1938, těsně před Hitlerovým "anšlusem" Rakouska, v Republice Československé stále verbálně bojovalo proti Habsburskému trůnu. Teenager s Che Guevarou na tričku mne děsí mnohem méně, než "mladý konzervativec" v saku a s modrou kravatou ražení Adama B. Bartoše:

http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/dox-a-panoptikum-pravdolasky/

Přečtěte si pozorně ten text: Nejen osobní útoky a nálepkování, povšimněte si, že autorovi vlastně vadí sama existence a prezentace názorů, které nesdílí, že ho irituje sám fakt, že si někdo dovoluje zastávat a přednášet odlišný pohled na jeho vůdce. Nemluvě o otevřeném antisemitismu v posledním odstavci textu.

Historie se neopakuje, jen některá období se podobají jako vejce vejci. Celá první Československá republika trvala pouhých dvacet let. Následovala republika druhá. Temná, netolerantní, bez ideálů a bez nadějí. Vejce vejci.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

20. 12. 2011 10:44
Re: DOX a panoptikum pravdolásky - Adam B. Bartoš

ABB je naprosto šílený případ. Děsí mě, že se skrze své chování a chování jemu podobných individuí (viz Hájek) snaží definovat konzervativního pravičáka. Přitom je to ve skutečnosti jenom nácek v obleku...... A ke všemu buran.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1335x
Články budou hovořit za mě.

Seznam rubrik