Zločinec Marx na billboardu, příšerné a urážlivé

Nechápu kult Che Guevary, vždyť to byl násilník a masový vrah, který se rozhodl šířit zločinný komunismus terorem a násilím. Nakonec ho zastřelili vládní vojáci v Bolívii a na rovinu, škoda grázla nebylo. Zakladatelem komunistického hnutí je Karel Marx, arogantní hnusný člověk, který mimochodem silně nenáviděl Slovany. Proto mě zarazilo, že si jej společnost 4 Video vybrala na svůj reklamní billboard. Je to urážka desítek milionů mrtvých a těžký nevkus.  

Napadlo by někoho dát si třeba na reklamu obraz Hitlera nebo Mussoliniho? Jistě že ne, tak nechápu, proč se na nás dívá Karel Marx z televizní obrazovky na billboardu společnosti 4 Video.

Můžeme diskutovat, kde jsou hranice svobody projevu. V naší zemi platí však platí zákon o protiprávnosti nacistického a komunistického režimu. Jenomže když někde zveřejníte obraz s některým z nacistických vůdců, tak si můžete být stoprocentně jistí, že budete čelit policejnímu obvinění z propagace hnutí potlačujícího práva a svobody druhých. Do této kategorie oficiálně spadá i šíření komunismu, ale v tomto případě justice a policie v drtivé většině případů mlčí.

Diskutujme o tom, jestli je lepší absolutní svoboda slova nebo je možné ji za určitých podmínek omezit. Ale přístup, kdy zavedeme nějaký zákon a pak ho vědomě poručujeme, je nejhorší, jaký může být a také nepochopitelně dvojí metr.  

Vždyť takový zločinec Lenin má na svědomí miliony mrtvých, byl vyhlášeným šiřitelem teroru a jeho nejčastější slova na adresu oponentů byla postřílet, zlikvidovat, pozabíjet.

A Karel Marx byl ideovým původcem – zakladatelem tohoto zločinného hnutí. Byl to člověk mizerných lidských kvalit–sobec a arogantní egoista. V životě nikde nepracoval, nechal se živit kamarádem továrníkem Bedřichem Engelsem a také svoji matku. Ta mu jednou, když už zase u ní žebral o peníze, odepsala v dopise, „víš Karle, bylo by lepší, kdyby ses místo psaní Kapitálu, raději snažil nějaký vytvořit.“

Marxova rodina žila v bídě a čelila opakovaným exekucím. Měla také služku, která byla Marxovou milenkou. A jako správný vykořisťovatel ji zakladatel komunistického učení nedával žádný plat. Inu typické rudé pokrytectví.

Tento rodák z německého Trevíru otevřeně hlásal nenávist mezi lidmi, násilí a zásadu, že majetek nemusí být získán prací, ale je možné ho sebrat tem schopnějším i násilím a za cenu zabíjení lidí. Tomu se ve slušné společnosti říká loupež a vražda! Chápu, že někteří jedinci se toho chytnou, protože ono je to jednodušší, než něco pořádného dělat.

V každém případě si však myslím, že billboard s Marxem je za hranicí slušného vkusu.           

http://www.4video.cz/proc4video

Autor: Jan Ziegler | úterý 17.2.2015 11:41 | karma článku: 30,52 | přečteno: 1901x