Žijeme v nejlepší době v historii českých zemí

Jedni tady nadávají na Zemana, druzí na Schwarzenberga, třetí na Klause, další pro změnu na Havla, společné však mají jedno. Autor napíše blog a tímto končí. Být to za komunistů, tak nejpozději druhý den si pro Vás přišla státní bezpečnost a šli jste do vězení za urážku prezidenta či představitele socialistické soustavy. A do hodně tvrdého vězení!

Někteří pražští milovníci country jistě znají Bolestína, býval to dobrý houslista, hrál i v předních country kapelách, ale jeho konec byl smutný. Někdy v sedmdesátých letech si lidově řečeno pustil „hubu na špacír“ a v hospodě vykládal vtip o Brežněvovi, pro ty mladší, byl to ruský bolševický vůdce. Jenomže ho nějaký uvědomělý soudruh práskač slyšel, udal a on šel na půl roku do vězení, žádná podmínka, natvrdo. A svých šest měsíců si odseděl mezi vrahy a podobnými nejtěžšími kriminálníky v jednom z nejhorších vězení v Plzni na Borech. Spoluvězni ho brutálně šikanovali a mučili, protože politické neměli rádi, takže se Bolestín po půl roce vrátil jako zlomený člověk, který se z toho už nikdy nevzpamatoval a pořád trpí psychickými problémy. Tohle je naštěstí minulost a rudá sebranka už nemůže takto likvidovat lidi a to je zásluha listopadových změn.

Je hrozné, že za komunistů člověk nemohl poslouchat hudbu a číst knížky, které měl rád. To není jak nyní, že člověk jde do obchodu a může si vybrat z obrovské nabídky muziky a literatury. To za bolševika také nebylo, takového Kryla jsme si museli shánět pokoutně, a když jsem si ho přehrával, tak mě doma neustále okřikovali, ať to ztlumím, že by to mohl slyšet nějaký komunista z baráku a bude z toho průšvih. A jít do knihkupectví a chtít třeba Žert od Kundery nebo Souostroví Gulag od Solženicyna, tak to jste mohli čekat, že pro vás přijede policejní anton. V tak hnusné době jsme za bolševika žili.

A to bychom si měli neustále připomínat a myslím si, že komunisté, kteří se nezměnili a tyhle zločiny pořád obhajují, by měli být zničeni jednou provždy.

Dneska žijeme v nejlepší době v dějinách českých zemí, kdy nás nikdo nezavírá za názory. Ani komunisté si nemohou stěžovat, když jim zcela svobodně vycházejí Haló noviny, přitom oni svým oponentům takovou možnost nedali.

A ještě k mému včerejšímu blogu, je opravdu k popukání, co se tady vyskytuje omezených jedinců. Já přece nepsal, že v osmdesátých letech byly na Západě mobily, to je jasné, že ne. Ale komunistické Československo tak hodně zaostávalo za Západem, že by v případě trvání komunistické moci (souhlasím s názorem, že rudí museli padnout) byly dnes mobily jenom pro vyvolené, tak jak je tomu v Severní Koreji a na Kubě.  

Autor: Jan Ziegler | úterý 19.11.2013 12:46 | karma článku: 34,86 | přečteno: 2018x