Stát není od toho, aby živil demonstrující parazity

Několik desítek tisíc demonstrantů si vyrazilo na výlet do hlavního města. Odpoledne na Václaváku se tito chaoti svezeni z celé země vyřvali a pak vyrazili na nákupy. Obchodníci si mnou ruce radosti. Názory těchto lidí však nesmíme brát vážně, protože oni kromě destrukce a nenávisti nic jiného nenabízejí a ani pořádně nevědí co chtějí, jenom žít na úkor druhých.

Vyházet ty nahoře z oken to opravdu není program, to je anarchie, která by přinesla jenom katastrofu. Smutné zkušenosti známe z historie.

Přehnané jsou také údaje o sto tisíci protestujících. Václavské náměstí tento dav zaplnil ani ne z poloviny a letecký snímek ukázal jasně, že i u „koně“ bylo místy volno. Uvědomme si, že na demonstraci bylo necelé jedno procento obyvatel České republiky svezených z celé země a některé odborové svazy prý svým členům dokonce zaplatily celodenní pobyt v metropoli. To se to pak panečku protestuje. Tito lidé nejsou v žádném případě kompetentní diktovat, kdo má řídit zemi ze Strakovy akademie. Od toho jsou demokratické volby.

Ne, že by současná Nečasova vláda byla ideální, to fakt není a často se místo práce musí věnovat řešení hloupých a trapných afér. I mně někdy pořádně štve. Jenomže reformy, které jsou potřebné ke snižování schodků veřejných rozpočtů musí dělat všechny evropské vlády, ne jenom ta česká, protože jinak bychom do Řecka nemuseli jezdit na dovolenou, ale měli bychom ho doma.

Výkřiky některých demonstrantů by mohly soutěžit o tragikomedii roku. Jakási ostravská prodavačka by chtěla vyházet ty parchanty a ať prý si bohatí zkusí žít za její plat. A proč by to dělali, oni se holt snažili a mají se dobře. Pokud se dotyčné práce v obchodu nelíbí, tak ať si najde něco jiného a pokud na to nemá, tak se měla ve škole lépe učit. Zoufalci, kteří nejsou schopni se postarat asi sami o sebe, přece nemohou rozhodovat o tom, kdo bude vládnout.

K popukání byl také asi tak stopadesátikilový odborář, který se rozčiloval nad tím, že ho vláda ožebračuje a on žije v bídě. K tomu není pro normální lidi třeba žádný komentář.

Milí protestující, žádná vláda není povinna se o vás starat a také to žádná ve skutečnosti neudělá, i když někteří populisté budou před volbami tvrdit opak. To je čistě vaše záležitost. Kdybyste se tedy místo hulákání na Václaváku příště raději věnovali tomu, jak zabezpečit vaše rodiny, uděláte lépe. A jestliže křičíte, že stát se má o Vás postarat, dokazujete, za prvé, že jste lemplové a za druhé, že se vlastně chcete nechat korumpovat na úkor druhých.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | sobota 21.4.2012 18:52 | karma článku: 37,77 | přečteno: 2866x