Sraz neonacistů v Rusku pokrytci Putinovi nevadí

Federace židovských obcí v Rusku ostře protestovala proti víkendovému srazu evropských neonacistů v Sankt Petěrburgu, kterého se zúčastnili také zástupci Národnědemokratické strany Německa, jež se otevřeně hlásí k odkazu Adolfa Hitlera. Akci spolupořádala ruská krajně nacionalistická strana Vlast, které kdysi šéfoval současný ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin. O akci informoval server lidovky.cz  

Jelikož komunista Josif Stalin neblahé paměti opakovaně skládal poklony nacistu Hitlerovi, tak se setkání této sebranky v Rusku snad ani nelze divit. Koneckonců nacisté a komunisté jsou velkým společným rudohnědým zlem. Náckové také Putinovi odsouhlasili okupaci a anexi Krymu, takže kremelský vládce má za sebou opravdu vybranou společnost.

Německý prezident Joachim Gauck nevynechá jedinou možnost, aby se postavil za oběti nacismu, viz jeho návštěva v Lidicích, kde objal starou ženu, která přežila nacistický teror. Proti hnědému nebezpečí se ozývá, kde může. Jeho ruský kolega Vladimír Putin měl ideální možnost udělat to samé, dokázat, že nacismus mu opravdu vadí a nevyužívá jej pouze účelově v případě Ukrajiny. Jeho mluvčí však odmítl tuto akci komentovat a sám Putin mlčí. Říká se, kdo mlčí, souhlasí, a tak tedy bývalý kágébák proti srazu nácků v Rusku zřejmě nic nemá.

Nedej bože, kdyby se tato akce konala někde na Ukrajině, to by bylo řevu zdejší ruské páté kolony. K smíchu a pláči současně jsou někteří prokremelští poskoci, kteří tuto akci omlouvají tím, že se jednalo o setkání legálních politických stran. Aha, takže náckové vadí pouze na Ukrajině, v Rusku si podle putinovských trollů mohou dělat, co chtějí.    

http://www.lidovky.cz/tanec-na-hrobech-ruske-zidy-pobouril-sraz-krajni-pravice-v-petrohrade-1kn-/zpravy-svet.aspx?c=A150323_173954_ln_zahranici_msl

Autor: Jan Ziegler | úterý 24.3.2015 16:38 | karma článku: 27,11 | přečteno: 898x