Seberme bolševikům a estébákům jejich příplatky

Konečně! Současná koaliční vláda se odhodlala k razantnímu řešení, které ovšem mělo přijít na řadu už v devadesátých letech.Bývalí komunističtí funkcionáři a estébáci přijdou o nezasloužené peníze z různých výsluh a příplatků.

Lidé, kteří posílali na smrt nevinné lidi, si jako bývalý prokurátor Karel Vaš užívají stáří v luxusních seniorských penzionech, kdežto jejich oběti se musí spokojit s malými penzemi. Teď se to doufám změní, jeden z vrahů generála Píky se postěhuje do nějakého obyčejného domova důchodců, nejlépe tam, kde je tak deset lidí na pokojích, aby jako stoupenec režimu hlásající třídní rovnost poznal co to ve skutečnosti je, a naopak političtí vězni z komunistických koncentračních lágrů už nebudou muset počítat každou korunu.

Rozhodně nesdílím námitky typu, že se nepřípustně uplatňuje trestání podle principů kolektivní viny. Nikoliv! Kdyby byli komunisté a estébáci automaticky posíláni do kriminálu, tak by se o takovém principu dalo mluvit. Ale, pokud se soudruhům, kteří sloužili zločineckému režimu seberou jejich vysoké důchody a případné další příplatky, a jim budou vypláceny penze jako každému jinému seniorovi, je to v pořádku. To není žádní diskriminace. Na zvýhodnění mají nárok pouze lidé, kteří si to zasloužili, třeba bojovníci proti nacistické a komunistické totalitě.

Představa, že by funkcionáři NSDAP a gestapáci dostávali zvláštní příplatky za svoji službu Třetí říši, je zvrácená a stejně to platí i pro stoupence rudé totality. Ti nic mimořádného pro tuto zemi neudělali, naopak jí škodili.

Pořádně mně také rozesmáli šéf komunistických poslanců Kováčik a mluvčí KSČM Žežulková. První se prý bojí toho, že další by mohli přijít o peníze holohlaví a vousatí. Mohu soudruha ujistit, že holohlaví a vousatí, pokud zrovna nebyli velkými bolševickými zvířaty, se nemají čeho bát, protože nikomu neublížili. Soudružka mluvčí zase lže, když se nám snaží namluvit, že spolu s komunisty vládly v socialistickém Československu i jiné strany a instituce. To je kolosální nesmysl, protože komunisté měli dokonce v ústavě zakotvenou vedoucí úlohu a Národní fronta byla jenom zástěrkou, která měla budit zdání jakési spoluúčasti většiny nekomunistických obyvatel na moci, ve skutečnosti však „tancovala podle toho, jak KSČ pískala“.

Já tedy jenom doufám, že peníze budou převedeny od bolševiků k jejich obětem co nejdříve.

Autor: Jan Ziegler | středa 9.2.2011 11:00 | karma článku: 23,88 | přečteno: 1128x