Ovlivňovali Babiš a Schillerová policii a GIBS?

Oba by už konečně měli zmizet s politiky, bývalá ministryně financí je zapletena do několika známých brněnských kauz. Šéf hnutí ANO zase vyhrožoval bývalému šéfovi GIBS a tlačil jej k abdikaci.

Velmi výstižně to popsal ve svém komentáři na Forum24.cz Michael Pánek. „Dva blízcí rodinní příslušníci bývalé ministryně financí Aleny Schillerové podle policejních vyšetřovatelů vytvořili systém, který kryl stamilionové daňové úniky a před detektivy chránil též členy a sponzory hnutí ANO.“ To je ovšem velký skandál, horší než cokoliv jiného. Tady se jedná o zasahování do práce policejních složek a krytí špinavostí ve prospěch hnutí ANO. Schillerová o tom s velkou pravděpodobností věděla. Pokud se tato obvinění ukážou pravdivá, měly by dotyčná okamžitě skončit v politice.

Andrej Babiš měl pro změnu problémy s bývalým šéfem GIBS Michalem Murínem, kterému „přátelsky domlouval“, že pokud půjde sám, bude to bez skandálu. Pan Murín ovšem odmítl jít sám, a tak na GIBS jistěže pouhou náhodou následně dorazila kontrola z ministerstva financí. A ta samozřejmě už něco vyšťourala. Tak ředitel prý pochybil, když si najal mediálního konzultanta pro vylepšení obrazu své instituce v médiích. A dostal za to pokutu. Ministryně Schillerová si ovšem platila ze státních peněz fotografa a kameramana. Daňové poplatníky to přišlo na dva miliony korun a nic se nestalo. Proti tomu všemu je údajná kauza Jurečka románkem pro nedospělé dívky.

Já se nemohu zbavit dojmu, že v tomto případě se jedná o ovlivňování práce Policie ČR ve prospěch hnutí ANO. Všichni víme, že Andrej Babiš čelil v době svého působení ve vládách trestnímu stíhání a GIBS se může stát i nástrojem k usměrňování nepohodlných policistů. A osud exředitele měl být výstrahou, nezlob nebo skončíš jako Murín. Této teorii nahrává i velmi pochybné vyšetřování kauzy Bečva, kde policisté a státní zástupci vystupovali spíše jako advokáti společnosti DEZA, která patří do holdingu Agrofert svěřeneckých fondů Andreje Babiše, než jako nezávislí vyšetřovatelé.

Můžeme však nyní doufat, že nyní nastanou změny k lepšímu a obavy z prorůstání babišovců a policie se nepotvrdí.

Schillerová by měla kvůli kauzám rodinných příslušníků okamžitě zmizet z politiky | FORUM 24

 

 

 

 

 

 

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 13.4.2023 10:33 | karma článku: 41,14 | přečteno: 5306x