Masový doping v Rusku potvrzují nová fakta

Ruští sportovci hromadně podváděli a dopovali. Důkazy jsou nyní jasné. Před několika lety prakticky neexistoval ruský biatlonista, který nedopoval a šéf IAAF kryl dopingové skandály ruských atletů.

Je jasné, že doping není jenom záležitostí ruských sportovců, ale v této zemi dosáhl obřích rozměrů Bývalý prezident atletické federace IAAF (nyní Světová atletika) Lamine Diack podle webu iDNES.cz se u soudu v Paříži přiznal, že odkládal disciplinární řízení s ruskými atlety přistiženými při dopingu. Údajně prý proto, aby atletika nepřišla o sponzory, já si myslím něco jiného a lapidárně řečeno, prachy jsou prachy. Já jaksi hloupým pohádkám a v nezištnost pana bývalého prezidenta nevěřím. Lež, podvod a manipulace - tři úřední jazyky ruské diplomacie, napsal v diskusi pod článkem na iDNES.cz diskutující Radovan Sýkora. Situaci vystihl naprosto přesně.

Další svědectví poskytl bývalý trenér ruské reprezentace Anatolij Chovancev. Ten podle webu ceskenoviny.cz uvedl, že ještě před šesti lety se dali čistí ruští biatlonisté spočítat na prstech jedné ruky. Nemá důvod tomu nevěřit. Ten člověk je jistě spolehlivý zdroj a není jediný z Rusů, kdo potvrdil masový doping v této zemi. Na tuto skutečnost už dříve upozornila naše vynikající biatlonistka Gabriela Koukalová. Ovšem někteří, mezi nimi i kolega bloger Josef Nožička, její svědectví zpochybňovali. Nyní se ukazuje, že měla pravdu.

Státem řízený doping už před čtyřmi lety přiznala výkonná ředitelka národní antidopingové agentury RUSADA Anna Anceliovičová v rozhovoru pro New York Times. Je pravdou, že v ruských médiích později tvrdila, že její slova byla zkreslena, potvrdila, že v největší zemi světa existoval státem řízený dopingový program. V ruských médiích sice později prohlásila, že její slova byla zkreslena, ovšem chápu, na Sibiři se nežije zrovna snadno. Také náhlá a nečekaná úmrtí nepohodlných lidí jsou v Putinlandu poměrně častá.

Jak už jsem napsal dopuje všude. Zatímco však ve Spojených státech FBI tuto špinavost potírá a zatýká dopující sportovce a všechny ty, kteří ji mají na svědomí, tak v Rusku FSB až do nedávna tuto činnost kryla a kromě jiného nutila dopingové komisaře k manipulaci se vzorky.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/dopovala-cela-generace-ruskych-biatlonistu-tvrdi-byvaly-kouc/1899533

https://www.idnes.cz/sport/atletika/lamine-diack-soud-pariz.A200611_170944_atletika_rou

 

Autor: Jan Ziegler | neděle 14.6.2020 9:13 | karma článku: 31,73 | přečteno: 1111x