Hamas seje vítr, právem sklízí bouři

Stát Izrael je v současném konfliktu zcela v právu. Dlouho a trpělivě varoval militantní palestinskou organizaci Hamas před možnými následky teroristických útoků na svá území. Je nutné zdůraznit, že rakety vystřelované s pásma Gazy na území židovského státu rovněž zabíjely děti, ale to našim antisemitům jaksi nevadí.  

To, že při současných izraelských náletech zemřely děti, je smutné, za jejich smrt však mohou radikální islámští fundamentalisté z Hamasu. Izraelští představitelé prohlásili, že litují civilních obětí, kterých je ovšem mezi více asi tři sta padesáti zabitými, pouze hrstka. Na devadesát sedm procent mrtvých tvoří teroristé. Žádný válečný konflikt se bohužel neobejde bez prolití nevinné krve. I při spojeneckých akcích za II. světové války hynuli němečtí civilisté, ale každý normální člověk ví, že pravým viníkem jejich neštěstí je Adolf Hitler, který rozpoutal konflikt. A stejně je tomu i v tomto případě.

Izrael nechce dlouhodobě nic jiného než mír se svými arabskými sousedy a to, že je schopen se s nimi domluvit, dokazují i jeho normální vztahy s Egyptem a Jordánskem. Jestliže ale Hamas nemá zájem na normálním soužití, musí nést i ty nejtvrdší následky. Když přestane s teroristickými útoky na Izrael, bude mír. Jinak ne!

A ještě něco, jak už bylo řečeno, Izraelci litují civilních obětí! Jaký je to rozdíl oproti tomu, když islámští fundamentalisté z další zločinecké organizace Hizballáh radostně vítali v Libanonu svého souvěrce, který byl propuštěn z izraelského vězení, kde seděl mimo jiné za to, že chladnokrevně podřezal čtyřletou izraelskou holčičku. To nejsou lidi, to jsou zvířata!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | úterý 30.12.2008 9:19 | karma článku: 34,13 | přečteno: 1590x