Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Štěstí, neštěstí, lidičky klouže to.......

Člověk míní, pánbůh mění, lidičky dávejte pozor, klouže to! Dnes se naplnila slova : Člověk míní, pánbůh mění. Takže místo odjet na "odvrácenou" stranu Šumavy jsem uvázla v domě. Chodníky a silnice? Převážně pokryto tenkým ledem. A  po celé české kotlince. Právě nyní. Vygooglováno podrobně hlavně ve směru mého potřebného pohybu. Helikoptéru k ruce nemám, křídla už vůbec a teleportace tady nefunguje. Vlaky jezdí, ale daleko od plání ledu, které se teprve nyní postupně sypou.... a kdoví čím? Vrstva je tenká, souvislá a jako sklo. Docela zajímavá. Jako čiré sklo, tak průhledná. Dávejte dneska pozor lidičky!

pták v ziměphoto by Will Garland

Tak se mohu rozepsat: Tuhle jsem se musela pozastavit nad výrokem, který oprášil jeden člověk tento týden, čili v čase 12/2012. A probudil otázku:

"V jakém světě ON vlastně žije? Co má v té své hlavě"? Autorem výroku, který tím klukem byl oprášen, je filmový režisér Andrej Tarkovskij:

"Člověk nežije proto, aby byl šťasten. Jsou věci mnohem důležitější než štěstí".

Ani se nedivím, že byl tak skeptický. Tento vynikající filmový tvůrce A.Tarkovskij (*4.4.1932 - +29. prosince 1986) žil v totalitní  SSSR. Že obsah výroku jako pravdivý cítí člověk lehce kolem třicítky a s obsahem si zanotuje? Chystá se odložit své štěstí na úkor čeho? Nějakého podřízení se zlu a boji za co? Možná mu už štěstí bylo odňato. Nyní je mučen pocitem bezmoci a zoufalství? Co je nad štěstí? Víra, svoboda?Láska? Negenerují tyto právě štěstí a radost? Opak štěstí je neštěstí. Opak radosti zapšklost, úzkost, deprese...."stažení se na duchu".

(Úzkost je stav, který zná dobře nejen psychiatr. Jeho konce končí někdy střelbou. Také na hřbitově. Předchází tomu např. strach z blížící se zkázy, strach ze zostuzení na veřejnosti, z umírání, strach z docela normálních věcí, neobvyklé pocity a emoce, neobvykle děsivé myšlenky, pocity a la vždy naštvaný,nedostatek trpělivosti,strach z pádu ve snu, bláznivé, bizarní sny. Slyšení zvuků v hlavě, nespavost, buzení se hrůzou v noci, přejídání , chlast, konstantní touha po cukru,cukroví, čokoládě a mnoho dalších)

Hm,tak se mi zdá, že je to různou mírou o nás všech.

Mám pocit, že polovina národa by mohla podat na  druhou polovinu trestní oznámení. A to pro trvalou újmu na zdraví. Není to moc vtipné. Ale ve společnosti je cítit strach a nějaká vina.

Kam s tím? Život je umění. S tím bude souhlasit každý. Ať si ten svůj packá anebo ne. Kdo za to všechno může je teď jiná věc. Každý člověk tvoří vlastní dílo. Dělá to nejlepší "co a jak umí".

Tarkovskij natočil pod inspirací západní kultury mnoho vynikajících filmů. Emigroval do záp. Evropy prakticky několik let před smrtí. V roce 1984. To tam byla jiná situace než dnes, nutno podotknout.
Je jasné, že k emigraci se uchýlil po soustavných problémech své rodiny se sovětskými orgány. Tvůrčí světlo A. Tarkovského padlo do temných koutů jimi vytvářeného omezení příliš oslňujícím způsobem. To tenhle druh lidí z předůležitých vládnoucích orgánů  zůstane raději slepý. Nedívá se, dívá se jiným směrem, nebo rovnou perzekuuje nespravedlivě. Svádí nepravosti na špatnou legislativu, šedé zóny a jiné mezery ..patrně v rozumu, obecně.  Vše řeší oficiálně "svatě a v zájmu svého vlastního koryta". Posvěceno politickou autoritou, jurisdikcí. Za zvuku "volání doby".

A dnes existuje jasná,  časová, prostupující, mezigenerační paralela mezi světy společenského, totálního zla. Vrstvy, které se v kalendářním čase nemohly potkat , ale přesto se prolínají z hlubin duší jednotlivců a z hlubin nevyřešené národní bolesti, která pramení v patologii dějin a jejich příbězích. A ve  vytěsnění odhalení původců škod! Povrchnost si bere svoji daň.  Mezi rudou totalitou minulosti a současností  existuje pevný řetěz a schodiště. Taktéž propojeno do "západních kanálů". Toto propojení je napevno a  ruku v ruce nejen s rudou, ale v základě s jakýmkoliv druhem z totalitarismů, které zrodilo minulé století. Prvky marasmu jsou dohledatelné v současné demokracii znásilněné pokrytectvím,bezohledností, hamižností. Demokracii paralyzované tuzemskou i nadnárodní organizační nedostatečností,  monopoly, bankami, které lisují a jdou mocí nad lidský život v samé  podstatě. Různé pavědecké zájmové skupiny, bankovní a zbrojní zájmová lobby, kterým jde vláda na ruku po fašistickém způsobu. Jistí to zahraniční rozvědčíci, nejen ti tuzemští.  Mnou si společná chapadla a preferují své byrokratické, zastaralé, nefunkční ukazatele důvodů a parůstu. "Nic neříkající HDP" , a podobně,  vynášejí  jako nadživotní předmět falešného uctívání. Jako něco , z čeho je třeba mít strach a čemu je nutné se klanět.

 Lidé jsou masírováni bulvárem, sexismem,zastrašováním, čímkoliv podprůměrným včetně  pseudopráva.

A mají strach, který paralyzuje. Jen se vezou na lopatě čarodějnice. Část společnosti  je aktivní na nepodstatných místech.

Jako např. až příliš akční v rámci legislativně nedokonalých pravidel při "volbě prezidenta-krále-pána". Ten stávající se ukázal  za poslední dvě volební čáry  dobrý hlavně na "dělání ostudy v zahraničí i s týmem svých dvorních šašků", vzdychají jiní zoufale.  Jako by neexistoval parlament a hlavně " profláknuté politické strany, které sebe sama preferují nade vše. Bojují jen hlavně proti sobě. Lidi, voliče využívají pouze jako jejich předmět obchodu" . Ovšem s jakou rétorikou!!! 

Ach jo, proč Česko není Švýcarsko......

Čili v tuzemsku, Velké Nesmyslno je zajišťováno jak za císařepána - bretschneiderovsky. Podepisováno a nastolováno opět lidským faktorem z pozice vykořisťování. A la člověk člověku vlkem (omlouvám se vlkům). Všelijaké pitomém, nevhodné elektronické karty pro  nemohoucí lidi, lidi  těžce  zdravotně poškozené, i totálně nepohyblivé a ty úplně mimo. Napřed vždy natvrdo, pak kolaps a slevuje se. I to svědčí o myšlení výkonné politické moci v ČR. Je prostě totalitní pod různým eufemismem. Hm, zdá se, že v Česku se dědičně miluje totalita, nyní ta elektronická.

A nejnovější zjevení totální, totalitní bídy? Návrhy jako v Rusku v roce 1920-30 a la :  ( "Každý vlastník nemovitosti, dostane ze zákona 1-2-3 bezdomovce ... a ten, kdo bude zlobit, dostane romskou rodinu" , to jsem metaforicky přehnala, s těmi Romy a plošně bezdomovci , ale totalitně trvalé bydliště chtějí v návrhu přifařit k nějakým příbuzným katastrálně nejblíže, pokud ho někdo nemá ve fyzickém bytě,domě,  ale na úřadě. To už je jak za Hitlera, ty nápady.  Když člověk trvalé bydliště v ČR nemá, nic nevlastní ,  má úřední adresu, tak ho chce MV strčit k příbuzným, kam se úředníkům zachce, bez konzultace s občanem. To, že tohle úředníky z ministerstva vnitra napadlo, je také diagnoza. I když jde jen o návrh, který byl předložen a ochránci lidských práv v podstatě zamítnut.  Lidé bděte! 

To už je jako sci-fi. Nabízí se otázka : Budou ty bez občanek(patrně protože brzy i bez  trvalého bydliště, úředního ) v blízké  budoucnosti, když padnou na ulici, jak se už děje v  současných mrazech, rovnou dávat rozebírat na orgány do Ikemu a spol? Když už je některým politikům ta materiální Čína tak blízká? Tam se s tím moc nebabrají a zužitkují každého nepohodlného vězně, nikoliv kriminálníka,  zaživa na orgány (viz Amnesty I.) 

Jo a pozor, pokud máte v Česku někdo nějakého " problematického" manžela, manželku, dítě,nebo vy se dostanete do průšvihu se splácením, nebo dostanete ban za dluh, o kterém ani  nevíte, mohou zablokova legálně od roku 2013 účet nejen váš, ale  i vašeho manžely/ky. Že chcípnete, že vám odeberou děti tyhle legeislativní "hyeny" nezajímá. Podotýkám, že oni byli někým zvoleni. Pracují pro banky, ne pro vás. Jen když se Goldman Sachs  a její tuzemská i další kuřátka nakrmí.

Koalice totiž bez většího povšimnutí ve sněmovně schválila úpravu občanského soudního řádu, který nově umožňuje exekutorům zablokovat nejen účet a příjem dlužníka, ale také jeho manžela či manželky. A to i tehdy, pokud o dluhu svého partnera neměli ani tušení.

Politici přitom neváhali prolomit letité tabu, které ve svých dřívějších rozsudcích stanovil Nejvyšší soud. Podle jeho výkladu nepatří účet a příjem dlužníkova manžela do společného jmění manželů, a exekutor tak na něj nemůže.

Podle nových pravidel to ale od začátku roku 2013 půjde. "Jde o revoluční změnu, která nerespektuje rozhodnutí Nejvyššího soudu z minulosti,“ upozorňuje právník Ondřej Načeradský, vedoucí Občanské poradny občanského sdružení Společnou cestou.

Moc se o tom nepíše. Češi jsou přeci "slušní lidé". Ale já vím, že mají strach a nejsem sama. 

Osobně tohle myšlení a přístup úředníků  vnímám jako fašistický způsob zajištění pořádku za protektorátu Böhmen und Mahren, jak vyprávěl pradědeček. BTW to prý pořádek byl, ale střelnice v Kobylisích byla aktivní a mnoho hlav a srdcí tam bylo prostřeleno. (I když to nebyla maškarní pouť  - její střelnice )  Což někteří " lízátky ukolébaní tupouni"  nevnímají,  ke zkáze všech. Někteří si šťastně vyskakují, že se jich to netýká, že jsou za vodou. Že jsou "slušní". A "otáčejí svoji hlavu jinam"........ještě se totiž nestřílí, zatím. Jen se zabíjí duševně. Občas jde někdo nepohodlný do sudu a z mostu mezi rybky. Koníčky bílé a černé, rybky malé a žraloci v politických vodách a mezi sousedy, spoluobčany. 

 

Proč tedy člověk žije? Aby byl nešťastný? Nebo " hloupý a slepý na duchu" ?  A že jsou důležitější věci něž štěstí? Hm, to jsou,ale souvisí. Například duševní a fyzické zdraví.Takže výrok, že člověk nepotřebuje v pohodě, šťastný, spokojený vegetovat prospěšně jak pro sebe, tak své okolí, je zarážející. Hodný řeči člověka nemocného. Protože úkol člověka je minimálně neškodit. Když už nejsme schopni pomáhat druhým. A být šťastni. A štěstí se potom vrací ve společnosti pokory před tím, co nás přesahuje. Např. stárnutí.  Tento postoj rodí zdravou společnost. Ovšem současná společnost je prudce strukturálně zasažená  chorobou: "Kostižer či sebepožírající rakovina"? Jak je libo.

Když někdo druhotně papouškuje,že je dobré žít a být neštastný, nemá to  úplně dobře srovnané. Možná by z něho byl dobrý voják, predator  do skutečné pranice. A hypnotizován by kráčel.... ruku v ruce s lidmi charakteru...." lehkomyslný řezník, myslivec, zařezávač, zabíječ čehokoliv, třeba politické scény. Anebo dobrý advokát "  současnosti. Jindy jako neofašista, úkladný zločinec, neonácek. Nebo oni podobní týpci jsou šťastní? Možná, ale také na ně dojde. Takovéto výroky, že člověk nepotřebuje být štastný, podávají referát o značné úchylnosti doby. Následuje nastolování názoru, že násilí je vlastně nutné, protože zajišťuje svobodu. A ta je nad štěstím. Dle mého typické kecy krátkozrakých násliníků, kteří pro svou spotřebu litrů prolité krve začnou i citovat bhagavadgítu a karmu a "jako že zabití nic".

Trzení, že "člověk nežije, aby byl šťasten" tedy také indikuje stav společnosti- stavové číslo popisné. Asi takový člověk vidí, že vymalovat nestačí, je nutná společenská perestrojka. V horším případě stav věcí a dějů cítí "jako na demolici".Protože při demolici jsou někteří štastní,třeba pyrotechnici a přihlížející. Ale jen ti, co jsou mimo a v bezpečí. Když jsou při demolici lidé uvnitř, je to zabití anebo vražda.

Opět opakuji, že žijeme v polaritě a dualitě mysli= zlo+dobro.
Opak štěstí je neštěstí. Neštěstí je past. Sice i v temnici se dá vytesat chareakter, možná, ... ale jaký? Do jaké míry zaručuje absence štěstí a přítomnost  neštěstí důstojnost bytí?

Třeba média, sdělovací prostředky? Do jaké míry jsou "šťastně neviná anebo nešťastně věcná a komu prospěšná"? Do jaké míry škodí a jsou podplacená? Zachvácená existenční úzkostí?

Nutno si uvědomit, že klasická média jsou majetkem většinou bohatých, mafiánských korporací, nebo pod jejich existenčním vlivem, politickým tlakem toho, který platí. Poskytování objektivních informací je pro ně kolikrát velmi nebezpečné. Proto existuje demokraticky nazývaná korekce článků. Korelace (správně cenzura) a novinář z konkrétního plátku, který uveřejní objektivní informace, které nejsou schválené šefredaktorem přichází zpravidla o místo.  Proto existuje investigativní žurnalistika..... i trochu jinak.

Rodná sestra štěstí je radost. Eliminuje automaticky deprese.
O radost člověka okrádají ti , kteří zjevně trpí patologií vnější výměny. Vysávají jako vysavač, který se prachu neptá.
Problém je, když se takto chová systém a hájí ho pseudoprávo v podání podplacených struktur.Viz v Česku různé kauzy.  Např. velmi populární "čmáral" p. Smetana, kontra Íčkova manželka. Slavná to soudkyně.... akclerovaná rodinným zájmem. A mnoho dalších, velmi drsných kauz.

V dnešní době už dávno běží pandemie úpadku. A.... že je smrtící, tak to je zjevné i z historie. Dnes má jen jiný kabát. V podstatě jde o stejné paradigma(systém kvalit,tj. teorií,disciplíny, zkaženosti, atd).

Takže neofašismus? Nebo démonické vztahy kam se podíváš? Jak je popisoval Franz Kafka a jiní?

 

Láska a Radost:

Na druhé straně v této pozemské polaritě přebývání existují i jiné energetické hladiny, než na které se vznáší milovníci svobody za pomoci náslilí, kteří staví vyselektovaně životodárné štěstí na druhou kolej.

Je na nás odhadnout a zjistit, do jaké míry pověsti o nich  plodí výše popsaná úzkost, kdy vyrovnaná zkušenost. V jaké podobě jsou "zdravé" , v souladu s přirozeným tokem vývoje. S evolucí vědomí lidstva. A kdo ze samozvaných učitelů, všelijakých koučů a radilů,  je vlastně kdo? Každý si najde svého učitele. To je jasné. Když potřebuje přes záda, tak toho s bičem. Pak se poučí.   A zaplatí. Když potřebuje sejít z cesty rozumu do blázince bludů, sejde z cesty do světlů šílenství. Někteří z nás mají fakt tvrdý život a potřebují náš soucit. Protože neštěstí se dědí nejen po DNA. 

Hladiny  a touhy reprezentuje Změna, naděje, že vše bude lepší a když ne pro všechny, tak pro ty lepší, kteří proniknou energeticky (vibračně) do svých dimenzí, polí, kotců separace a distancování od těch darebných. Je to únik? Na to si odpoví každý sám.

Změny však někdy přichází jako blesk. Očekávání zázraku, vzestupu a přešaltování do jiné dimenze může být úzkost a únik. Tohle vnímání je otázkou osobní svobody a přístupu. Rasputin a spisy úchyla Davida Koreshe  by  mohli vyprávět o hloupých ovečkách. 

Útěky k božství a do nirvány, pryč z tohoto světa. Máme volbu a způsoby - aneb jak děje prověřit. Víceméně.

Třeba takový Bůh, Kristus, Zázraky a jiné Dimenze? Když máme Vánoce a tradice na samém prahu.

 Pod slovem Bůh si představuji energii. Zdroje Světla.
Neznámý bůh, který přesahuje vše,co dokážeme pojmout.Není to tedy dogmatický Bůh ani Duch svatý? Jsou to egregory energie?Zdroj, otec-matka? A je skutečně vším, co existuje?  Vesmírem? Je v něm mnoho Bohů? V pojetí kvantové fyziky je zdrojem subatomárnísub částic světla a zvuku a jako takový je všudypřítomný. Jeho vlastní podstata je i naší základní podstatou,obecně lze konstatovat,že jsme se Zdrojem v jednotě a rovnosti, hodnotě lidskosti byť různých stupňů etických kvalit a rozumu.

Přístoupíme-li na nutnost lineární časové posloupnosti ve vesmíru, pak na začátku všeho byl pouze Zdroj. Jako  "všeobímající nedefinovatelné vědomí", které bylo nabito Inteligencí,Vizí a Tvořením.Tento Zdroj vložil Inteligenci do Světla a do Zvuku,coby vozítka pro Záměr.Takto byla utkána krajka základního vzoru Vesmíru - Tento Zdroj vložil inteligenci do Světla. Lze si ho též představit materiálně jako hada světelné DNA, světelné matrice hmotné DNA , žvatlajícího jazyka, který v hmotné podobě všech tvarů,kvalit. Který se vyskytuje kolem nás a v nás. Někdy tomu říkáme, moře, hory, krása, Kůň, loď, žena, dítě.

No řekněte sami. Není tahle strana mince v dualitě mysli lepší? Než rvačka pseudopolitiků a jejich  pochopů perspektivnější vize do budoucna? Než " mačkat rukou švába, kterého společnost vykultivovala a kterým sama i místy je.... a tak se nechutně i chová po hmyzím, obtížném způsobu"? A jako parazit požírající sám sebe?

JO! Každý si  něco vybere a někomu něco vnutí. Osobně čekám  opakovaně předeslaný Zázrak na straně síly Dobra!

Jo! Volám po návratu křesťanských hodnot. Někteří, hlavně  aby nemuseli myslet, protože je zachvátila existenční úzkost, udržují starý systém a zavalují svět super bulvár pitominama, po vzoru starých vládců a se scénářem: Chléb a hry , meč a olovo  (tendence udržet za každou cenu poživačným,  fašistickým, totalitním násilím přežité. Když se opijí mocí, tak vlatizrádně posvětí totalitu a podvod;  jejich vize: víra, že staré pořádky vymetené nebudou a oni  s nimi - fix). Když už tak jednají, tak ať se alespoň reformují a napravují za pochodu, ovšem bez "fašistických trubek" z ministerstva.........ale demokraticky.

Což ovšem udělá jen "inteligentní parazit, nikoliv společenský predátor drogově závislý na vydírání, s chorobným hladem po nuzných prachách druhých, potřebných na jejich slušný život a přežití. Predátor-parazit vraždí jako Ebola, až na kost". 

Ježíše by ukřižovali opakovaně, jen aby je nevypráskal z chrámu , pseudoobchodníčci......s čímkoliv prodejným.... i se svědomím.........hm, tomu říkám těžký život a stálost, ale člověk může být šťastný i v pekle. Ovšem po tvrdém způsobu bytosti pod tíhou  "nesoucího kříže" ve společnosti, která stále preferuje vinu a hledá  vinu ....jako vši v hlavně druhých a vlastní podvody nevidí a nechce vidět. Nemoc pak trestá v podstatě "ránou". Slovem spravedlnost myslí trest.  A králem je  patrně Herodes.....když jsou ty svátky vánoční........

 

PS kdo chce , tak si může udělat radost a uchýlit se do jiné dimenze!!! Nevěříte? Užijte si to....myšlení po vašem ...  a pozor, klouže to*

 

 

 

 

Autor: Hana ZemanovaHana | sobota 15.12.2012 19:19 | karma článku: 5,78 | přečteno: 840x
  • Další články autora

Hana ZemanovaHana

Kudy poteče zlo?

Kudy poteče zlo z Pchjongjangu, v jaké stoce? Přemýšlím. Přemýšlím, proč se asi Česká a Ruská ambasáda v Phonjangu neevakují?

7.4.2013 v 5:32 | Karma: 5,98 | Přečteno: 567x | Diskuse| Ostatní

Hana ZemanovaHana

Koho jako chcete ? Můžete i spamovat. Aneb chléb a hry OO-2013

Politický tu *zemský ovárek anebo zachování dobrého zdání pro dvě dioptrie počestné panímámy?"Já chci distinguovaného rychtáře"... je slyšet z podhradí, předměstí i strategických luhů a místních hájů - poněkud rozptýleně. Myslím maně v rámci zbraně, k sebeobraně .... na slovo jakostní. To že je něco jako něco ? Jako kvalita, jako svoboda, jako právo, jako služba, jako přímá volba, jako na zkoušku a jako poprvé? První ...třeba láska, první volba a pokus o něco rovnějšího přímého ....třeba o volbu prezidenta, demokracii, jako svobodnější přístup k věci? Koho chcete na Hradě?! Je to vaše věc. Pana anebo Orel? "Ovar z vrchoviny a s minulostí pražského politika zlých časů ..... anebo Karel Schnitzel Planet - Austria - Europa"?

12.1.2013 v 21:55 | Karma: 5,48 | Přečteno: 502x | Diskuse| Ostatní

Hana ZemanovaHana

ITU - Těžká hodinka, pohřeb internetu anebo oko Velkého bachaře?

Mám nějaké radosti v životě a jednou z nich je internet. Místo, kde něco bleskově najdu, zařídím, kde se mohu naučit, přiblížit, rozšířit, doptat, dovolat, prohledat a prostě dovzdělat. Proces učení, pokud ho nemají v rukách terorizující psychopaté, je jedna velká radost. Otevření se a sblížení. Stát se živým elementem technologických procesů za pomocí kvantové mechaniky a dalších vychytávek, je top jízda. Ovšem existují v autoritářských režimech temné mozky, které žijí v neustálém strachu o svoji moc , nemají čisté svědomí, tamní systém moci je vratký, právo nevalných tradic a tak volají po internentové kastraci anebo obřízce(aby zvládli lid, lůzu, plebs, kriminálníky a pod lovem na pedofily nasazovali teror ve jménu když ne Božím, tak nějaké té spravedlnosti po jejich způsobu). I pod hlavičkou OSN bývá často davová tma jak na vypnutém narvaném náměstí - místo osvícení.... a jedna žárovka nestačí. Pendreky však jsou vítané. Černé vrány tedy počnou klovat šedé vrány a ty zase řetězově zabíjet bílé vrány? Nejraději mám ty přechytralé, šedé vrány, které tvoří průměr a je jich na všechny strany příliš mnoho. Mezi politiky je jich moře, tedy - hejno.

13.12.2012 v 17:45 | Karma: 8,09 | Přečteno: 700x | Diskuse| Ostatní

Hana ZemanovaHana

INDEC, ŠPEHOVÁNÍ OBČANŮ EU a Piráti

Svoboda znamená možnost činit vše... co neškodí druhému. My všichni máme vobu a v ní leží naše největší síla. Někde mezi podnětem a reakcí. Máme svobodu danou rozumem, ona pak pramení v kultuře, kterou po tisíciletí sdílíme, kopírujeme. V podstatě je kultura po staletí nahrávána do jednotlivců z národů jako hudba na nějaký citlivý nosič. My, když se narodíme, si vybíráme vždy od začátku, říkáme na různé kombinační možnosti " Ano , Ne " pod nějakým vedením někoho, něčeho. Více či méně dokonalou výchovou. Mozek nasává jako houba, ale my máme volbu, prostor na přemýšlení o tom, jestli to bude dobré anebo ne, bude bolet nebo dělat radost, chutnat, pálit, atd.. V tom spočívá náš těžký úkol. Říká se tomu svoboda volby. Tato volba rodí pravidla a zákony které upravují, dláždí cesty pro naše kroky a skutky. Dávno jsem se ztotožnila s myšlenkou moudrých, že účelem bytí v životě je pomáhat druhým. V tomto přístupu teoreticky nejsem sama. Pokud k tomu nemáme dostatečnou sílu, je vhodné alespoň neškodit. Jenže zaujmout takový postoj, hlavně chovat se podle toho, dokáže jen vyrovnaný, zralý člověk a společnost. Svoboda znamená být zodpovědný a v tom je ten háček. Ve vyspělosti nás všech, celého systému i nadnárodně. Ouha!

19.10.2012 v 1:20 | Karma: 12,58 | Přečteno: 832x | Diskuse| Ostatní

Hana ZemanovaHana

Listopad a Cannafest..co dodat?

Listopad nemusí být jen sychravý, ponurý měsíc. Čas, kdy do duše padne úzkost, soumrak se plíží, jezinky se blíží, vítr fičí z Větrné Hůrky a do Vánoc daleko. K adventu blíž, obchodník ale už slaví a stromečkové kýče jsou jak ptáci na námluvách. Rozjasňují infantilitu dospělých. Silnice začínají namrzat a jaro daleko. Zimní pneumatiky tahají prachy z účtů. Vlastě podzim miluji i tak, pro nepřeberné množství různých restaurací, galerií, útulných zašívárniček, koutečků a pro teplo domova. Taky krby začínají plápolat. Vonné tyčinky a oleje víc vonět. Od 9. do 11. listopadu 2012 se bude konat na výstavišti v pražských Holešovicích třetí ročník mezinárodního veletrhu Cannafest, kterého se zúčastní více než 130 vystavovatelů z 18 zemí světa. Nově zde představí pěstební techniku firmy z Velké Británie a Spojených států i přední nizozemské semenné banky. „Cannafest opět zaznamenal zvýšený zájem vystavovatelů. Sekce Levého křídla Průmyslového paláce zaměřená na kuřácké potřeby a doplňky nově nabídne Vapo zónu s informacemi o vaporizaci (odpařování účinných látek),“ uvedl oficiálně Lukáš Běhal, ředitel Cannafestu. BTW nějak mi veselí kolem vzdáleně asociovalo a na jazyk vneslo chuť z tržiště, ty regulované farmářské trhy. Ty, na kterých v Praze prodávají nekřesťansky drahé lecosy, že se jeden nestačí divit. A pražané si dávají do nosu a vysolují ticícovky za dřevěné kvrdlačky, mašlovačky z peří, olivy černé, zelené, plněné, neplněné, bio preclíky ajurvédské, kance divoké, pstruhy ze Šumavy, kuřata se žlutou kůží-bio, farmářské hovězí, bůček, šťávy, moře zeleniny, česnek á cca 300 Kč /kg, klobásky, všelijaké placky lidového charakteru, žranicového typu a další. Venkov platí šílené prachy za pronájem typizovaných expozic - stánků a tak také proto ceny potravin a výrobků jsou někde vysoké. Pražané mlčí a kšefty jedou. Praha to prostě utáhne i kdyby nechtěla. Obchod je radost. A lidový trh je zase jiná atrakce konzumu, než obchodní centra. Mám to nakonec ráda nechat tam peníze. A nyní k tomu konopný veletrh Cannafest, manifestace čeho?

18.10.2012 v 1:22 | Karma: 9,97 | Přečteno: 805x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 892x
Astrologer, homeopath, psycholog, filozof...ženský rod .... truhlář, zahradník, zatloukač hřebíků, uklízečka, řidič,kuchařka ,matka, milenka atd. Chovatelka koček, koní ,ptáků, lučních kobylek , vychovatelka , malířka pokojů, obrazů, maluji, miluji, píši, organizuji ,dívám se dívám.....vděčný pozorovatel a hráč. děkuji, všemu na březích kyberprostoru , takže nic moc