Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Listopad a Cannafest..co dodat?

Listopad nemusí být jen sychravý, ponurý měsíc. Čas, kdy do duše  padne úzkost, soumrak se plíží,  jezinky se blíží, vítr fičí z  Větrné Hůrky a  do Vánoc daleko. K adventu blíž, obchodník ale už slaví a stromečkové kýče jsou jak ptáci na námluvách. Rozjasňují infantilitu dospělých. Silnice začínají namrzat a jaro daleko. Zimní pneumatiky tahají prachy z účtů. Vlastě podzim miluji i tak, pro nepřeberné množství různých restaurací, galerií, útulných zašívárniček, koutečků a pro teplo domova. Taky krby začínají plápolat. Vonné tyčinky a oleje víc vonět.  Od 9. do 11. listopadu 2012 se bude konat na výstavišti v pražských  Holešovicích  třetí ročník mezinárodního veletrhu Cannafest, kterého se zúčastní více než 130 vystavovatelů z 18 zemí světa. Nově zde představí  pěstební techniku firmy z Velké Británie a Spojených států i přední nizozemské semenné banky.  „Cannafest opět zaznamenal zvýšený zájem vystavovatelů. Sekce Levého křídla Průmyslového paláce zaměřená na kuřácké potřeby a doplňky nově nabídne Vapo zónu s informacemi o vaporizaci (odpařování účinných látek),“ uvedl  oficiálně Lukáš Běhal, ředitel Cannafestu.   BTW nějak mi veselí kolem vzdáleně asociovalo a na jazyk vneslo chuť z tržiště, ty regulované farmářské trhy. Ty, na kterých v Praze prodávají nekřesťansky drahé lecosy, že se jeden nestačí divit. A pražané si dávají do nosu a vysolují ticícovky za dřevěné kvrdlačky, mašlovačky z peří, olivy černé, zelené, plněné, neplněné, bio preclíky ajurvédské, kance divoké, pstruhy ze Šumavy, kuřata se žlutou kůží-bio, farmářské hovězí, bůček, šťávy, moře zeleniny, česnek á cca 300 Kč /kg, klobásky, všelijaké placky lidového charakteru, žranicového typu a další. Venkov platí šílené prachy za pronájem typizovaných expozic - stánků  a tak také proto ceny potravin a výrobků jsou někde vysoké. Pražané mlčí a kšefty jedou. Praha to prostě utáhne i kdyby nechtěla. Obchod je radost. A lidový trh je zase jiná atrakce konzumu, než obchodní centra.  Mám to nakonec ráda nechat tam peníze.  A nyní k tomu konopný veletrh Cannafest, manifestace čeho?   

Podle organizátorů se můžeme také  těšit na různé příjemné atrakce. Doprovodný program s konopným občerstvením, oblečením, kosmetikou anebo stavebními materiály z konopí. Součástí je i třídenní odborná konference Konopí – objevený potenciál, které se zúčastní 25 odborníků z jedenácti zemí.

Cannafest podle ředitele Lukáš Běhala vznikl hlavně  proto, aby se veřejnost dozvěděla o využití konopné rostliny, a tím pomohl odbourat stávající předsudky. 

Už je čas! Už včera bylo pozdě ! Součástí bude i kino Cannafest Cinema, jež mimo jiné představí autorský film Rok konopí a celovečerní životopisný snímek Mr. Nice.

 Podle šéfredaktora magazínu Legalizace Roberta Veverky konopný průmysl konečně zažívá v posledních letech výrazný boom. Nejen mezi obchodníky a výrobci, ale hlavně u veřejnosti. Lol ! 

Na  konci října by se měl ve druhém čtení projednávat návrh zákona o legalizaci a zpřístupnění léčebného konopí Poslaneckou sněmovnou.

Češi si tak konečně budou moci konopí koupit. ??? Ovšem  výhradně na elektronický lékařský předpis, aby nebylo možné je zneužívat.

 

Podle šéfredaktora magazínu Legalizace Veverky by se konopí  mělo nejprve dovážet. Po roce budou moci vstoupit na trh domácí pěstitelé. Kritici však tvrdí, že marihuana ze zahraničí bude zbytečně předražená a navíc se nepočítá s hrazením této bylinné léčby ze systému veřejného zdravotního pojištění. „Je otázkou, zda nemocným, a to často starým či sociálně slabším lidem, dovolí jejich omezený rozpočet si bylinný lék z konopí zaplatit,“ upozornil Veverka.

Ovšem tomuto stavu předcházelo mnoho bitev a nerovností-mírně řečeno. Viz posviťme si  například zde:

http://tomaszima.cz/konopi-pro-lecebne-ucely-a-alkohol/legalizace-marihuany-pro-lecebne-ucely/

 

citace:

Mgr. Libuše Bushka BRYNDOVÁ, specialistka na samoléčbu konopím:

---------

Děsí mě úplně ta představa, že stát vlastně se tady chová jako ten nejsprostší drogový dealer, který bude lidi, nemocný lidi nutit kupovat si konopí v lékárnách pod pohrůžkou, že je zavře do vězení. To je odporný". 

 

Ivan LANGER, iniciátor zákona o léčebném konopí /ODS/:

–––––––

Paradoxně státu by se vyplatilo, kdyby byl distributorem pro pacienty, dokonce i tvrdých drog, protože s tím snižujete zdravotní rizika, snižujete tím náklady pro celou společnost, odpadají náklady způsobené krádežemi, loupežemi, trestnou činností, trestním řízením a podobně.

Jakub FRYDRYCH, ředitel Národní protidrogové centrály:

–––––––

Je potřeba si také uvědomit, že se bavíme o zemi, kde tato látka už je zneužívána. Je zneužívána velmi masivně. Podle odhadů kvalifikovaných se v této zemi spotřebuje 22 až 25 tun konopí ročně a zhruba 70 až 100 tisíc lidí má problémy s intenzivním užíváním konopí.

Tomáš ZIMA, předseda odborné komise pro přípravu legalizace léčebného konopí, děkan, 1. Lékařská fakulta UK:

–––––––

Já se domnívám, že smyslem tohoto zákona je právě oddělit, velmi striktně oddělit to, jestliže někdo ten marihuanu užívá jako lék, a někdo, kdo marihuanu zneužívá jako návykovou látku. A toto umožní, protože v tuto chvíli i ti nemocní lidé a část pacientů může profitovat z užívání z přípravků marihuany, tak samozřejmě tvrdí, všichni tvrdí, že ji užívají právě proto, že mají nějaké bolesti. Takto to bude odděleno.

______________________________________________________________________*

 

Jen se tak ptám: Nepletu se, nebyl v konopných  obchodech pan Langer nějak zainteresován hlouběji, než jako legislativní navrhovatel, rétor a mentor ? Jen se tak ptám, bych něco neopominula.

kontakt zde: https://www.facebook.com/johankas.sen.hanas?ref=tn_tnmn

 

 

Posviťme si na konopí a jeho svět více prostřednictvím infa z následného serveru: 

"ZAPLAŤ, PANÁČKU! Tohle tě přijde draho" !!!

   http://www.capz.cz/tohle-te-prijde-draho : 

citace: """ Pak trvalo ještě pěkných pár týdnů, než jsem sehnal lékaře, který mi byl ochoten marinol, syntetické THC, napsat – psychiatr MUDr. Martin Jarolímek převzal mou lékařskou dokumentaci a lék mi na recept s modrým pruhem, přísně evidovaný, předepsal na depresívní ataky, během nichž ani nemohu kouřit marihuanu. Zašel jsem do lékárny a marinol si objednal.

Po dvou týdnech telefonovali z lékárny. Mohou pro mne objednat jedno balení šedesáti tablet po dvou a půl miligramu účinné látky v tabletě. Ovšem ona jedna krabička léků mne bude stát čtyřicet pět tisíc korun (ano, 45 000 Kč). A neproplácí je samozřejmě žádná pojišťovna. Zjistil jsem náklady na měsíční léčbu i u přírodního konopného léku, Sativexu, a sestavil následující přehled: 
Náklady na léčbu marinolem (průměrná dávka podle serveru medicalmarijuana.procon.org 12,5 mg denně) přijdou při výše uvedené ceně na zcela absurdních 3750 korun denně, to je měsíčně sto dvanáct tisíc korun. Pro amerického pacienta, který si bude lék kupovat v USA a nebude platit marže řetězu firem, jež mu lék dovezou, budou denní náklady léčby činit necelých pět set korun, což je měsíčně pro českého pacienta pořád ještě těžko akceptovatelných patnáct tisíc korun. Náklady na denní léčbu sativexem (bez marže distributora, jde o cenu obvyklou v Británii pro britského pacienta, individuálně dovezený lék by samozřejmě podobně jako marinol přišel několikanásobně dráž) činí tři sta padesát korun, měsíčně to je přes deset tisíc. """"  více zde: 

http://www.capz.cz/tohle-te-prijde-draho

 

Co dodat? Je to fakt anebo fikce? Poplašná zpráva, nebo jen lehký a sarkastický hoax???

 

A pro úplnost informace ještě z "hlubokého podzemí temných dějů". Držte si klobouky, docela to "ze zdola  fičí a mrazí" . Rozhovor s Konopným léčitelem Mgr. Dušanem Dvořákem, který se svou manželkou lékařkou pomohl mnoha pacientům:

http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/Kalousek-je-najemny-vrah-a-mafian-Langer-taky-Konopny-lecitel-promluvil-233779 =( komplexní rozhovor )

 

 

(BTW nechci z toho dělat "černou kroniku anebo rubriku policie pátrá, pomozte" ale nemohu si pomoci  pro svou touhu po co možná nejširší komplexnosti pohledu až od kořenů a sdílím někeré části ):

 

citace: """ ___ * Co je tedy potřeba udělat proto, aby ke kriminalizaci nevinných nedocházelo?

Nemusí se v podstatě změnit žádný zákon, možná jen pár paragrafů zrušit. Jediné, co by se mělo změnit, je aby ministerstvo zdravotnictví vydávalo nemocným lidem potvrzení na základě oznámení úřadu a trestní právo bylo pro běžné pěstitele do pěti rostlin bez jakéhokoliv přestupku a hlášení a lidé mohli konopí nejen vypěstovat, ale také sklidit, ne jako dnes, kdy vám navrhnou až 10 let kriminálu za pár rostlin konopí. Nemocní nebo jimi pověření lidé, družstva a nevládní organizace nebo školy by měli mít právo konopí pěstovat až na ploše 100 m2 bez hlášení, což už dnes povoluje paragraf 29 zákona o návykových látkách a dle paragrafu 5, odst 5 ho lidé směli zpracovat k vědeckovýzkumným pokusnickým účelům.

 

Psali jsme:

 

Tím bychom vyhověli normám OSN, bylo by to jasně kontrolované, což OSN žádá.Taková legislativa by umožnila obrovský rozvoj vědy, lázeňství, sociálně odpovědného podnikání na vesnicích a hlavně enormní snížení veřejných výdajů a zásahů státu, které vedou k zabíjení a mrzačení lidí, nejen tragické kriminalizaci nevinných jako je dnes například Miloslav Tetour, zavřený na tři roky za léčbu konopím. 

Proč je podle vás projekt „Marihuana do lékáren“ podvod, korupce a zločin na občanech. Máte pro toto tvrzení nějaké důkazy?

Mám jich tolik, že se může policie hned začít zajímat. Stojí za tím hlavně lidé z ODS a TOP 09. Konkrétně Miroslav Kalousek a mafie kolem něho. Lidovci pod jeho vedením v roce 2004 vyhlásili válku drogám. Byla to jen demagogie a fašismus. Populismus bylo vždy dobré zboží. Na Kalouska jsem podal trestní oznámení, že je to nájemný vrah a zločinec. Nic se nevyšetřilo. V ODS to je hlavně Ivan Langer, dnes Pavel Bém. Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek osobně v roce 2008 registroval Dronabinol (THC) do Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

 

Psali jsme:

 

Když přišel v roce 2008 osvobozující verdikt Nejvyššího soudu v případě Marie Brodské, tak chlapci v parlamentu začali vymýšlet úpravy trestního zákoníku, aby nepřišli o byznys. Zrušili z něj nezbytný znak trestního činu, společenskou nebezpečnost skutku a vytvořili novou kategorii trestného činu, zakázali pěstovat konopí. Trestný čin do té doby nebyl trestným činem, pokud nebyl společnosti nebezpečný. Dnes musíte projít celým trestním řízením. Zákony poslanci upravili tak, že jsou výhodné pro drogové dealery, ale pro pěstitele konopí a nemocné nejhorší od roku 1989.

 

Psali jsme:

 

 

Čas  opět  posunul děje, historie se tvoří neustále. Konopný rank neobchází, ten naopak už řve po řešení s naléhavostí, neboť lidi trpí, "tráva je na dosah ruky a přece tak komplikovaná".

Konopný , seznamovací kultivar Cannafest tedy klepe na listopadové dveře, tváří se přátelsky, pohostině. Plá teplem v přístřešcích výstavních ploch pražských Holešovic. Nakonec všelijaké masti, mastičky a konopné oleje se ale dnes dostanou všude možně.

Ale udělejte si doma záhon a uvidíte něco! 

Ještě nakonec zmíním další možnost setkání s konopnou otázkou :

 Kdyby se tedy  někdo chtěl utrhnout a nemohl dočkat, doporučuji  časnější, říjnový termín s touto  tematikou:

film Rok konopí - Year of Mari©huana --- oficiální trailer - YouTube

 

Již 22.10.2012 je možné zhlédnout filmový dokument režiséra Petra Slabého a kameramana Jaromíra Kačera,  ROK KONOPÍ. A to od 19,00 v prostoru Městské knihovny na Mariánském nám.č.1, Praha 1 - Velký sál.

Film sleduje řadu postav reflektujících různé pohledy na problematiku konopí: Profesora Hanuše, vědce, který konopí vnímá jako přírodní zdroj cenných látek; PSYCHOTERAPEUTA Dvořáka, zakladatele iniciativy Konopí je lék, odsouzeného za pěstování a distribuci drog; chronologicky zaznamenané příběhy čtyř vážně nemocných osob, léčících se konopím. Celým filmem se line téma OSOBNÍ SVOBODY. Mimo jiné v promluvách Pjéra la Šé´ze, filozofa, klinického psychologa a hudebníka. Pjér la Šé´z  ve filmu komentuje míru, v jaké jsou naše životy ovlivňovány masmédii, o ztracené odpovědnosti i silné potřebě  "změny". 

Seznamujeme se s takzvaným " izraelským modelem" využití konopí pro lékařské účely a s přístupem vysoce postavených politiků, státních úředníků a policistů. Tváří v tvář. 

( izraelský model pěstování konopí ) : http://zpravy.ihned.cz/c1-57597750-izrael-vzorem-pro-ceskou-marihuanu zde jsem byla zaujata zejména průměnou mzdou občana Izraele : Průměrný měsíční příjem Izraelce je přitom vyšší než průměrná česká mzda, jde o zhruba 40 tisíc korun.

Izraelský specialista na léčbu konopím, doktor Yehuda Baruch  uvádí, že průměrná spotřeba izraelského pacienta činí 100 gramů měsíčně. To znamená, že za gram lékařské marihuany v Izraeli průměrný pacient zaplatí zhruba 19 korun. A jaké jsou výrobní náklady? Odhadují se na tři eura, tedy v přepočty 75 korun za gram. A stát tuto léčbu podporuje dotacemi.

Eh. 

Ještě jako tečku výroky specialisty Mgr. Dušana Dvořáka k pozadí dění kolem konopí a jeho legalizace: 

" Česká republika se vstupem do EU zavázala dodržovat zákony Evropské unie. Jeden z nich ukládá státům EU povinnost notifikovat u Evropské komise zákony, které mají povahu technické normy, což je i zákon o návykových látkách. Člověk nemusí být znalý právních věcí, jde rychle zjistit, že ČR se Slovenskem není uvedena v databázi Tris. Když znám korupci na úřadech, jsem přesvědčen, že to je záměrně. Jde o miliardy. Upozornil jsem na to všechny poslance a členy vlády, Karolinu Peake i Dagmar Navrátilovou velmi podrobně, ale je jim to jedno, nebo v tom jedou taky. Už to z mého podnětu prošetřuje Evropská komise. V důsledku to znamená, že každý, kdo byl tímto státem jakkoliv buzerován, kriminalizován, zmrzačen nebo zabit kvůli konopí, bude jednou odškodněn. Ten zákon je zkrátka neplatný a české soudy se to bojí dát Evropskému soudu k projednání jako čert kříže" .

 

 NO A KDYBY TO NĚKDO NEMOHL VYDRŽET A NECHTĚL SE ROZČÍLIT, TAK SI ZALEŤTE DO HAAGU ANEBO AMSTERODAMU NA BEZPROBLÉMOVOU MARJÁNKU V PODSTATĚ DO JAKÉKOLIV KAVÁRNIČKY. ČSA fakt prodává laciné zpáteční letenky ..cca 3.000,-Kč se vším všudy.

Zdroje: http://tomaszima.cz/konopi-pro-lecebne-ucely-a-alkohol/legalizace-marihuany-pro-lecebne-ucely/

http://www.legalizace.cz/2012/10/vice-nez-130-vystavovatelu-nabidne-v-praze-veletrh-cannafest/#more-8772

http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/Kalousek-je-najemny-vrah-a-mafian-Langer-taky-Konopny-lecitel-promluvil-233779

http://zpravy.ihned.cz/c1-57597750-izrael-vzorem-pro-ceskou-marihuanu

plus  info o programu akcí FAMU , velký sál  Městské knihovny Praha, Mariánské nám. 1., Praha 1

(film Rok Konopí, ČR2011, 90 min. zde bude prezentován 22.10.2012 , od 19  hodin)

 

kontakt bloger Hana Walker: https://www.facebook.com/johankas.sen.hanas

 

 

Autor: Hana ZemanovaHana | čtvrtek 18.10.2012 1:22 | karma článku: 9,97 | přečteno: 805x
  • Další články autora

Hana ZemanovaHana

Kudy poteče zlo?

Kudy poteče zlo z Pchjongjangu, v jaké stoce? Přemýšlím. Přemýšlím, proč se asi Česká a Ruská ambasáda v Phonjangu neevakují?

7.4.2013 v 5:32 | Karma: 5,98 | Přečteno: 567x | Diskuse| Ostatní

Hana ZemanovaHana

Koho jako chcete ? Můžete i spamovat. Aneb chléb a hry OO-2013

Politický tu *zemský ovárek anebo zachování dobrého zdání pro dvě dioptrie počestné panímámy?"Já chci distinguovaného rychtáře"... je slyšet z podhradí, předměstí i strategických luhů a místních hájů - poněkud rozptýleně. Myslím maně v rámci zbraně, k sebeobraně .... na slovo jakostní. To že je něco jako něco ? Jako kvalita, jako svoboda, jako právo, jako služba, jako přímá volba, jako na zkoušku a jako poprvé? První ...třeba láska, první volba a pokus o něco rovnějšího přímého ....třeba o volbu prezidenta, demokracii, jako svobodnější přístup k věci? Koho chcete na Hradě?! Je to vaše věc. Pana anebo Orel? "Ovar z vrchoviny a s minulostí pražského politika zlých časů ..... anebo Karel Schnitzel Planet - Austria - Europa"?

12.1.2013 v 21:55 | Karma: 5,48 | Přečteno: 502x | Diskuse| Ostatní

Hana ZemanovaHana

Štěstí, neštěstí, lidičky klouže to.......

Člověk míní, pánbůh mění, lidičky dávejte pozor, klouže to! Dnes se naplnila slova : Člověk míní, pánbůh mění. Takže místo odjet na "odvrácenou" stranu Šumavy jsem uvázla v domě. Chodníky a silnice? Převážně pokryto tenkým ledem. A po celé české kotlince. Právě nyní. Vygooglováno podrobně hlavně ve směru mého potřebného pohybu. Helikoptéru k ruce nemám, křídla už vůbec a teleportace tady nefunguje. Vlaky jezdí, ale daleko od plání ledu, které se teprve nyní postupně sypou.... a kdoví čím? Vrstva je tenká, souvislá a jako sklo. Docela zajímavá. Jako čiré sklo, tak průhledná. Dávejte dneska pozor lidičky!

15.12.2012 v 19:19 | Karma: 5,78 | Přečteno: 840x | Diskuse| Ostatní

Hana ZemanovaHana

ITU - Těžká hodinka, pohřeb internetu anebo oko Velkého bachaře?

Mám nějaké radosti v životě a jednou z nich je internet. Místo, kde něco bleskově najdu, zařídím, kde se mohu naučit, přiblížit, rozšířit, doptat, dovolat, prohledat a prostě dovzdělat. Proces učení, pokud ho nemají v rukách terorizující psychopaté, je jedna velká radost. Otevření se a sblížení. Stát se živým elementem technologických procesů za pomocí kvantové mechaniky a dalších vychytávek, je top jízda. Ovšem existují v autoritářských režimech temné mozky, které žijí v neustálém strachu o svoji moc , nemají čisté svědomí, tamní systém moci je vratký, právo nevalných tradic a tak volají po internentové kastraci anebo obřízce(aby zvládli lid, lůzu, plebs, kriminálníky a pod lovem na pedofily nasazovali teror ve jménu když ne Božím, tak nějaké té spravedlnosti po jejich způsobu). I pod hlavičkou OSN bývá často davová tma jak na vypnutém narvaném náměstí - místo osvícení.... a jedna žárovka nestačí. Pendreky však jsou vítané. Černé vrány tedy počnou klovat šedé vrány a ty zase řetězově zabíjet bílé vrány? Nejraději mám ty přechytralé, šedé vrány, které tvoří průměr a je jich na všechny strany příliš mnoho. Mezi politiky je jich moře, tedy - hejno.

13.12.2012 v 17:45 | Karma: 8,09 | Přečteno: 700x | Diskuse| Ostatní

Hana ZemanovaHana

INDEC, ŠPEHOVÁNÍ OBČANŮ EU a Piráti

Svoboda znamená možnost činit vše... co neškodí druhému. My všichni máme vobu a v ní leží naše největší síla. Někde mezi podnětem a reakcí. Máme svobodu danou rozumem, ona pak pramení v kultuře, kterou po tisíciletí sdílíme, kopírujeme. V podstatě je kultura po staletí nahrávána do jednotlivců z národů jako hudba na nějaký citlivý nosič. My, když se narodíme, si vybíráme vždy od začátku, říkáme na různé kombinační možnosti " Ano , Ne " pod nějakým vedením někoho, něčeho. Více či méně dokonalou výchovou. Mozek nasává jako houba, ale my máme volbu, prostor na přemýšlení o tom, jestli to bude dobré anebo ne, bude bolet nebo dělat radost, chutnat, pálit, atd.. V tom spočívá náš těžký úkol. Říká se tomu svoboda volby. Tato volba rodí pravidla a zákony které upravují, dláždí cesty pro naše kroky a skutky. Dávno jsem se ztotožnila s myšlenkou moudrých, že účelem bytí v životě je pomáhat druhým. V tomto přístupu teoreticky nejsem sama. Pokud k tomu nemáme dostatečnou sílu, je vhodné alespoň neškodit. Jenže zaujmout takový postoj, hlavně chovat se podle toho, dokáže jen vyrovnaný, zralý člověk a společnost. Svoboda znamená být zodpovědný a v tom je ten háček. Ve vyspělosti nás všech, celého systému i nadnárodně. Ouha!

19.10.2012 v 1:20 | Karma: 12,58 | Přečteno: 832x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  19:02

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 892x
Astrologer, homeopath, psycholog, filozof...ženský rod .... truhlář, zahradník, zatloukač hřebíků, uklízečka, řidič,kuchařka ,matka, milenka atd. Chovatelka koček, koní ,ptáků, lučních kobylek , vychovatelka , malířka pokojů, obrazů, maluji, miluji, píši, organizuji ,dívám se dívám.....vděčný pozorovatel a hráč. děkuji, všemu na březích kyberprostoru , takže nic moc