Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kudy poteče zlo?

Kudy poteče zlo z Pchjongjangu, v jaké stoce? Přemýšlím. Přemýšlím, proč se asi Česká a Ruská ambasáda v Phonjangu neevakují?

Pchjongjang, diktátor Kim. generálové. google

Můžeme hádat kolikrát chceme, sednout si pohodlně před TV anebo si zalovit po serverech v komentářích. A například se zasmát fotu, na kterém vůdce Kim usedá do vetché, dřevěné pramice spolu s karabiniéry, gestiguluje mocensky - diktátorsky, avšak zcela vážně. Míří neochvějně na Soul, jak se mu odvěká tradiční slina myšlení-nemyšlení tahne zamlženou hlavou vystříhaného naducánka a jak zákon káže. Dvě světová moře v levo a  v pravo podbarvují impozatní scenérii.

Nafouklý rozmazlenec, řekl by někdo, s vymytou hlavou a válečnou pastrategií. Muž, o jehož psychickém stavu se lze jen dohadovat. Hádanka při pohledu na odulý obličej diktátorka-zelenáče, který ovšem všem ukáže, jak čert káže, protože zneužívá jadernou energetiku k válečným účelům, ve jménu své svaté ideologie, za asistence teroru a plive si pod nohy vyhrožováním. Tragikomické - jenže -  kdyby to šlo vypnout .....jako sci-fi z jiného sektoru.

Kima by však v reálu měli poslat na vyšetření. Nebo ho zahrnout dávkovanou láskou, očividně mu něco je. Protože vyhrožuje odpálením jaderné střely s nesmírnou ničivou silou. A to je velká destrukce v myšlení. Zní to tak legračně, jako že je to nemožné. Ale existují miliardy lidských světů. Je potřeba si uvědomit, že s některými lidmi se člověk nedomluví, oni totiž neporozumí. Dokonce někteří rozumí pouze jazyku rány pěstí nebo poklepání na odjištěnou spoušť a jejich jediná přirozenost je lež a podvod a ani to neví.  A "demokratická Korea se svou militantní rétorikou "? Nebezpečnost a nevhodnost způsobů zkoumání a vývoje, například podzemní nukleární výbuchy, tak to  prostě někteří nejsou schopni uchopit jako nepatřičné a proč. Dále platí, že když existují nemocní jednotlivci, jsou nemocné i celé národy. Někdy se člověk podívá kam jeho oko dohlédne a vidí samé pandemie. To se pak jen může divit, kdo všechno a jakou kuší vládne. Pak existují lidé kteří papouškují , že se něco nesmí, že to je špatné a vlastně neví proč. V kruhu jiných něco takového vůbec neexistuje, myslí jen na  špekáčky s cibulí a usilují, jak se otrávit nekolkovaným metylalkoholem, jiní zase uctíají Aštara anebo svoji vyjímečnost, případně vlastní reinkarnaci Kleopatry a holedbají se rychlokvašnými certifikáty o ničem v oblasti vysoké esoterie a programování.

((( BTW Je čas na to o tom přemýšet? ...Někteří už jsou tak ohlušeni stereotypy násilných paradigmat, virtuálním násilím, tedy jeho papouškováním a rozmazáváním, že se dívají s odstupem na jakékoliv zlo. Jsou okamžiky, kdy k nim patřím. A tak tihle "synové a dcery"  stávajícího času věří v chvatu svých starostí, dřímají s nadějí, že se zlo děje jinde, třeba ve filmu, nebo u Hotentotů a že se jich netýká. Nebo jiní zase, zcela naopak, jsou soucitní. Ale spíše jde o soucit, který je "netrpělivostí srdce", to je netrpělivost , že se člověk na něco nemůže ani podívat. Netrpělivost srdce, jak  nazval emoci jeden moudrý autor. Ale to je také vše, na skutečnou pomoc nemá takový "soucitný" ani páru a páky. A takový  soucit není soucitem , který se postaví a jde a skutečně pomůže. Jiný pomůže tak,že někam pošle finance a dojde k jejich zneužití, prašť jako uhoď.  Jiný jen manipuluje a je neschopný poradit, nebo lže a když to nefunguje nepomůže. Vybral už totiž prachy a na další  nemá páky.

Anebo další si představují  bytí  ve smyslu, že prostě "já myslím jinak a magnetizuji tedy jiné děje".

Je tohle sebeobrana? Myslet si, jako že události se dějí v jiné sekci vesmíru, nebo si něco nalhávat, nebo nevidět? Jde o  pestrost a realitu. Občas přitom člověk potká spřízněnou duši. Tedy tam, kde ji nečeká a je vzácná a mnohdy nečekaně nepoměrná. Občas člověk potká duši osvícenou a probuzenou. 

Někteří věří/i já tak věřím/, že na cestě proměny náš "střed-magnet" k sobě přitáhne jednotlivé aspekty našeho života a uspořádá je do kompaktnějšího celku kompatibility  a k tomu přitahne podobné aspekty z okolí. Jenže když "sousedé" zamoří okolí jedy svých nepodařených výprdů,  máme doma plošnou a smrtící epidemii smradu, není kam utéci. Takže myslet si, že je přece dnes něco tak daleko, proto mohu mávnout rukou, páč se mi to netýká a proto na to kašlu, tak takové myšlení je  únik z dosahu globální reality.  A hrubá nepřipravenost i kolektivní hypnoza. Musí to být sebezáchovná hypnoza-autohypnoza o nalhávání si, že je vše fajn. Extrakt ve výsledku pak je, jako když ve filmu Indiana Jones zhypnotizují oběť a pak jí vytrhnou srdce. Ona postavička následně chvilku vytrsle zírá a ještě by jim poděkovala za umělecký zážitek. Dokud jí ovšem síly stačí. Přitom ve starých moudrých knihách z časů, když ještě Bůh s velkým B promlouval k lidem  a radil, že moudrý člověk má být obezřetný jako had. Proč had? Mimo jiné asi  proto, že had být obezřetný musí. Proto je moudrý.  Pokud se totiž pohybuje v denním slunečním spektru velmi špatně vidí. V tom cizorodém  spektrálním marasmu. Díky svému uspořádání naštěstní  had vidí podobně, jako to dokáže infrakamera pro noční vidění. Svítí mu tedy hlavně i v noci těla teplokrevných živočichů. Tak je obezřetný, protože prostě být opatrný musí, aby "neuklouzl" v té cizině jiného smyslového světa. Co by asi řekl had podzemnímu výbuchu , natož výhružkám ohledně jaderné likvidace celého hlavního města nenáviděných bratrů na jihu poloostrova??? ))). 

 

Jenže co s tím? Možná se ještě  zeptat Švejka. Tak nám hrozí jaderný konflikt, paní Müllerová, řekl by Švejk. A co na to paní Müllerová  2013?

Možná by to vzala úvahou přes jídlo: Když se natláskáš špatnou, nevhodnou, jedovatou  stravou, tak tě  v lepším případě bude špatně, v horším se posereš a v nejhorším umřeš - podle síly jedu. Na tom příkladu by to paní  Müllerová skousla. Čeho je moc, toho je příliš. A jaké si to uděláš, takové to máš. 

Určitě by tedy pochopila,  že rozbíjení atomu naostro a pro válečné účely je jedna ze stávajících nebetyčných drzostí starých válečníků. Demonstrace stávajícího stavu myšlení, který je třeba překonat. Stavu, ve kterém ustrašené, ba do kalhot pokáklé patriarchátní ego rozbíjí hmotu a chce si vyrobit samostříl po starém způsobu a ustřelí si hlavu i s hlavou protivníka,  včetně potomstva na obou stranách. Účinnost reakcí zkoumaného  zkouší podobně zasvěceně, jako když se zahradník zbavuje mravenců insekticidy (je to jenom kolektivní hmyz a oni se zase někde dál rozmnoží).

Jenže co Jatomový vědec? Atomový vědec, domyslíme - li  místo dopadu jeho původně nevinného bádání, směruje své vražedné myšlení na likvidaci národů. Vím, jsme jenom zlí primáti. Tedy ve výsledku, v účelu a důsledcích zneužití jeho pilné práce některými "syny zla" pro válečné pnutí. Vědec může být anděl, ale nějaký čert vždy přifrčí a jeho dílo zneužije, pokud to už rovnou není vědomý gauner, jakým byl určitě ne svatoušek Vernher von Braun (například), který byl tak šikovný , že putoval ve své  reálné, životní  roli německého zajatého nácka z amerického  zajetí rovnou do Los Alamos  - hýčkán v bavlnce a "nepřítelem" využit jako konstruktér pro vítěznou velmoc. V duchu účel světí prostředky je každý nepřítel dobrý, když mu zaplatíme a převlékneme svrchník.  

Konec konců z paradigmatu zneužívání kdejaké dobré myšlenky jsem už trochu znuděná a místy k smrti dojatá. 

Ale vraťme se na východ. "Mladej"  Kim je holt kyselinotvornej a měl by se léčit ze všech nejvíc v končinách "žlutých a čínských moří". A že stojíme už za prahem jednadvacátého století , to je mu patrně fuk. Je zajatcem smrtících , plně funkčních i když mytologických obsahů plutonsko-uranských transformací a destrukcí, sluha i otrok boha války Marse, nevědomý zelenáč, zkažený zelenáč, kterého kolektivní vědomí používá , nebo použije k pálení světové karmy=nezvládnutých skutků listva?   Nebo jen pouhý zajatec  své destruktivní rétoriky. Ale  myšlenky tvoří svět........zvukem......a jeho musím pochválit za dokonalozu kreaci předvedení zla v kvalitě času(nyní myslím astrologicky).

Já tedy nevím, ale obohacovat uran pro válečné účely a vyhrožovat napadením jiného státu jadernými hlavicemi není  zastaralé? Nebo se vám Hirošima s Nagasaki zdá zlem  nepolíbená a chcete odstřelovat Honolulu? 

Je potřeba myšlení a konání pojmenovat a sledovat, kde pramení a kam vede cesta.

Dnes se  rýsuje , že než civilizační neduhy smete přirozený přírodní výběr s nárůstem lidské inteligence, tak civilizace během svého pádu spolkne půl vesmíru a zůstane po ní  jen pach síry a saze. Možná ani to ne , protože se vypaříme během té nedobrovolné anihilace. Jestli někdo chce oponovat, že ministerstva se jmenují "bezpečnosti a obrany" podotýkám, že jde  sice o pokrok, ale úroveň je spíš eufemistické chlácholení ....a až ....  i lež.

Ono je to o obsahu, jak jsem předeslala, o myšlení a o nákladu. Chci-li mít jednodušší život, zřejmě je třeba mít na něco menší tašku. A cpát si do tašky nukleární fast food je jedovatá strava.

Přemýšlím, proč se asi Česká a Ruská ambasáda v Phonjangu neevakují?

První důvod se sám nabízí.

Tajné diplomatické hedvábné stezky ujistily  bojechtivé místní  aparátčíky a jejich tlustého diktátora Kima o věrné  lojajalitě, lidském pochopení, zálibě ve vojenských marších a nakonec i o své logické lásce ke střelbě i ke zbranímh sečným a bodným. Jsme  přeci jenom lidé a máme podobné sklony. A potom byly vystřeleny další signály ujištění o vzájemné náklonosti, pochopení vojensko- technologickém, ideologickém a až bratrském. Inu, člověk hledá bratry zvláště pokud jde o  diplomatickou misi. Kim jenom naoko zuří a čepejří se.

Vážně přemýšlím, proč jinak diplomaté na tamní misi hlásí v pohodě ba klídku, že "v ulicích okolo zastupitelských úřadů Ruska a Česka je klid" a proto se nebudou evakuovat? Musí se tedy mladej vztekloun uprostřed své rozmarné generality stratégů jen čepejřit.  

Symbolické foto, kterým Kim čučí patrně "do Soulu" , foto s dalekohledem napovídá, že by mu ho měli sebrat a on sám by se měl raději introspektivně podívat vlastním okem do své černé duše. Pod mikroskopem. A nechat si poradit od odborníků kam a jak se sebou.

 Ono totiž zatím matně celé konání USA, Soulu  a dalších národů tím psychopatem ohrožených v sousedství , totiž   Japonců i Číny připomíná určitou nitkou, vzdáleně a metaforicky pohádku o popletení pozorovatelů. Moment, kdy už si lidé tak zvykli na alarm s tématem ohrožující vlk, že bačův křik neberou vážně. Ovšem nakonec se vlk skutečně přižene.

S pohádkou zde máme společný jen dlouhý časový úsek, kdy někdo řve, že se něco děje a jeho důvod je jiný (strach, emoce, vztek, ideologické šílenství, dodávání si falešné odvahy, zastrašování ,"testosteron který neteče volně jak by chtěl a měl",  atd).  Jde tady jen o ten falešný poplach výhružnou rétorikou / i když volání o pomoc v podání Kima je skryté zoufalství, jak u nemocných diktátorů a jejich národů bývá. Ze zakousnutí svazujícího kruhu nenávistné ideologie  se mu těžko vychází na normální "hřiště" / tím víc, čím víc oponenti ňafou?!

 Válka na poloostrově také trvá v podstatě od roku 1953 a nic moc se neděje, až na "pár mrtvejch a torpédovanejch lodí".  Diktátoři a frustrovaní generálové volají o pomoc svými výhrůžkami už šedesát let. Pomoci si musí sami introspekcí, ohledáním vlastní blbosti a nepřípustnosti svého postoje. Je o výrobu nemožného na počkání. Vlk je dále špatně vybavený a opelichaný, ale může si nabrousit zuby a vyplivnout jedenkrát jednou smrtící  síru ze své studny s vírem. A ještě před tím strachy vyexkrementovat jedy,  jak jen to nesnášenliví milovníci invazivní nápravy druhých milují. 

Nevím, proč ten klid!  Na technickou zaostalost nelze spoléhat. Totiž, co dodat, když se   poohlédneme západním směrem a pomyslíme na Irán a na jím sestřelené "emerické neviditelné" letadlo a na další příběhy? Vím, Irán není Severní Korea , země na pokraji hladomoru, ale špatné příklady táhnou. A příběh ubírající se směrem, kdy se šílící  diktátor stane spouštěčem a katalyzátorem nadrženého zla je špatně příkladná  pohádka. Třeba se však jen mladej rigidních generálů bojí a začal takhle řvát po způsobu ňafalů? Kdoví? Jen se kasá.

Nejhorším scénářům tak moc nikdo nevěří. Asi jako národy nevěřily po skončení světové války, že je čeká druhá. Vše za absence schopnosti predikce, která umožní eliminovat systémové chyby a hodit vyhýbku do vytracena. A ani není zájem. Takže zní stará píseň : "Držíme to pevně v rukách , ale někdy se nám to vymkne" a "Tváříme se i konáme strnule, jako opice, když se ji chystá spolknout had".  

Krčím rameny. BTW zrovna dnes jsem na nějakém webu mrkla na video o Rwandě. O co jednodušší kultura a početně dvě  etnika , o to  naturalističtější masakr.  A co dělají kompetentní politici a organizace v takových případech? Nezasahují. Dokladováno, dokumentováno - prchají. Pokud zasahují, tak strategicky politicky, řekněme rovnou,  že i klidně zločině (Kosovo).  Ačkoliv dnes probíhá v Mali prevence snad účiněji, poučeně, nebezpeční vzplanutí neuhasitelného konfliktu je obrovské.

Kdo se vyzná v jazyce symboliky, tak  hezky porozumí tomu, že pánem tohoto polaritního světa (tedy i myšlení) je symbolicky jsoucno,  zvané Satan. Nakonec si dělá to, co se zlíbí gradaci egregorů zla, díky převažující množině nevědomého materiálu v "sektorech kolektivního nevědomí a chaotického vědomí".  No a co věda? Věda řeší kromě jiného inseminaci skotu, jak omezit plodnost žen v třetím světě, GMO, vakcinaci, zdanění bordelů , dobývání vesmíru a podobně, takže téma prevence válek a téma Satan ji nějak míjí, jako že jde o bludy, nebo o náboženství a to jí moc nevoní, ač by mohlo. Nebo dokonce iritují. 

(((A neříkejte mi, že tohle  napraví opravný čip v mozcích každého jednoho "one" z lidského stáda a k tomu robotizace)))! 

Dále myslím, že zbrojařské koncerny nebudou tím, kdo  nám holubičky míru vpustí do zahrad. Spíše jako úložiště  síly zla mají své osedlané koně, různé ekonomické ukazatele nespoutaného růstu a pocit moci k nezaplacení. Jistěže znám obchod se zbraněmi, alternativu strategie zastrašování, demonstrace síly a podobné kohoutí natřásání.

 Ale jiná věc je, že pro každého platí existence poučení z minulosti, o kterou není až takový zájem, většina hráčů na všech stranách spektra "oře s pohledy zarytými do země nezájmu". Média dávají přednost zprávám, že XY má pěkné kozy a švagr tohoto poloboha je sériový vrah, je t bezpečné. 

Takže kolik predikcí o tom , že se další světová válka rozhoří právě v tomhle regionu jsem už slyšla? Minimálně dvě vážné. Protože jedna souvisela s událostí, která už se stala. Tak se modleme, že Kim má v ruské rozvědce nějaké ty tajné  kámoše a že ho usměrní a s ním i ty jeho ometálované militantní generály, smečku předpotopních zoufalců a potenciálních hrobníků lidstva. A meditujme,  atd. o nastolení dobra a setrvání světového míru. To si nedělám ...eh..... legraci.

* Závěrem,  jako dnešní rozlučka s KLDR, soudruhem  Kim Čongem,  závěrečná úvaha - něco o mentalitě směsky buddhismu a stalinismu, atd. v místním Euroasijském "regionu" ....jen tak lehce na zamyšlení o charekteru energií v místě. 

Jak ke kořenům zla v místě?   Můžeme si "zalistováním" např. na internetu anebo na YouTube osvěžit paměť jak vypadala - čím se stala- směs komunistických ideologií zrozených v záp. Evropě , co daly světu na vědomí o charakteru totalitarismu v moderním světě , za přispění účasti a tedy matematické vysoké  početnosti zúčastněných národů, civilizační běsy Kambodžanů v mixu s historickým buddhismem a obecným zdejším naturelem , za krutých Rudých Khmérů. Jak se místně namíchal marxismus, stalinismus, nábožentví (karma, teorie opětovného znovuzrození-inkarnace, viz rozhovor Boha s Ardžunou na bitevním poli - Bhavagadgíta - tedy v podstatě do praxe zavedená a myšlenkou opodstatněná neúcta k zachování života,protože stejně přijde nový a lepší formou). V místním podání tato směs podtextů, podnož, koořenový obsah zezrůdovatěl k nepředstavitelné krutosti a její dokonalosti, jako když se dobře uvaří ten nejostřejší maďarský guláš, že je nejedlý.

 Tak jako tropy vydají orchidej,  dá určité prostředí své podání čehokoliv, i zla v geografické poloze neopakovatelné - lokální. Několikaletá krutovláda Rudých Khmérů vrátila zemi o několik století zpátky a připravila o život miliony lidí. Stát byl vtipně přejmenován na Demokratická Kampučia. Jejich řádění začalo v roce 1975 a skončilo v roce 1993, což se zase až tak moc neztrácí v mlhách, ale lze po tom hrábnout do společenské paměti, podobně jako do "před předminulých narozenin". Že se dějiny neopakují? No, možná si falokrati na obou stranách přejí vystřelit, sestřelit se z vlastního vývojového zaseknutí v nenávisti a strachu a pak se ožrat blahem. Je pozoruhodné, v tomhle kousku vesmíru , že se s tím smetím v podobě bublajících škodných planeta ještě babrá? Že to nesetřese? Že se neoklepá a nevytvoří pekelný kráter, prolaps, který ty přebujelé vředy všechny pohltí.

(To bylo jen pro příklad, že jsou někteří schopni všeho a že jejich spády  rostou jako houby místně až lokálně neopakovatelní, mimo vlastní volbu. Tomu se říká: "Zachvátila nenávist", asi podobně jako "zachvátila někoho láska". Nemůže si pomoci). 

Nepodceňovala bych tlustého frustrovaného mladíka s bandou choré generality. Zlo má totiž vlastnosti lávy, která se prostě někde a nějak musí vydrat z kaldery. A tak bude nutné "mu a jim  ustřelit hlavu". Když ne fyzickou, tak srazit tu mentální do přijatelného tvaru a obsahu. Pán Bůh a všichni svatí nám v tom pomáhej. Ať zlo netryská tak jak má nakročeno.......

Pokud nás, náš střed,   magnetizuje agresor,  čeká nás rvačka. Na cestě proměny náš střed-magnet k sobě přitáhne jednotlivé aspekty našeho života a uspořádá je do kompaktnějšího celku. Ale hlavně to přežít a nepo.rat se. Jak jsem předeslala ...ta přitažlivost.

 Ptám se, jaký má tahle civilizace střed magnet? Je rozdělená polaritním myšlením na lásku a nenávist a na vědomý magnetizmus v myšlení, zákony přitažlivosti  kálí ve svém převažujícím počtu "myslitelů"?

Tedy zelené mozky na severu korejského poloostrova  jsou na tom podobně jako někteří investiční banksteři. Ti také neví, kdy a do kolikátého pekla je a nás s nimi ty nefunkční  vzorce, které nastrkali do IT - PC , vyklepou a v jaké podobě. Poslouchají přece rozkazy chytřejších a zívají jen tam, kde jsou za to placeni. ONO se to nějak socialisticky vykrystalizuje. 

Takže jako tečka  s fanfárou zbývá jen slavnostně vystřelit , možná kolektivně vypustit nějaký ten satelit a pochválit se za to nadnárodně. Může se klidně říci, že je jenom a pouze dílo diktátora Kima a jeho demokratického lidu. Cesta minulosti už zarostla trním  a vyschla z toho předchozího způsobu pojímání existence......Navrhuji zřídit Severokorejské mausoleum, všechny generály pochválit a penzionovat je. Na jejich výplaty by se jistě našlo v rozpočtu ministerstev obrany oponentních národů. Možná by to všechno bylo levnější a nenastala by nukleární zima a smrt. Protože bylo - li by to jinak, musel by se parazit invazivně zlikvidovat. Konec legrace a tečka. 

Autor: Hana ZemanovaHana | neděle 7.4.2013 5:32 | karma článku: 5,98 | přečteno: 567x
  • Další články autora

Hana ZemanovaHana

Koho jako chcete ? Můžete i spamovat. Aneb chléb a hry OO-2013

Politický tu *zemský ovárek anebo zachování dobrého zdání pro dvě dioptrie počestné panímámy?"Já chci distinguovaného rychtáře"... je slyšet z podhradí, předměstí i strategických luhů a místních hájů - poněkud rozptýleně. Myslím maně v rámci zbraně, k sebeobraně .... na slovo jakostní. To že je něco jako něco ? Jako kvalita, jako svoboda, jako právo, jako služba, jako přímá volba, jako na zkoušku a jako poprvé? První ...třeba láska, první volba a pokus o něco rovnějšího přímého ....třeba o volbu prezidenta, demokracii, jako svobodnější přístup k věci? Koho chcete na Hradě?! Je to vaše věc. Pana anebo Orel? "Ovar z vrchoviny a s minulostí pražského politika zlých časů ..... anebo Karel Schnitzel Planet - Austria - Europa"?

12.1.2013 v 21:55 | Karma: 5,48 | Přečteno: 502x | Diskuse| Ostatní

Hana ZemanovaHana

Štěstí, neštěstí, lidičky klouže to.......

Člověk míní, pánbůh mění, lidičky dávejte pozor, klouže to! Dnes se naplnila slova : Člověk míní, pánbůh mění. Takže místo odjet na "odvrácenou" stranu Šumavy jsem uvázla v domě. Chodníky a silnice? Převážně pokryto tenkým ledem. A po celé české kotlince. Právě nyní. Vygooglováno podrobně hlavně ve směru mého potřebného pohybu. Helikoptéru k ruce nemám, křídla už vůbec a teleportace tady nefunguje. Vlaky jezdí, ale daleko od plání ledu, které se teprve nyní postupně sypou.... a kdoví čím? Vrstva je tenká, souvislá a jako sklo. Docela zajímavá. Jako čiré sklo, tak průhledná. Dávejte dneska pozor lidičky!

15.12.2012 v 19:19 | Karma: 5,78 | Přečteno: 840x | Diskuse| Ostatní

Hana ZemanovaHana

ITU - Těžká hodinka, pohřeb internetu anebo oko Velkého bachaře?

Mám nějaké radosti v životě a jednou z nich je internet. Místo, kde něco bleskově najdu, zařídím, kde se mohu naučit, přiblížit, rozšířit, doptat, dovolat, prohledat a prostě dovzdělat. Proces učení, pokud ho nemají v rukách terorizující psychopaté, je jedna velká radost. Otevření se a sblížení. Stát se živým elementem technologických procesů za pomocí kvantové mechaniky a dalších vychytávek, je top jízda. Ovšem existují v autoritářských režimech temné mozky, které žijí v neustálém strachu o svoji moc , nemají čisté svědomí, tamní systém moci je vratký, právo nevalných tradic a tak volají po internentové kastraci anebo obřízce(aby zvládli lid, lůzu, plebs, kriminálníky a pod lovem na pedofily nasazovali teror ve jménu když ne Božím, tak nějaké té spravedlnosti po jejich způsobu). I pod hlavičkou OSN bývá často davová tma jak na vypnutém narvaném náměstí - místo osvícení.... a jedna žárovka nestačí. Pendreky však jsou vítané. Černé vrány tedy počnou klovat šedé vrány a ty zase řetězově zabíjet bílé vrány? Nejraději mám ty přechytralé, šedé vrány, které tvoří průměr a je jich na všechny strany příliš mnoho. Mezi politiky je jich moře, tedy - hejno.

13.12.2012 v 17:45 | Karma: 8,09 | Přečteno: 700x | Diskuse| Ostatní

Hana ZemanovaHana

INDEC, ŠPEHOVÁNÍ OBČANŮ EU a Piráti

Svoboda znamená možnost činit vše... co neškodí druhému. My všichni máme vobu a v ní leží naše největší síla. Někde mezi podnětem a reakcí. Máme svobodu danou rozumem, ona pak pramení v kultuře, kterou po tisíciletí sdílíme, kopírujeme. V podstatě je kultura po staletí nahrávána do jednotlivců z národů jako hudba na nějaký citlivý nosič. My, když se narodíme, si vybíráme vždy od začátku, říkáme na různé kombinační možnosti " Ano , Ne " pod nějakým vedením někoho, něčeho. Více či méně dokonalou výchovou. Mozek nasává jako houba, ale my máme volbu, prostor na přemýšlení o tom, jestli to bude dobré anebo ne, bude bolet nebo dělat radost, chutnat, pálit, atd.. V tom spočívá náš těžký úkol. Říká se tomu svoboda volby. Tato volba rodí pravidla a zákony které upravují, dláždí cesty pro naše kroky a skutky. Dávno jsem se ztotožnila s myšlenkou moudrých, že účelem bytí v životě je pomáhat druhým. V tomto přístupu teoreticky nejsem sama. Pokud k tomu nemáme dostatečnou sílu, je vhodné alespoň neškodit. Jenže zaujmout takový postoj, hlavně chovat se podle toho, dokáže jen vyrovnaný, zralý člověk a společnost. Svoboda znamená být zodpovědný a v tom je ten háček. Ve vyspělosti nás všech, celého systému i nadnárodně. Ouha!

19.10.2012 v 1:20 | Karma: 12,58 | Přečteno: 832x | Diskuse| Ostatní

Hana ZemanovaHana

Listopad a Cannafest..co dodat?

Listopad nemusí být jen sychravý, ponurý měsíc. Čas, kdy do duše padne úzkost, soumrak se plíží, jezinky se blíží, vítr fičí z Větrné Hůrky a do Vánoc daleko. K adventu blíž, obchodník ale už slaví a stromečkové kýče jsou jak ptáci na námluvách. Rozjasňují infantilitu dospělých. Silnice začínají namrzat a jaro daleko. Zimní pneumatiky tahají prachy z účtů. Vlastě podzim miluji i tak, pro nepřeberné množství různých restaurací, galerií, útulných zašívárniček, koutečků a pro teplo domova. Taky krby začínají plápolat. Vonné tyčinky a oleje víc vonět. Od 9. do 11. listopadu 2012 se bude konat na výstavišti v pražských Holešovicích třetí ročník mezinárodního veletrhu Cannafest, kterého se zúčastní více než 130 vystavovatelů z 18 zemí světa. Nově zde představí pěstební techniku firmy z Velké Británie a Spojených států i přední nizozemské semenné banky. „Cannafest opět zaznamenal zvýšený zájem vystavovatelů. Sekce Levého křídla Průmyslového paláce zaměřená na kuřácké potřeby a doplňky nově nabídne Vapo zónu s informacemi o vaporizaci (odpařování účinných látek),“ uvedl oficiálně Lukáš Běhal, ředitel Cannafestu. BTW nějak mi veselí kolem vzdáleně asociovalo a na jazyk vneslo chuť z tržiště, ty regulované farmářské trhy. Ty, na kterých v Praze prodávají nekřesťansky drahé lecosy, že se jeden nestačí divit. A pražané si dávají do nosu a vysolují ticícovky za dřevěné kvrdlačky, mašlovačky z peří, olivy černé, zelené, plněné, neplněné, bio preclíky ajurvédské, kance divoké, pstruhy ze Šumavy, kuřata se žlutou kůží-bio, farmářské hovězí, bůček, šťávy, moře zeleniny, česnek á cca 300 Kč /kg, klobásky, všelijaké placky lidového charakteru, žranicového typu a další. Venkov platí šílené prachy za pronájem typizovaných expozic - stánků a tak také proto ceny potravin a výrobků jsou někde vysoké. Pražané mlčí a kšefty jedou. Praha to prostě utáhne i kdyby nechtěla. Obchod je radost. A lidový trh je zase jiná atrakce konzumu, než obchodní centra. Mám to nakonec ráda nechat tam peníze. A nyní k tomu konopný veletrh Cannafest, manifestace čeho?

18.10.2012 v 1:22 | Karma: 9,97 | Přečteno: 805x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 892x
Astrologer, homeopath, psycholog, filozof...ženský rod .... truhlář, zahradník, zatloukač hřebíků, uklízečka, řidič,kuchařka ,matka, milenka atd. Chovatelka koček, koní ,ptáků, lučních kobylek , vychovatelka , malířka pokojů, obrazů, maluji, miluji, píši, organizuji ,dívám se dívám.....vděčný pozorovatel a hráč. děkuji, všemu na březích kyberprostoru , takže nic moc