Je váš život kraslice, nebo spíš pukavec?

Má váš beránek letos nějakou mašli? Můj tedy ano. Konkrétně červenou. Ale je momentálně vůbec čas na slavnostní fáborky, hodí se v této situaci?

Já myslím, že na pentle je vhodný jakýkoli čas. A možná, že čím obtížnější doba, tím víc mašliček je potřeba. Znáte to taky, určitě sledujete zpravodajství, když se špatná zpráva pěkně opentlí, hned se poslouchá líp.

Protože je však současná zdravotní situace skutečně velmi vážná, rozhodla se moje kamarádka Evička k razantní proměně velikonočních beránků. Krásně na ně vyšlehala těsto, úspěšně je upekla… a pak stříhala, šila a beránky ozdobila. A mně se její dílo tak moc líbilo, že jsem ji požádala o svolení a o její letošní zodpovědnou beránčí rodinku se s vámi podělím:

Taky vám to připada tak roztomilé? Mně ano. Ale ujišťuji vás, že ostatní ovečky si tradiční podobu zachovaly:

A jsou i další tradice, které se nevymykají ostatním rokům:

A dokonce i podoby jara jsou zatím stejné:

A já bych byla moc šťastná, pokud bych se ze stejných pozdravů jara mohla společně s vámi radovat i příští rok. A protože křehkost i smysl našeho života symbolizuje právě vajíčko:

pak je jasné, že jen na nás záleží, jestli ho časem proměníme v kraslici pro potěšení všech, nebo v pukavce, před jehož odérem ostatní ani kvalitně šitá rouška neuchrání.

Přeji krásné a rozumně prožité Velikonoce Vám všem, a když to samé zvládnete i se svým životem, tím líp!

 

Autor: Zdeňka Ortová | neděle 12.4.2020 13:29 | karma článku: 24,11 | přečteno: 464x
  • Další články autora

Zdeňka Ortová

Dospělá žena na WC

27.5.2024 v 10:33 | Karma: 31,21

Zdeňka Ortová

Necudné myšlenky

26.5.2024 v 10:08 | Karma: 20,91