Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zamyšlení nad chováním nejvyšších prelátů římskokatolické církve

Zamyšlení nad chováním nejvyšších prelátů římskokatolické církve v naší zemi (tento titulek je příliš dlouhý a tak ho pro upřesnění opakuji). Jsem člověk velmi vlažně věřící, sice pokřtěná výše uvedenou institucí (to se však nebere, protože narozené dítě o sobě nerozhoduje) a dávno se s tímto náboženstvím neztotožňuji. Je to můj osobní názor, že všechno bylo v zájmu moci překrouceno a pravda je někde úplně jinde. Tímto se omlouvám všem hluboce věřícím a v žádném případě nikomu svůj názor nevnucuji. Nech si každý věří čemu sám uzná za vhodné.

K čemu však mám potřebu se vyjádřit, na to mám právo a také tak nyní činím. České země patří k Evropě k nejvíce bezvěreckých a souvisí to s naší historií, ne pouze s komunistickou. Všichni víme kolik másla má na hlavě katolická církev a svým chováním a výroky svých nejvyšších představitelů si nové ovečky nezíská, spíše rozdmýchávává stále větší odpor veřejnosti a odliv mládeže, protože už nemá, co nového sdělit. Co nejvíce popudilo většinu společnosti jsou církevní restituce. Země zmítána ekonomickou krizí, kdy se oškubávají lidé bezbranní, tedy zdravotně postižení, senioři, rodiny s dětmi a nezaměstnaní na úkor horních desetisíc, se vláda neštítí plnými hrstmi rozhazovat církvím a buďme si na čistém, především právě již několikrát citované. Kde se vůbec bere v těchto nic nevytvářejících státem živených budižničemů drzost, požadovat vracení něčeho, co sama získala naprosto nemorálním způsobem? Tímto se omlouvám všem kněžím, kteří se chovají pokorně a skutečně věří tomu, čemu slouží a pouze nemají odvahu se ozvat svým nadřízeným, protože mají strach. Celá tato organizace mi připomíná současné vedení našeho státu: My jsme ti jediní spravedliví. Nikdy jsem nemusela kardinála Vlka, ovšem to, co si dovolil jeho nástupce Duka, prohlásit o obyčejných lidech, že jsou lůza, to je již vrchol. To má být sluha boží? Tak tohle určitě Ježíš nekázal, ba přímo odsuzoval. Ať si vážení preláti nemyslí, pokud existuje nějaké nebe, že tam skončí. Nějaké modlení je jim k ničemu, protože pokud existuje nějaká spravedlnost, tak se budou smažit ve věčném pekle. Pokud tedy skutečně je nějaký Bůh (zřejmě je, ale ne ten, ve kterého věří a o němž nám hlásají současné církve). Závěrem ještě malá poznámka. Velmi jsem si vážila Václava Malého, dnes však mohu konstatovat, že kněžími jeho typu hluboce pohrdám. Tolik patolízáctví se mi doslova hnusí, hlavní je funkce, že ano!!! Milí věřící slušní sluhové boží, kteří skutečně žijete podle své víry a činíte dobro svým blízkým a potřebným, omluvte mé rozhořčení. Vás si vážím a přeji všem hodně zdraví a naplnění vaší víry. Nevidím však nejmenší důvod k tomu, abychom se my, kteří se s vaší církví nijak neztotožňujeme, se podíleli na tom vás živit a rozdávat majetek, o který oškubete potřebné a dokonce se za to ani nestydíte. Pokud pohrdáte babičkami, které vám nosí těžce naškudlené peníze, nemáte na svých postech, co pohledávat a dokažte, že se umíte uživit poctivou prací, která vám nevoní. Vyzkoušejte si být lůzou. Já jsem hrdá, že patřím mezi lůzu!!! Chápu a vůbec se nebudu zlobit za urážky, které sklidím od nemyslících. Budu však velmi vděčná za věcné argumenty, které vyvrátí můj názor. Děkuji všem lidem dobré vůle.

Autor: Zdeňka Jašková | úterý 29.5.2012 12:41 | karma článku: 29,38 | přečteno: 1314x
  • Další články autora

Zdeňka Jašková

Štvanice na prezidenta

Původně jsem se nechtěla vyjadřovat k neskutečně štvavé kampani na našeho pana prezidenta Miloše Zemana, která trvá prakticky od jeho zvolení ve svobodných volbách. Pan prezident ať učiní či řekne cokoliv, okamžitě se zvedne ohromná štvanice ze všech stran, tedy poražených ve volbách, masmédia a co mě obzvláště mrzí, že se k ním přidávají ministři ČSSD, tuto stranu jsem vždy volila, ale již nikdy více, protože se sociální demokracií již nemá nic společného a jejích kopání do člověka, který je vytáhl z upadání do zapomenutí, je prostě podlost. K obusmance Šabatové se odmítám vyjadřovat, protože ta nemá žádný morální kredit k zastávání tak významné funkce.

16.1.2015 v 13:37 | Karma: 38,64 | Přečteno: 2202x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Jašková

Omluva prezidentu České republiky panu Ing. Miloši Zemanovi

Co mi dal a vzal 17. listopad 1989!!! Dal mi poznatek, že skutečně jde velmi snadno zmanipulovat často i velmi inteligentní lidé!!! A vzál? Veškerou víru v lepší svět!!!

17.11.2014 v 20:04 | Karma: 44,18 | Přečteno: 6137x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Jašková

Strach

Často mi bývávalo k smíchu, když moje přítelkyně se bála chodit za tmy. Pokaždé spěchávala domů, nebo jsem ji doprovázívala. Nikdy jsem tuto její fobii nechápala a to jsme kamarádky od malinka a dnes jsme dávno dámy v nejlepších letech... Vždy jsem jí říkala, že tma není můj nepřítel, pouze zlí lidé.

25.7.2014 v 11:16 | Karma: 8,29 | Přečteno: 525x | Diskuse| Letní povídka

Zdeňka Jašková

Vzpomínka, trochu veselá

Bývám svými odpůrci napadána, že si na všechno jen stěžuji, nedokáži napsat nic veselého. Je pravda, že píši hodně pochmurně, ale jsou mezi mými články i veselé příběhy ze života, jenže ty jsou velmi málo čtené. Dnes v převánoční době o politice ani náhodou, spíše zavzpomínám na věci veselejší.

18.12.2013 v 19:19 | Karma: 8,03 | Přečteno: 375x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Jašková

Zápisník zbytečného člověka

V dnešní až příliš přepolizované době se mi nechce přemýšlet o blížících se volbách, spíše chci psát o lidech, které jsem měla možnost za svůj život poznat. Tento příběh je jeden z prvních a pokud zaujme, budu v této sérii pokračovat. To, že používám ich formu, neznamená to, že píši o sobě, ale prostě mám pocit, že mám ke čtenáři blíže...

16.10.2013 v 20:50 | Karma: 9,74 | Přečteno: 346x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Pomalý návrat žen do práce po dětech? Je čas více zapojit otce, říkají experti

16. června 2024  20:20

Česko patří mezi země s nejpomalejším návratem rodičů po rodičovské do práce v celé Evropské unii....

Dělníci se zasekli v tubusu elektrárny. Ven je dostali až hasiči

16. června 2024  20:12

Hasiči v neděli několik hodin zachraňovali čtyři dělníky z převráceného vozíku v tubusu...

Rusku může globální oteplení pomoci, proto šíří klimatické lži, říká sociolog

16. června 2024

Premium Globální oteplování není. Za klimatickou krizi nemůže člověk, ale mimozemšťané. Jde o světové a...

VIDEO: Policisté šokovali Brity, autem úmyslně srazili krávu. Řešil to i ministr

16. června 2024  19:11

Britskou veřejnost šokovaly záznamy z páteční noci, kdy policisté na předměstí Londýna naháněli...

Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama
Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama

Zdá se, že se Agáta s ničím nemaže. Na první pohled ji nerozhodí žádný hejt, ani bývalí partneři, se kterými se dlouho soudila o rozložení péče o...

  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Především povídky pro ženy, úvahy, které mohou zaujmout i muže.

Seznam rubrik