Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co jsme si v listopadu 1989 vyzvonili

Dnes se musím sama sobě smát, jak jsem mohla být ve třiceti letech tak strašně naivní, naletět chytrým manipulátorům. Nadšeně běhat s trikolorou, rozšiřovat letáky, pomáhat na pracovišti zakládat Občanské fórum.

Opravdu jsem nadšeně věřila, že naši potomci se dočkají lepších zítřků. Můj otec, který sice změnám fandil, mi říkal: „Jenom to, děvucho, tak neprožívej, nebo z toho ještě onemocníš!“ Jeden můj známý právník dobře věděl, co nastane, když nás varoval: „Lidičky, tady bude takový b….., který již nedá nikdo dohromady!“ Poslední roky jsem sice stále znechucenější, ale stále věřící, že jedině demokracie je to nejlepší zřízení i když není dokonalá, přesto pořád lepší než diktatura. Pořád jsem věřila v rozum, morálku a svědomí. Dnes již nevěřím. A dokonale jsem pochopila proč prezident, ODS a snadno ovlivnitelné skupiny lidí, jsou takovými odpůrci EU. V civilizovaném světě by se skutečně nemohlo stát to, co si dovoluje naše vláda. Pořád jim nedochází, že lidé nejsou hloupé stádo. Začínají mít problémy dokonce s vlastními voliči, kteří ještě neztratili soudnost a základy morálních hodnot. Stále nás strašili návratem komunistů, mladá generace jim na to možná naletí, ale my padesátníci si dobře uvědomujem, že fronty na banány nám byly sice nepříjemné, ovšem k čemu jsou nám přeplněné hypermarkety a otevřené hranice, když si stejně nemůžeme nic z toho dopřát. Kdo ještě věří zfalšovaným datům o nezaměstnanosti kolem deseti procent? Kdo má oči a chce vidět a slyšet, ví moc dobře, že nezaměstnaných je kolem třiceti procent, jenže jsou vyřazeni z evidence úřadů práce. To, co se děje se zdravotně postiženými, jakými „zázraky“ od stolu posudkových lékařů jsou uzdravováni a jaké buzeraci jsou společně se sociálně slabými a seniory vystavováni, to opravdu nevidí jen lidé, kterým tento stát korupčníků vyhovuje. Stále jsem omlouvala nízké účasti při protivládních demonstracích tím, že lidé se bojí i o to málo, co ještě mají a tím, že v Praze je stále blaze. Ovšem to, co nám předvedli korytáři, nazývající se poslanci v těchto dnech snad musí zvednout všechny slušné lidi. Tohle si už přece nemůžeme nechat líbit! Nebo je to pravda, že si na sobě necháme dříví štípat? Kdo se ještě bojí návratu komunistů k moci? Já ne, protože země je v tak zoufalém stavu, že ani oni toho mnoho nezmohou, ale snad alesdpoň se sjednotí levice a budou se chovat, jako slušní lidé. Vládnoucí elita si mne ruce, že lidem předhodila prezidentské volby. Nedejte se omámit a dejte konečně těm zkorumpovaným elitářům znát svoje vlatní mínění, co si o nich doopravdy myslíte. Prosím Vás o to, všechny lidi dobré vůle! 17. listopad se opět blíží, tak si zopakujme, ale v obráceném gardu!!!

Autor: Zdeňka Jašková | sobota 10.11.2012 17:01 | karma článku: 36,55 | přečteno: 2244x
  • Další články autora

Zdeňka Jašková

Štvanice na prezidenta

Původně jsem se nechtěla vyjadřovat k neskutečně štvavé kampani na našeho pana prezidenta Miloše Zemana, která trvá prakticky od jeho zvolení ve svobodných volbách. Pan prezident ať učiní či řekne cokoliv, okamžitě se zvedne ohromná štvanice ze všech stran, tedy poražených ve volbách, masmédia a co mě obzvláště mrzí, že se k ním přidávají ministři ČSSD, tuto stranu jsem vždy volila, ale již nikdy více, protože se sociální demokracií již nemá nic společného a jejích kopání do člověka, který je vytáhl z upadání do zapomenutí, je prostě podlost. K obusmance Šabatové se odmítám vyjadřovat, protože ta nemá žádný morální kredit k zastávání tak významné funkce.

16.1.2015 v 13:37 | Karma: 38,64 | Přečteno: 2202x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Jašková

Omluva prezidentu České republiky panu Ing. Miloši Zemanovi

Co mi dal a vzal 17. listopad 1989!!! Dal mi poznatek, že skutečně jde velmi snadno zmanipulovat často i velmi inteligentní lidé!!! A vzál? Veškerou víru v lepší svět!!!

17.11.2014 v 20:04 | Karma: 44,18 | Přečteno: 6137x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Jašková

Strach

Často mi bývávalo k smíchu, když moje přítelkyně se bála chodit za tmy. Pokaždé spěchávala domů, nebo jsem ji doprovázívala. Nikdy jsem tuto její fobii nechápala a to jsme kamarádky od malinka a dnes jsme dávno dámy v nejlepších letech... Vždy jsem jí říkala, že tma není můj nepřítel, pouze zlí lidé.

25.7.2014 v 11:16 | Karma: 8,29 | Přečteno: 525x | Diskuse| Letní povídka

Zdeňka Jašková

Vzpomínka, trochu veselá

Bývám svými odpůrci napadána, že si na všechno jen stěžuji, nedokáži napsat nic veselého. Je pravda, že píši hodně pochmurně, ale jsou mezi mými články i veselé příběhy ze života, jenže ty jsou velmi málo čtené. Dnes v převánoční době o politice ani náhodou, spíše zavzpomínám na věci veselejší.

18.12.2013 v 19:19 | Karma: 8,03 | Přečteno: 375x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Jašková

Zápisník zbytečného člověka

V dnešní až příliš přepolizované době se mi nechce přemýšlet o blížících se volbách, spíše chci psát o lidech, které jsem měla možnost za svůj život poznat. Tento příběh je jeden z prvních a pokud zaujme, budu v této sérii pokračovat. To, že používám ich formu, neznamená to, že píši o sobě, ale prostě mám pocit, že mám ke čtenáři blíže...

16.10.2013 v 20:50 | Karma: 9,74 | Přečteno: 346x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Vláda se bude zabývat budoucnosti zóny Plzeň-Líně. Letecká záchranka zůstává

18. května 2024  7:23

Ministři se po stažení plánu na budování továrny na výrobu baterií do aut v loňském roce znovu...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Především povídky pro ženy, úvahy, které mohou zaujmout i muže.

Seznam rubrik